Aistros dėl kavos puodelio

Jų dizainas neretai šokiruoja, o besipuikuojantys užrašai skamba provokuojamai. Nepaisant to, kontorų darbuotojai vos ne visa "siela" prilimpa prie savo mėgstamų kavos ar arbatos puodelių.

Kaip rašo "Spiegel Online", koncernas "Nissan" nutarė padaryti galą šiai margai bakchanalijai. Vokietijos padalinio darbuotojams buvo išplatintas informacinis laiškas, kuriame nurodyta iš įstaigos virtuvės lentynų pašalinti asmeninius puodelius – vadovybė pakeitė juos į 300 naujų, tipinių, pažymėtų koncerno logotipu.

Vis dėlto įmonės darbuotojai atminimui nusprendė pasilikti kai kuriuos "unikalius" egzempliorius ir surinko nedidelę kolekciją.

Jos "perliukais", pavyzdžiui, tapo puodelis, vaizduojantis Kalėdų Senelio apatinę kūno dalį nuleistomis kelnėmis, ar indas su populiaraus animacinio serialo herojaus Houmerio Simpsono, pakišusio galvą po alaus srove, atvaizdu ir užrašu "2 Beer or not 2 Beer" (aliuzija į garsiąją Hamleto frazę "To be, or not to be").

"Spiegel Online" teigimu, daugelis darbuotojų pasiryžę drąsiai ginti savo mėgstamus puodelius, nors vargiai ar kuo nors panašiu naudotųsi savo namuose. Darbo aplinka tarsi tampa zona, nesuvaržyta stereotipų, bent jau kalbant apie puodelių dizainą.

Tad "ofiso puodelių" fenomenas išlieka aktualus – tai įrodo ir su jais susijusios industrijos klestėjimas. Šiandien galima įsigyti įvairiausių šio pobūdžio gaminių, papuoštų tokiais užrašais, kaip antai "Aš bosas, o jūs – niekas", "Koks nuostabus būtų šis darbas, jei tik nereikėtų dirbti" ir panašiomis "auksinėmis" mintimis.

Beje, šis iš pirmo žvilgsnio nereikšmingas buities atributas gali tapti rimto konflikto tarp bendradarbių priežastimi. "Spiegel Online" straipsnyje prisimenamas redakcijoje kilęs skandalas, kai vieno kolegos puodelis buvo panaudotas kaip vaza gėlėms.

Kaip pastebėjo psichologas Ernstas Hoffas iš Berlyno laisvojo universiteto, asmeninis puodelis darbe tampa savotiška individualumo išraiška ir prilygsta tokiems atributams kaip šeimyninė nuotrauka ant stalo ar kaktusų kolekcija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių