- Klaipeda.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Vaida Skaisgirė
-
Artėjant Velykoms V. Skaisgirė pasidalijo stalo puošybos idėjomis ir gardžiu receptu
-
Artėjant Velykoms V. Skaisgirė pasidalijo stalo puošybos idėjomis ir gardžiu receptu
-
Artėjant Velykoms V. Skaisgirė pasidalijo stalo puošybos idėjomis ir gardžiu receptu
-
Artėjant Velykoms V. Skaisgirė pasidalijo stalo puošybos idėjomis ir gardžiu receptu
-
Artėjant Velykoms V. Skaisgirė pasidalijo stalo puošybos idėjomis ir gardžiu receptu
-
Artėjant Velykoms V. Skaisgirė pasidalijo stalo puošybos idėjomis ir gardžiu receptu
-
Artėjant Velykoms V. Skaisgirė pasidalijo stalo puošybos idėjomis ir gardžiu receptu
-
Artėjant Velykoms V. Skaisgirė pasidalijo stalo puošybos idėjomis ir gardžiu receptu
-
Artėjant Velykoms V. Skaisgirė pasidalijo stalo puošybos idėjomis ir gardžiu receptu
-
Artėjant Velykoms V. Skaisgirė pasidalijo stalo puošybos idėjomis ir gardžiu receptu
-
Artėjant Velykoms V. Skaisgirė pasidalijo stalo puošybos idėjomis ir gardžiu receptu
-
Artėjant Velykoms V. Skaisgirė pasidalijo stalo puošybos idėjomis ir gardžiu receptu
-
Artėjant Velykoms V. Skaisgirė pasidalijo stalo puošybos idėjomis ir gardžiu receptu
-
Artėjant Velykoms V. Skaisgirė pasidalijo stalo puošybos idėjomis ir gardžiu receptu
-
Artėjant Velykoms V. Skaisgirė pasidalijo stalo puošybos idėjomis ir gardžiu receptu
-
Artėjant Velykoms V. Skaisgirė pasidalijo stalo puošybos idėjomis ir gardžiu receptu
-
Artėjant Velykoms V. Skaisgirė pasidalijo stalo puošybos idėjomis ir gardžiu receptu
-
Artėjant Velykoms V. Skaisgirė pasidalijo stalo puošybos idėjomis ir gardžiu receptu
-
Artėjant Velykoms V. Skaisgirė pasidalijo stalo puošybos idėjomis ir gardžiu receptu
TV laidų vedėja ir prodiuserė Vaida Skaisgirė virtuvėje jaučiasi tarsi žuvis vandeny. Jai tai magiška vieta, kurioje moteris nebijo nei eksperimentuoti, nei ieškoti naujų skonių.
Artėjant vienai gražiausių pavasario švenčių, šv. Velykoms, Vaida pasidalino receptais bei stalo serviravimo ir dekoravimo idėjomis, kuriomis žada nustebinti savo artimiausius šeimos narius.
Žinoma moteris įsitikinusi, jog maisto gamyba turėtų būti kaip ritualas, o ne vien tik pareiga. Gaminant reikia jausti malonumą, neskubėti, atsipalaiduoti, kartais net eksperimentuoti ir po to džiaugtis valgymo ritualu su tais, kam buvo gaminama.
„Maisto gaminimas man yra didelė aistra. Ją atradau dar būdama paauglė ir tai tapo tarsi savotiška kūryba, atsipalaidavimu po sunkių darbų. Mėgstu gaminti, ieškoti, eksperimentuoti. O kaip gera matyti, kaip žmonės mėgaujasi tuo, ką pagaminu!“, – teigia Vaida.
Vaida pasakoja, jog prieš kiekvienas didžiąsias šventes ji ieško idėjų ir minčių, kaip sukurti jaukią ir šventišką atmosferą tiek namuose, tiek ant šventinio stalo, kuris, susirinkus visiems artimiesiems, būna išties didelis.
„Velykos man visada asocijuojasi su bundančia gamta, atsinaujinimu, kuomet atitrūkus nuo darbų gali kuriam laikui atsipalaiduoti ir pasimėgauti šiltėjančiomis dienomis. Tiek per Velykas, tiek per Kalėdas šeimoje turime nelaužomą tradiciją susiburti prie didelio stalo ir jaukiai atšvęsti šias šventes. Neretai pati pasisiūlau tą stalą ne tik suruošti, bet ir papuošti, dekoruoti. Man patinka stebinti artimuosius, man svarbi estetika. Kalbant apie kulinariją, dažnai cituoju savo mylimo šefo Ruslano Bolgovo žodžius – maistas turi būti apgaulingai paprastas, jaudinamai skanus ir nepriekaištingai patiektas“, – sako Vaida.
Moteris atskleidžia, kad šv. Velykos jos šeimoje yra itin svarbi šventė. „Kalėdos ir Velykos nuo mažumės man yra itin svarbios šventės. Nuo vaikystės tėvai diegė šeimos artumo ir ryšio puoselėjimo svarbą, nepamiršdavo pabrėžti tikrosios tokių švenčių reikšmės, tad jos man su tuo ir asocijuojasi – noru būti kartu su šeima, jaukiai drauge leisti laiką, pamąstyti, padiskutuoti“, – pasakoja V. Skaisgirė.
Kartais į svečius užsuka tiek draugų ir artimųjų, kad ne visiems užtenka lėkščių iš vienodos serijos, todėl niekada nebijau maišyti ir derinti tarpusavyje skirtingų spalvų ar formų indus.
Artėjančių šv. Velykų proga indų salone „Žana“, įsikūrusiame prekybos centre CUP, žinoma moteris sukūrė savo velykinio stalo dekorą. Stalo dekorui šįmet Vaida pasirinko indus iš naujos pavasario kolekcijos – kaip ir drabužių madoje, taip ir indų dekore šiais metais karaliauja žemės ir gamtos spalvos, kurios puikiai atspindi Velykų nuotaiką. Anot moters, indai turėtų būti pastelinių spalvų, rusvų, pilkšvų, žalsvų ar kitokių atspalvių, lengvai randamų gamtoje.
„Kartais į svečius užsuka tiek draugų ir artimųjų, kad ne visiems užtenka lėkščių iš vienodos serijos, todėl niekada nebijau maišyti ir derinti tarpusavyje skirtingų spalvų ar formų indus. Tą pataria ir indų salono konsultantės, pristatančios naujausias stalo dekoro tendencijas. Net kėdės prie stalo nebūna vienodos ir tai tik suteikia žaismingumo“, – šypsosi Vaida.
Salono konsultantės V. Skaisgirei patarė stalo įrankius derinti prie turimų lėkščių, nesvarbu ar tai bus plieniniai įrankiai, ar su medžio rankenėlėmis. Lygiai taip pat antram gyvenimui galima atgaivinti ir senus, nuo močiutės laikų likusius įrankius, kurie suteiks Velykų stalui jaukaus nostalgiškumo bei puikiai atitiks šių dienų tendencija laikomus „stone wash“ įrankius, kurie specialiomis technologijomis yra padaromi matiniais, tarsi amžiaus nugludintais.
„Kad velykinis stalas atspindėtų bundančią gamtą, siūlau naudoti lininę staltiesę ar ant baltos staltiesės užtiesti lininius stalo kilimėlius. Jog visi indai susijungtų į bendrą visumą, Velykų stalo dekorui renkuosi tai, ką galima rasti gamtoje – samanas, medžių šakeles, „kačiukus“, akmenukus ar pirmąsias pavasarines gėles. Fantazijai vietos daug, tereikia ją išlaisvinti. Viską komponuoti galima paprastose vazose, saldaininėse ar net ant padėklų, o sukurti stalui žaismingumui, tarp žalumos visada paslepiu keletą kiškučio figūrėlių“, –patarimais dalinosi Vaida.
Receptas Velykų stalui
Pasidalinus šventinio stalo dekoravimo idėjomis, Vaida atskleidė ir savo firminio patiekalo receptą, kuriuo žada palepinti artimuosius.
„Nors antis daugeliui asocijuojasi su kalėdiniu stalu, mano firminė apelsininė antis stalą puošia ne tik per žiemos šventes, bet ir šv. Velykų metu. Patikėkite, antis nepaliks abejingų!“, – sako V. Skaisgirė.
„Tačiau komplimentų sulaukia ne tik mano garsioji antis, bet ir įvairūs „starteriai“, kuriuos patiekiu prieš pagrindinį patiekalą. Tarp mėgstamiausių pirmų patiekalų – varškės ir sūrio spurgytės, aštuonkojo salotos, keptas pikantiškas varškės sūris, lašišos tartaras, silkės kapotinis, krevetės su mangų salsa, kalmarų iešmeliai ir kiti užkandžiai“, –pasakoja moteris.
Apelsininė antis
Patiekalui pagaminti reikės:
Antis
1 kg apelsinų
3 šaukštų medaus
Šaukšto alyvuogių aliejaus
Česnako skiltelės
Raudonėliai
Muskatas
Druska
Juodieji pipirai
Švieži čiobreliai
Gaminimas. Antį įtrinkite česnako skiltelėmis, druska ir pipirais ir palikite antį šaldytuve nakčiai. Indelyje pasiruoškite marinatą: ištirpdykite medų, atvėsinkite, įspauskite pusę apelsino, įdėkite prieskonius. Apelsiną susipjaustykite skiltelėmis. Marinate „išmaudykite“ antį, į vidų pridėkite apelsino skiltelių, kelias skilteles bei šviežią čiobrelį dėkite ant anties viršaus. Antį dėkite į kepimo maišą ir kepkite apie 2-2,5val. 200 laipsnių kaitroje. Antį tiekite su keptomis bulvėmis ar kitų mėgstamu garnyru.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Stalo dekoras – ne tik akims, bet ir sielai. Velykų belaukiant...1
Šiandieninės stalo serviravimo tendencijos – tai senovės kilmingųjų palikimas derinamas su naujausiomis dekoravimo madomis. ...
-
Velykinis stalas gali būti ne tik gausus, bet ir stilingas – naujausios dekoro tendencijos
Nors kalendorinis pavasaris jau čia, visi žino – spalvingiausią ir gražiausią metų sezoną pradeda Velykos. Juk būtent ši šventė asocijuojasi su ryškiomis spalvomis, ką tik pražydusiomis gėlėmis ir kitais pavasario akcent...
-
Tegul Velykos ateina į švara kvepiančius namus
Prieš Velykas imsimės tvarkyti namus – norisi sukurti jaukią ir šventinę aplinką. Kad šventes pasitiktume be streso, nereikėtų delsti iki paskutinės minutės. Namų organizavimo specialistė pataria, kaip padaryti generalinę ...
-
Kovo 14 -toji – Pi diena: matematika, mokslas, pyragai ir dar daugiau
Viso pasaulio matematikos entuziastai – nuo studentų iki raketų mokslininkų – ketvirtadienį švenčia Pi dieną: kovo 14-ąją arba 3/14. Tai pirmieji trys begalinio skaičiaus, turinčio daugybę praktinių paskirčių, skaitmenys. ...
-
Tvarkos ekspertė J. Mikštė: atsikratę nereikalingų daiktų, pradėsime laisviau kvėpuoti8
„O, Dieve, aš ir nežinojau, kad pas mus tiek daiktų!“ – tai beveik kasdien girdi namų tvarkos ekspertė Jovita Mikštė. „Aš tvarkau ne tik spintas, bet ir žmonių galvas, jų mintis“, – tikina profes...
-
Žaliuojantys prieskoniai prišauks pavasarį
Aromatingos ir ryškių skonių prieskoninės žolelės jau tūkstančius metų naudojamos įvairiuose receptuose. Tačiau prieskonines žoleles reikėtų vertinti ne tik dėl plataus panaudojimo virtuvėje, bet ir naudos sveikatai. ...
-
Interjero tendencijos pavasariui
Ilgėjančios dienos primena, kad pavasaris jau čia pat. Ir niekas taip neįkvepia pokyčiams namuose, kaip šis sezonas. Interjero dizainerė Eimantė Nemanė pristato svarbiausius šio pavasario akcentus ir dalijasi idėjomis, kaip atsinaujinti ...
-
Auksarankė Vida: lietuvės moka viską – ir siuvinėti, ir krosnį sumūryti7
Sulaukusi skambučio, Vida Navikienė labai nustemba. Netiki, kad ką nors galėjo sudominti jos, kaip pati sako, širdžiai mieli žaidimėliai. O tie žaidimėliai iš tiesų mieli: pačios kurtais raštais išsiuvinėtos apykaklės, ...
-
Laikas pradėti rūpintis balkonų grožiu4
Vešlios, žiedais apsipylusios gėlės balkone – malonumas ir savoms akims, ir viso namo puošmena. Vasario ir kovo mėnesiai – laikas imtis ne tik daržovių, prieskoninių žolelių sėjos, bet ir pasirūpinti, kad, atšilus or...
-
Atraskite kokybiško miego privalumus1
Nauja lova nėra tik investavimas į interjero dizainą, tačiau tai – investicija į pačius jus. Šiais laikais vis dažniau susiduriant su prasta miego kokybe puolame ieškoti sprendimų, kaip tai išspręsti, tačiau retai atsižvel...