Pereiti į pagrindinį turinį

Kaip per pus­die­nį pa­ruoš­ti pui­kų va­ka­rė­lį na­muo­se?

Va­sa­ra – me­tas, kai kom­pa­ni­ja drau­gų ir pro­ga švęs­ti ga­li už­klup­ti vi­siš­kai ne­ti­kė­tai. Tad, jei­gu spon­ta­niš­kai nu­spren­dė­te į sve­čius pa­si­kvies­ti bū­rį bi­čiu­lių, ta­čiau lai­ko iki vakarėlio li­ko vi­sai ne­daug, štai ke­le­tas idė­jų, ku­rios pa­dės grei­tai pa­ruoš­ti neuž­mirš­ta­mą šven­tę.

Žva­kės

Ro­man­ti­kos ir pra­ban­gos jū­sų na­mams su­teiks (taip pat ir vie­ną ki­tą ne­nu­va­ly­tą dul­ke­lę pa­slėps) jau­kus žva­kių ap­švie­ti­mas. Pui­kiai at­ro­do vie­na ša­lia ki­tos su­dė­tos ke­lios skirtingo dy­džio ir aukš­čio žva­kės. Jei jau­di­na­tės, kad žva­kių lieps­na ga­li kel­ti pa­vo­jų, jas sta­ty­ki­te ne ant grin­dų, o to­kio­je vie­to­je, kur ri­zi­ka, jog ug­nis ga­li pa­gau­ti šil­ki­nės su­kne­lės kraš­te­lį, mi­ni­ma­li, pa­vyz­džiui, ant aukš­tes­nės len­ty­nos ar tuš­čia­me sta­lo kam­pe.

Gai­vus pun­šas

Karš­tą va­sa­ros pa­va­ka­rę pui­ki al­ter­na­ty­va kiek pa­bo­du­siam vy­nui ar šam­pa­nui – gai­vus pun­šas. Gė­ri­mą ser­vi­ruo­ki­te di­de­lia­me du­be­ny­je ar ąso­ty­je, kad kiek­vie­nas sve­čias ga­lė­tų vai­šin­tis ne­si­kuk­lin­da­mas. Ne­bi­jo­ki­te eks­pe­ri­men­tuo­ti ga­min­da­mi. Juk va­sa­rą tik­rai gau­sus pa­si­rin­ki­mas, kuo jį gar­din­ti. Gė­ri­mą puoš­ki­te uo­go­mis, mė­tų ar ba­zi­li­kų la­pe­liais. Ne­pa­mirš­ki­te mė­gau­tis at­sa­kin­gai, o jei nu­sprę­si­te links­min­tis be al­ko­ho­lio, vy­ną ar šam­pa­ną pa­pras­čiau­siai pa­keis­ki­te mėgs­ta­mu li­mo­na­du ar sul­ti­mis.

Ne­by­lio­jo ki­no fil­mai

Jei kam­ba­ry­je, kur rink­sis sve­čiai, tu­ri­te te­le­vi­zo­rių, tik­rai ori­gi­na­li idė­ja – per jį ro­dy­ti links­mus fil­mus. Kad fil­mai tap­tų pui­kiu šven­tės fo­nu, ta­čiau per daug ne­pri­kaus­ty­tų dė­me­sio ir ne­truk­dy­tų bend­rau­ti, rin­ki­tės leng­vo tu­ri­nio sma­gius ne­by­lio­jo ki­no še­dev­rus. Ga­ran­tuo­tai sėk­min­gas pa­si­rin­ki­mas – ne­mir­tin­ga Charlie Chap­li­no kla­si­ka, ta­čiau ne­bi­jo­ki­te eks­pe­ri­men­tuo­ti ir tik­rai at­ra­si­te gau­sy­bę ki­tų ne­by­lio­jo ki­no per­lų.

Leng­vai pa­ruo­šia­mi va­sa­riš­ki už­kan­džiai

Su­ti­ki­te, kur kas ma­lo­niau sve­čių lauk­ti, kai vi­są die­ną pra­lei­džia­te ne pra­kai­tuo­da­mos prie įkai­tu­sios vi­ryk­lės, o be­si­mė­gau­da­mos gro­žio pro­ce­dū­ro­mis ar be­si­rink­da­mos sukne­lę, su ku­ria at­ro­do­te ža­viau­siai. Kai at­ke­liau­ja bū­rys sve­čių, tik­rai pro­tin­gas spren­di­mas pa­tiek­ti di­des­nius pa­dėk­lus ke­lių rū­šių vie­no kąs­nio už­kan­džių, o ne laks­ty­ti su karš­tų pa­tie­ka­lų lėkš­tė­mis, skir­to­mis at­ski­rai kiek­vie­nam. Štai ke­li re­cep­tai vie­no kąs­nio už­kan­dė­lių, ku­rias pa­ruoš­ti už­truk­si­te labai trum­pai, o drau­gai už kulinarinius sugebėjimus jus girs ne vie­ną mė­ne­sį.

Braš­kės su šo­ko­la­du

Kruopš­čiai nu­plau­ki­te ir nu­sau­sin­ki­te apie 0,5 kg. braš­kių. Maž­daug 150 g juo­do­jo ar pie­niš­ko šo­ko­la­do iš­tir­pin­ki­te mik­ro­ban­gų kros­ne­lė­je ar­ba van­dens ga­rų vo­ne­lė­je. Lai­ky­da­mi braš­kes už la­pe­lių, pa­mir­ky­ki­te į iš­tir­pu­sį šo­ko­la­dą. Braš­kes dė­ki­te ant skar­dos ar pa­dėk­lo, pa­deng­to ke­pi­mo po­pie­riu­mi, ir pa­li­ki­te šal­dy­tu­ve ke­lioms va­lan­doms, kad su­sting­tų šo­ko­la­das.

Va­sa­riš­kos gė­lės

Spal­vin­gos gė­lės tik­rai pa­gy­vins va­ka­rė­lio in­ter­je­rą ir su­teiks va­sa­riš­kos nuo­tai­kos. Kom­po­zi­ci­jos su­dė­tis ir dy­dis pri­klau­so tik nuo jū­sų no­rų ir fan­ta­zi­jos. Pui­kiai at­ro­dys tiek di­džiu­lė puokš­tė  sve­tai­nės sta­lo cent­re, tiek ma­žo­se va­ze­lė­se ar tie­siog neaukš­to­se stik­li­nė­se pa­merk­tos smul­ku­tės gė­ly­tės, ku­rio­mis pui­kiai pa­puo­ši­te už­kan­džių sta­lą.

Vien­kar­ti­niai in­dai

Tam, kad ne­tek­tų su­kti gal­vos, jog stik­li­nių už­tek­tų di­de­liam bū­riui sve­čių ar jau­din­tis, kad įsi­links­mi­nu­si kom­pa­ni­ja ne­su­dau­žy­tų jū­sų mėgs­ta­miau­sių kriš­to­lo tau­rių, tie­siog įsi­gy­ki­te sti­lin­gų vien­kar­ti­nių tau­rių ir stik­li­nių. Di­des­nė­se par­duo­tu­vė­se jų tik­rai ra­si­te įvai­rių dy­džių, for­mų ir net spal­vų. Be to, sve­čiams išė­jus, ga­lė­si­te ra­miai įsi­tai­sy­ti ant so­fos, užuo­t var­gu­si prie kriauk­lės, pil­nos ne­šva­rių in­dų.

Mo­ca­re­los ir po­mi­do­rų vė­ri­nu­kai

Ant ieš­me­lio ver­ki­te mo­ca­re­los ru­tu­liu­ką, la­pe­lį švie­žio ba­zi­li­ko ir vyš­ni­nį po­mi­do­riu­ką. Kar­to­ki­te, kol šiais spal­vin­gais ieš­me­liais už­pil­dy­si­te lėkš­tę. Tuo­met pa­gar­din­ki­te šviežiai mal­tais pi­pi­rais, drus­ka, ap­šlaks­ty­ki­te aly­vuo­gių alie­ju­mi ir tirš­tu bal­za­mi­nio ac­to pa­da­žu.

Spal­vo­tos ser­ve­tė­lės

Tik­rai ne­ver­ta spal­vo­tų ser­ve­tė­lių aso­ci­juo­ti su vai­kų gim­ta­die­niais. Jos ga­li tap­ti tik­ru iš­si­gel­bė­ji­mu, kai vieš­nios no­rės pa­si­tai­sy­ti gė­ri­mo tau­rės ap­ga­din­tą ma­kia­žą ar pasivaišinti vie­no kąs­nio už­kan­dė­le ir neieš­ko­ti lėkš­tu­tės. Po­pie­ri­nes ser­ve­tė­les de­rin­ki­te prie na­mų in­ter­je­ro ir in­dų, ta­čiau jos ne­bū­ti­nai tu­ri idea­liai tik­ti – ori­gi­na­lių raš­tų ar ryš­kių spal­vų ser­ve­tė­lės pa­čios ga­li tap­ti pui­kiu ak­se­sua­ru va­ka­rė­liui jū­sų na­muo­se.

Va­sa­riš­kos po­mi­do­rų brus­ke­tos

Ke­pa­lą mėgs­ta­mos švie­sios duo­nos (ge­riau­siai tiks ita­liš­ka čia­ba­ta ar pran­cū­ziš­kas ba­to­nas) su­pjaus­ty­ki­te no­ri­mo sto­rio rie­ke­lė­mis. Ne­di­de­lia­me in­de su­mai­šy­ki­te apie pu­sę puo­de­lio ge­ros ko­ky­bės aly­vuo­gių alie­jaus su dviem trim skil­te­lė­mis smul­kin­to čes­na­ko ir maž­daug ket­vir­ta­da­liu ar­ba­ti­nio šaukš­te­lio drus­kos. Duo­nos rie­kes iš abie­jų pu­sių ap­tep­ki­te alie­jaus mi­ši­niu ir pa­skru­din­ki­te or­kai­tė­je, kol taps traš­kios. Tris di­de­lius pri­no­ku­sius po­mi­do­rus su­pjaus­ty­ki­te ma­žais ga­ba­lė­liais, nu­sun­ki­te skys­čio per­tek­lių. Smul­kiai su­ka­po­ki­te vie­ną ne­di­de­lį mė­ly­ną­jį svo­gū­ną. Pa­gar­din­ki­te drus­ka, pi­pi­rais, švie­žio­mis mėgs­ta­mo­mis žo­le­lė­mis ir la­še­liu aly­vuo­gių alie­jaus. Po­mi­do­rų ma­sę dė­ki­te ant pa­skru­din­tų duo­nos rie­ke­lių ir iš­kart ne­ški­te ant sta­lo – per il­gai už­si­gu­lė­ju­sios šios brus­ke­tos ga­li pra­ras­ti traš­ku­mą.

Va­sa­riš­kas pun­šas

Bu­te­lį mėgs­ta­mo pu­siau sau­so bal­to­jo vy­no su­mai­šy­ki­te su pu­se lit­ro mėgs­ta­mo li­mo­na­do. Pa­gar­din­ki­te iš ar­bū­zų ar me­lio­nų iš­skob­tais ru­tu­liu­kais, ža­lio obuo­lio skil­te­lė­mis, ža­lio­sios cit­ri­nos grie­ži­nė­liais, sau­ja mė­tų ir ke­liais la­pe­liais ba­zi­li­kų. Pa­tie­ki­te su le­dukais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų