Žvakės
Romantikos ir prabangos jūsų namams suteiks (taip pat ir vieną kitą nenuvalytą dulkelę paslėps) jaukus žvakių apšvietimas. Puikiai atrodo viena šalia kitos sudėtos kelios skirtingo dydžio ir aukščio žvakės. Jei jaudinatės, kad žvakių liepsna gali kelti pavojų, jas statykite ne ant grindų, o tokioje vietoje, kur rizika, jog ugnis gali pagauti šilkinės suknelės kraštelį, minimali, pavyzdžiui, ant aukštesnės lentynos ar tuščiame stalo kampe.
Gaivus punšas
Karštą vasaros pavakarę puiki alternatyva kiek pabodusiam vynui ar šampanui – gaivus punšas. Gėrimą serviruokite dideliame dubenyje ar ąsotyje, kad kiekvienas svečias galėtų vaišintis nesikuklindamas. Nebijokite eksperimentuoti gamindami. Juk vasarą tikrai gausus pasirinkimas, kuo jį gardinti. Gėrimą puoškite uogomis, mėtų ar bazilikų lapeliais. Nepamirškite mėgautis atsakingai, o jei nuspręsite linksmintis be alkoholio, vyną ar šampaną paprasčiausiai pakeiskite mėgstamu limonadu ar sultimis.
Nebyliojo kino filmai
Jei kambaryje, kur rinksis svečiai, turite televizorių, tikrai originali idėja – per jį rodyti linksmus filmus. Kad filmai taptų puikiu šventės fonu, tačiau per daug neprikaustytų dėmesio ir netrukdytų bendrauti, rinkitės lengvo turinio smagius nebyliojo kino šedevrus. Garantuotai sėkmingas pasirinkimas – nemirtinga Charlie Chaplino klasika, tačiau nebijokite eksperimentuoti ir tikrai atrasite gausybę kitų nebyliojo kino perlų.
Lengvai paruošiami vasariški užkandžiai
Sutikite, kur kas maloniau svečių laukti, kai visą dieną praleidžiate ne prakaituodamos prie įkaitusios viryklės, o besimėgaudamos grožio procedūromis ar besirinkdamos suknelę, su kuria atrodote žaviausiai. Kai atkeliauja būrys svečių, tikrai protingas sprendimas patiekti didesnius padėklus kelių rūšių vieno kąsnio užkandžių, o ne lakstyti su karštų patiekalų lėkštėmis, skirtomis atskirai kiekvienam. Štai keli receptai vieno kąsnio užkandėlių, kurias paruošti užtruksite labai trumpai, o draugai už kulinarinius sugebėjimus jus girs ne vieną mėnesį.
Braškės su šokoladu
Kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite apie 0,5 kg. braškių. Maždaug 150 g juodojo ar pieniško šokolado ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba vandens garų vonelėje. Laikydami braškes už lapelių, pamirkykite į ištirpusį šokoladą. Braškes dėkite ant skardos ar padėklo, padengto kepimo popieriumi, ir palikite šaldytuve kelioms valandoms, kad sustingtų šokoladas.
Vasariškos gėlės
Spalvingos gėlės tikrai pagyvins vakarėlio interjerą ir suteiks vasariškos nuotaikos. Kompozicijos sudėtis ir dydis priklauso tik nuo jūsų norų ir fantazijos. Puikiai atrodys tiek didžiulė puokštė svetainės stalo centre, tiek mažose vazelėse ar tiesiog neaukštose stiklinėse pamerktos smulkutės gėlytės, kuriomis puikiai papuošite užkandžių stalą.
Vienkartiniai indai
Tam, kad netektų sukti galvos, jog stiklinių užtektų dideliam būriui svečių ar jaudintis, kad įsilinksminusi kompanija nesudaužytų jūsų mėgstamiausių krištolo taurių, tiesiog įsigykite stilingų vienkartinių taurių ir stiklinių. Didesnėse parduotuvėse jų tikrai rasite įvairių dydžių, formų ir net spalvų. Be to, svečiams išėjus, galėsite ramiai įsitaisyti ant sofos, užuot vargusi prie kriauklės, pilnos nešvarių indų.
Mocarelos ir pomidorų vėrinukai
Ant iešmelio verkite mocarelos rutuliuką, lapelį šviežio baziliko ir vyšninį pomidoriuką. Kartokite, kol šiais spalvingais iešmeliais užpildysite lėkštę. Tuomet pagardinkite šviežiai maltais pipirais, druska, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir tirštu balzaminio acto padažu.
Spalvotos servetėlės
Tikrai neverta spalvotų servetėlių asocijuoti su vaikų gimtadieniais. Jos gali tapti tikru išsigelbėjimu, kai viešnios norės pasitaisyti gėrimo taurės apgadintą makiažą ar pasivaišinti vieno kąsnio užkandėle ir neieškoti lėkštutės. Popierines servetėles derinkite prie namų interjero ir indų, tačiau jos nebūtinai turi idealiai tikti – originalių raštų ar ryškių spalvų servetėlės pačios gali tapti puikiu aksesuaru vakarėliui jūsų namuose.
Vasariškos pomidorų brusketos
Kepalą mėgstamos šviesios duonos (geriausiai tiks itališka čiabata ar prancūziškas batonas) supjaustykite norimo storio riekelėmis. Nedideliame inde sumaišykite apie pusę puodelio geros kokybės alyvuogių aliejaus su dviem trim skiltelėmis smulkinto česnako ir maždaug ketvirtadaliu arbatinio šaukštelio druskos. Duonos riekes iš abiejų pusių aptepkite aliejaus mišiniu ir paskrudinkite orkaitėje, kol taps traškios. Tris didelius prinokusius pomidorus supjaustykite mažais gabalėliais, nusunkite skysčio perteklių. Smulkiai sukapokite vieną nedidelį mėlynąjį svogūną. Pagardinkite druska, pipirais, šviežiomis mėgstamomis žolelėmis ir lašeliu alyvuogių aliejaus. Pomidorų masę dėkite ant paskrudintų duonos riekelių ir iškart neškite ant stalo – per ilgai užsigulėjusios šios brusketos gali prarasti traškumą.
Vasariškas punšas
Butelį mėgstamo pusiau sauso baltojo vyno sumaišykite su puse litro mėgstamo limonado. Pagardinkite iš arbūzų ar melionų išskobtais rutuliukais, žalio obuolio skiltelėmis, žaliosios citrinos griežinėliais, sauja mėtų ir keliais lapeliais bazilikų. Patiekite su ledukais.
Naujausi komentarai