Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuviški langai įtiko japonams

2009-07-28 18:33
Lietuviški langai įtiko japonams
Lietuviški langai įtiko japonams / Redakcijos archyvo nuotr.

Eksporto statistika liudija, kad Vakarų šalyse Lietuva nebėra nežinoma žemė. Tačiau norint tiekti lietuvišką produkciją į Rytų valstybes, tenka įveikti ne tik ilgą derybų maratoną.

Modernių medinių langų gamintoja „Doleta“ paskelbė pradėjusi eksportuoti gaminius į Japoniją. Bendrovė pirmąją medinių langų siuntą už beveik 100 tūkst. litų eksportavo jau praėjusį mėnesį ir šiuo metu laukia naujų užsakymų į Tekančios saulės šalį.

Anot įmonės vadovų, derybos su Japonijos verslininkais truko kiek daugiau nei metus, nes jiems ypač rūpėjo įmonės patikimumas ir aukščiausia gaminių kokybė.

Įmonės vadovo Liutauro Daubaros teigimu, bendrovei pradėjus veiklą vykdyti antroje gamykloje, atsirado naujų medinių langų gamybos galimybių.

„Veiklą pradėję ir naujoje gamykloje, galime užtikrinti daug didesnius gamybos pajėgumus ir tenkinti augančią netradicinių medinių langų eksporto paklausą. Tad naujų rinkų paieška išlieka vienu pagrindiniu įmonės vadovybės tikslų, nes šiandien tampame itin konkurentabilūs ne tik Rytų Europoje, bet ir kitose šalyse. Mums yra įdomios visos rinkos, tarp jų ir Rytai, kurie tikrai dar neatrasti daugeliui šalies verslininkų“, – sakė jis.

L.Daubara vylėsi, kad įmonei atsivers naujos eksporto galimybės į šią šalį: „Japonija itin aukštai įvertino mūsų produkcijos kokybę, gamybos technologijas. Tai labai įdomi šalis, su savita kultūra, bendradarbiavimo matymu. Noriu tikėti, kad pirmas užsakymas atvers vartus į šios šalies rinkas“.

Be pradėto eksporto į naujas šalis, bendrovė šiemet, palyginti su praėjusiais metais, padidino eksporto apimtis į Rusiją 3 proc., Kazachstaną – 2 proc., Ukrainą – 6 proc., Airiją – 8,2 proc.

Bendrovė savo produkciją eksportuoja į JAV, NVS šalis, Izraelį D.Britaniją, Šveicariją, Airiją, Vokietiją, Graikiją ir kitas Vakarų Europos valstybes. Šiuo metu įmonės atstovybės veikia Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, taip pat Rusijoje, Baltarusijoje, Kazachstane ir Ukrainoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų