Pereiti į pagrindinį turinį

Išradingumas – geriausias pagalbininkas

2009-01-19 09:00
Išradingumas – geriausias pagalbininkas
Išradingumas – geriausias pagalbininkas / Redakcijos archyvo nuotr. Metodai: prie parduodamo buto skelbimo jo savininkas pridėjo ne tik nuotraukų, bet ir pasiūlymą surasti pirkėją ir taip gauti solidžią premiją.

Apmirusi būsto rinka neatrodo negyvybinga – įdėjus pastangų rezultatas bus pasiektas. Tuo jau įsitikino ne vienas gyventojas, pasitelkęs daugiau žaismingumo, kūrybiškumo. O kartais praverčia visai paprasti metodai.

Pardavėjų pastangų neužteko

Ar įmanoma butą parduoti per dieną? Vilnietė Judita turbūt nerastų nė vieno nekilnojamojo turto agento, kuris pažadėtų tokį "stebuklą" net už solidų atlygį. Tačiau tokia misija – įmanoma. Vilnietei prireikė tik šiek tiek sumanumo, ir vos per kelias valandas ji pardavė keturių kambarių butą naujos statybos name sostinės Fabijoniškių rajone.

"Šimtai žmonių patenka į panašią padėtį ir nežino, kaip išsivaduoti iš uždaro rato. Jie negali pirkti naujo būsto, kol nėra pardavę seno. Man irgi nutiko panašiai. Reikėjo skubiai parduoti butą, kreipiausi į nekilnojamojo turto agentus ir laukiau", – pasakojo Judita.

Jos teigimu, dviem pardavėjams teko pasukti galvą, nes per dvi savaites nė vienas iš jų nesulaukė susidomėjusių pirkėjų skambučių.

Pirkėjo ilgai laukti neteko

Judita ilgiau laukti nebegalėjo, todėl pati nutarė imtis veiksmų. Buto savininkei toptelėjo į galvą sukurti dėmesį atkreipiantį skelbimą, pridėti kelias nuotraukas ir tokį maketą iškabinti to paties bei greta esančio namo laiptinėse.

Tekstas skambėjo taip: "Mieli kaimynai. Gal laukiate parskrendant gandro ir ieškote, kur susisukti erdvesnį šeimos lizdelį? Siūlome nesidairyti svetimuose kraštuose ir nepalikti gerų kaimynų! Jūs galite tiesiog įsigyti erdvų, su žymios dizainerės pagalba skoningai įrengtą 4 kambarių kaimynų butą." Šalia buvo išvardyti ir buto pranašumai.

Jau po kelių valandų paskambino kaimynai iš to paties namo ir netgi tos pačios laiptinės.

Keturių asmenų šeima gyveno trijų kambarių bute. Kol kas ji negalvojo kraustytis į erdvesnį butą ir jokiuose skelbimuose informacijos neieškojo.

Sutuoktiniai tik pasvarstydavo, kad erdvesnio buto reikės po kelerių metų, kai sūnus ir dukra paaugs ir nebenorės gyventi viename kambaryje. Tačiau pasitaikius tokiai progai jie susigundė pasiūlymu. O iš viso butu domėjosi net dešimt žmonių.

"Jei žmonėms patinka ta vieta, kur jie gyvena, neturi pretenzijų dėl namo kokybės, kaimynai – draugiški, tai kraustytis į kitą rajoną nėra jokio poreikio. Ir vaikams nebus streso kraustytis į kitą vietą, palikti vaikystės draugus, keisti maršrutą į mokyklą", – samprotavo Judita

Pasiūlė dalytis premija

Yra ir daugiau išradingų pardavėjų, nesiūlančių ypatingų premijų – naujų automobilių ar apmokėti visų metų komunalinius mokesčius.

Internete klaidžioja skelbimas, siūlantis solidų uždarbį – 7770 litų. Pasirodo, kad norint jį gauti reikia rasti pirkėją, kuriam reikėtų jaukaus romantiško dviejų kambarių buto Vilniaus širdyje, Aušros Vartų gatvėje. Elektroninio laiško siuntėjas pataria nepatingėti ir persiųsti pasiūlymą visiems pažįstamiems. Galbūt kažkuriam iš tiesų reikia tokio būsto, o už menkai sugaištą laiką galima ir užsidirbti.

Skelbimą platinantis žmogus "Vilniaus dienai" sakė, kad jam nėra didelio skirtumo, su kuo dalytis premija – su nekilnojamojo turto agentu ar su artimu bičiuliu. Jo tikslas – rasti pirkėją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų