Įnamiai – nenaudojami, bet ir neišmetami daiktai

Klausimą, kodėl taip sunku atsikratyti smulkmenomis, kurių ne tik nenaudoji, bet kurių gal niekada ir neprireiks, dažnas užduoda sau atvėręs lūžtantį „įnamių“ stalčių ar spintelę.

Šiuo atveju nekalbame apie sentimentus keliančias nuotraukas, sąsiuvinius, vaikų dantukus ar plaukų sruogas taurelėse, reikšmingo gyvenimo praeivio paliktus batus, knygas ar paveikslėlį. „Bėda“, nepastebimai apkraunanti namus, – įvairiausi bereikšmiai daiktai ir daikteliai, kurie kažkodėl tampa ilgamečiais įnamiais.

Portalas pastebi bent 15 daiktų, kurie tikriausiai ir jūsų namuose yra užėmę pagarbią vietą. Jūs šį sąrašą neabejotinai pratęstumėte. 

1. Sagos

Ar tikrai dažnai prisiuvate ištrūkusią sagą? Žinoma, tenka, bet tikrai rečiau nei įmetate sagas į kokią nors dėžutę, kuri vis pilnėja, nors drabužių, į kuriuos reikėtų jas įsiūti jau seniai nebėra.

2. Senas nerašantis tušinukas

Kad tokį turite, ir, matyt, ne vieną, prisimenate, kai skubiai reikia kažką užsirašyti, o pirmas paimtas rašiklis taip ir neišspaudžia rašalo. Visgi užuot išmetę tokį padedate atgal, nes „kada nors“ pakeisite šerdelę.

3. Smulkios monetos

Iš piniginės šis sunkus „bagažas“ išmetamas reguliariai, tačiau namuose jam atitenka daili kiaulė taupyklė, bokalas ar stiklainis. Užuot išleidus monetų „konservų“ vis daugėja. Į banką nusinešti dažnas neprisiruošia, o kai kurie dar gali pasigirti solidžiu kapšu kapeikų ar jau nebeegzistuojančių šalių monetų.

4. Reklama puošti puodeliai, stiklinės ir bokalai

Tokie įvairiose loterijose laimėti suvenyrai, greitojo maisto restoranų dovanos, darbo santykius stiprinantys niekučiai paprastai džiugina tik jų įteikimo metu. Gerti kavą iš arbatą reklamuojančio puodelio, puošti „Grimbergen“ bokalą lietuviško alaus puta ne taip ir malonu, todėl tokie daiktai dažnai lieka dulkėti namuose ar yra išgabenami į sodybą.

5. Maišelis, pilnas kitų maišelių

Save bandote įtikinti, kad rūpinatės ekologija ir maišelius dar kartą panaudosite, tačiau tikrai gamtos gerove susirūpinę žmonės taip ir daro, o jūsų maišelis toliau pučiasi.

6. Kortų kaladė (kurioje trūksta kortų)

Kodėl ją laikote, nė pats nežinote. O jei kaladėje kortų netrūksta, vis tiek nepamenate, kada jomis žaidėte.

7. Lapeliai su įvairiais telefono numeriais

Ką reiškia sudužęs, sulūžęs, nuskendęs ar kitaip „miręs“ telefonas, žino tikrai ne vienas šiuolaikinis žmogus – galvos skausmas praradus visus telefono numerius ir ilgas jų susirinkimo procesas. Kaip būtų puiku, jei namuose besimėtantys lapeliai būtų su reikiamais numeriais. Visgi dažniausiai tų lapelių nė neprireikia, o jei sumanytum pasinaudoti, užrašytas numeris gali būti jau nė nenaudojamas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

vytasb

vytasb portretas
Sventa teisybe!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių