Pereiti į pagrindinį turinį

Kūrėjų tandemo dekoruotos sienos – lyg paveikslai

2012-05-09 17:08
Kūrėjų tandemo dekoruotos sienos – lyg paveikslai
Kūrėjų tandemo dekoruotos sienos – lyg paveikslai / Asmeninio albumo nuotr.

Tradicinį, tačiau kiek primirštą erdvių dekoravimo būdą populiarinantys kūrėjai savo darbais žavi ne tik aplinkinius. Kaip prisipažįsta interjero dizaineriai Jolanta ir Artūras Rudaičiai, kartais rezultatai maloniu netikėtumu nustebina ir juos pačius.

Vertina rankų darbą

Galima sakyti, jog žaisminga sienų tapyba, paviršių dekoravimas subtiliais lipdiniais, akmenukais, kriauklelėmis, koralais ar kitomis medžiagomis tapo šio šeimyninio priekuliškių kūrėjų tandemo vizitine kortele.

J.Rudaitienė pripažino, jog tai patraukli priemonė interjero savitumui, jaukumui kurti. Be to, kaip pasidžiaugė kūrėja, tokie vienetiniai, rankų darbo kūriniai įgauna vis didesnę vertę.

„Šią sritį keletui metų buvome kiek nustūmę į šalį, dabar vėl prie jos sugrįžome. Akivaizdu, kad žmonėms tai patinka. Vis labiau populiarėja tiek sienų tapyba, tiek jų apipavidalinimas dekoratyviniu tinku, įvairiomis faktūromis. Matyt, žmonės pavargo nuo to minimalizmo, sausumo. Neretai pamatę šiuos darbus realybėje, daugelis nustemba, kad taip įmanoma. O galimybės – labai plačios, ne visas idėjas spėjame ir įgyvendinti“, – aiškino pašnekovė.

Kristalai virto kriokliu

Jolanta šypsojosi, jog kartais originaliai atsiskleidžia ir visiškai netikėtos medžiagos, inkliuzai. Kad ir Swarovski kristalai.

„Nesu jų gerbėja, bet iš viename interjere juos labai sėkmingai panaudojome – “įsodinę„ į dekoratyvinį tinką sukūrėme krintančio krioklio įspūdį. Išties atrodo efektingai, kai į juos lūžta sklindanti šviesa“, – pastebėjo kūrėja.

Tuo tarpu sienų dekoravimas tapybos darbais galėtų tapti deramu konkurentu tradiciniams fototapetams. Juo labiau kad pastarųjų panaudojimo galimybės kiek siauresnės.

„Fototapetu gali dekoruoti tik kažkokią konkrečią patalpos dalį, o piešinius patogu pasitelkti atskiriems fragmentams, su jais keliauti per visą erdvę. Tas pats, beje, pasakytina ir apie dekoratyvinį tinką, – aiškino kūrėja. – Tačiau savo darbe nevengiame ir fototapetų – tai priklauso nuo klientų poreikių. Reikia pripažinti, kad pasiūla yra labai didelė, be to, išskirtinių, nuostabių dalykų galima sukurti naudojant nuotraukas.“

Tikrumo suteikia 3D efektas

Jolantos ir Artūro tapyba puošia tiek visuomeninių pastatų, tiek būstų interjerus. Kaip pripažino pašnekovė, sienų piešiniai populiariausi mažiesiems skirtose erdvėse.

„Ko gero, pradžių pradžia buvo tas metas, kai mūsų pačių vaikai dar lankė Priekulės vaikų darželį – tada ištapėme vieną sieną. Tačiau kai įstaiga buvo remontuojama, piešinį sunaikino“, – prisiminė moteris.

Tad sulaukę prašymo atkurti kažką panašaus, kūrėjai jau išdekoravo visas vaikų darželio erdves.

„Kiekvieną įėjimą į grupę apipavidalinome pagal jų pavadinimus – pavyzdžiui, “Boružėlės„, “Bitutės„ ir panašiai. O lopšelinukams sukūrėme piešinių ciklą metų laikų tema. Vaikams patinka tie dalykai, kurie jiems suprantami, kurie atliepia jų pasaulį. Tad stengiamės, kad jiems tai būtų pateikta ne tik suprantama kalba, bet ir galėtų būti savotiška edukacinė priemonė“, – kalbėjo Jolanta.

Piešiniuose kūrėjai stengiasi išgauti vadinamąjį 3D efektą, tad piešiniai atrodo itin tikroviški, tarsi gyvi.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų