Pereiti į pagrindinį turinį

Zemfira: pasimetusi vertybėse ir gyvenime

Zemfira: pasimetusi vertybėse ir gyvenime
Zemfira: pasimetusi vertybėse ir gyvenime / wikipedia.org nuotr.

Rusijos roko muzikos žvaigždė ZemfiraTalgatovna Ramazanova (36 m.) yra paparacių medžioklės objektas, tačiau nuo karjeros pradžios asmeninį gyvenimą stengiasi apsaugoti nuo viešumo, o tai suteikia dar daugiau erdvės interpretacijoms: lesbietė, narkomanė, akiplėša...

Ties apkurtimo riba

Prieš beveik penkerius metus žiniasklaida pranešė, jog problemų su ausimi anksčiau turėjusios dainininkės liga atsinaujino ir kyla grėsmė, kad ji gali apkursti. Ausies uždegimu sirgusi Zemfira lankė gydomąsias procedūras, bet pasijutusi geriau, į tolesnius numatytus profilaktinius vizitus numojo ranka. Po nutraukto gydymo praėjo vos mėnuo ir vėl blogai pasijutusiai Zemfirai medikai konstatavo, kad dėl lėtinės infekcijos prasidėjo ausies būgnelio komplikacija ir reikalinga operacija. Vis dėlto dainininkė nesutiko gultis ant operacinio stalo, bet prisiekė lankyti visas medikų paskirtas procedūras. Problemos su ausimis Zemfirai prasidėjo dar vaikystėje. Medikai sako, kad darbą atliko hepatito, kuriuo ji sirgo, komplikacijos. Ligos sindromai pirmiausia pasireiškė pablogėjusiu girdimumu, kuris stiprėjo, galiausiai būsimai dainininkei prireikė kairės ausies būgnelio operacijos. Nors operacija tuomet išgydė ligą, kalbama, kad viena ausimi Zemfira žymiai prasčiau girdi iki šiol. Medikai jau seniai dainininkę buvo perspėję, kad bet kurią minutę liga gali atsinaujinti ir patarė saugotis peršalimų, įspėjo dėl rizikos susirgti ir kitomis ligomis, tokiomis kaip meningitas, tačiau įspėjimus dainininkė įvertino tik tada, kai kilo grėsmė apkursti.

Veide – visas gyvenimas

Žiniasklaidoje Zemfira apibūdinama kaip viena skandalingiausių roko pasaulio žvaigždžių. Žiniasklaidoje mirga antraštės, kaip savikontrolę praradusi rokerė trenkė pardavėjui, žurnalistui, vėl pardavėjui... Dėl kai kurių incidentų ji buvo paduota į teismą, tačiau bausmės išvengė. Fizikas, psichoanalitikas, psichologijos mokslų daktaras Avtandilas Anuashvilis atskleidė Zemfiros gelmes tyrinėdamas jos veidą. Žmonių psichiką, elgesio ar sutrikimų priežastis mokslininkas tiria naudodamasis kompiuterine programa, kuri veido nuotrauką suskirsto į dalis, sujungia taškus tose vietose, kurios parodo skirtingas žmogaus emocijas. Pasak A.Anuashvilio, vaikystėje Zemfira buvo labai jautri, savo pasaulyje užsisklendusi, tačiau didžiavosi savimi. Anot specialisto, vaikystėje dominavo intuicija ir idėjas valdantis dešinysis būsimos žvaigždės pusrutulis, o mokykloje jos buvo reikalaujama logikos, inteligencijos, gudrumo ir tai suderinti ji sugebėjo. Tuo metu pati Zemfira save vaikystėje apibūdina kaip labai bendraujančią mergaitę, organizuojančią įvairius renginius, esančią bendraamžių dėmesio centre. Taip pat būsimoji dainininkė ilgą laiką buvo krepšinio komandos kapitonė. Vis dėlto tuo pat metu ji buvo ir labai užsidariusi. Viename interviu ji pasakojo niekada nekalbėdavusi apie tikruosius savo jausmus. Zemfira prisimena ir tai, kad ją žavėdavo ramesnio ir uždaresnio būdo bendraamžiai, ji sakė net norėjusi „tokia būti". Kalbėdama apie vaikystę ir dabartinį gyvenimą, ji savo charakterį vadina griežtu – negali nesukritikuoti, jei mato klaidas, ir iš savęs, ir iš kitų reikalauja tik geriausių rezultatų. Perfekcionizmas akivaizdus net ir kalbant apie punktualumą - dainininkę galima skirti tai žvaigždžių kategorijai, kurių koncertai beveik niekada nevėluoja. Kalbėdamas apie jau suaugusios Zemfiros asmenybę, psichologas įžvelgia baimę ir netikrumą bei kuklumo virtimą agresija. Anot mokslininko, maždaug nuo dvidešimties metų pradėjo dominuoti logiškoji pusė, ji pradėjo vadovautis savo principais ir todėl padarė sėkmingą karjerą. Zemfiros viduje buvo persimaišę patys įvairiausi jausmai, ji pasinėrė į vienatvę, bet tą tuštumą suvokė kaip kainą už kūrybą ir karjerą. Vėliau dainininkė pajuto ir negerąją vienatvės pusę, kai suprato, kad net ir tie keli draugai, kuriuos turėjo, jau nedraugai.

Dingo jėgos

Galiausiai psichologas priėjo prie išvados, kad perkopusi trisdešimtmetį dainininkė išgyvena depresiją, jaučiasi pasimetusi savo vertybėse ir gyvenime. Anot psichologo, praradus harmoniją su savimi, dingsta ir jėgos. Ir iš tiesų Zemfirą užpuolė nuo seniai glūdinčios ligos, o viename interviu ji žurnalistams yra nedviprasmiškai užsiminusi „apie išnykimą visam laikui„. Akivaizdu, kad ir taip nusilpusią dainininkę dar labiau iš vėžių išmušė ir į depresines būsenas pastūmėjo artimųjų netektis. 2010 metais mirė jos tėvas ir žuvo brolis. Buvo pranešta, kad astma sirgęs vyresnysis dainininkės brolis Ramilis Ramazanovas nuskendo povandeninės medžioklės metu. Vėliau dainininkė pasinėrė į kūrybą, tačiau užsimojo per daug ir dėl to turėjo atšaukti pernai suplanuotą koncertą Lietuvoje. Gerbėjams ji teisinosi: „Nesusitvarkau, neužtenka jėgų ir koncertams, ir albumui. Reikia susitelkti vienam iš šių darbų. Kitaip sugrius viskas. Prašau mane suprasti. Ateityje stengsiuosi atidžiau planuoti savo veiklą, kad būtų išvengta tokių nesusipratimų.“

Tarp kitko

Karjerą Zemfira pradėjo 1999 metais, kai subūrusi muzikantų grupę, įrašus nusiuntė „Mumiy Troll„ lyderiui Iljai Lagutenko. Tada ir „užsisuko“ karuselė - ji netgi tapo vienintele Rusijos dainininke, įrašiusia dainą su legendiniais „The Queen".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų