Pereiti į pagrindinį turinį

Peržydėjusių gėlių nereikėtų skubintis išmesti

2012-03-21 17:13
Peržydėjusių gėlių nereikėtų skubintis išmesti
Peržydėjusių gėlių nereikėtų skubintis išmesti / learlynatural. com

Gamtai pamažu bundant iš žiemos letargo, pirmaisiais pavasario ženklais galima gėrėtis bent jau namuose.

Daugelyje prekybos centrų siūloma įsigyti įvairiausių svogūninių vazoninių gėlių, tarp kurių bene populiariausios – narcizai ir hiacintai. Tačiau ryškiausiu savo grožiu šie augalai džiugina tik ribotą laiką – kol žydi.

Kaip teigė Klaipėdos valstybinės kolegijos Kraštotvarkos katedros doc. dr. Regina Repšienė, peržydėjusių gėlių nereikėtų skubintis išmesti.

Specialistė pataria nužydėjusius žiedus su žiedynstiebiu atsargiai, nepažeidžiant lapų nuskinti ir toliau laistyti augalus, kad lapai būtų kuo ilgiau žali.

„Žydėjimo metu svogūnėliai nusilpsta, netenka daug maisto medžiagų, todėl po žydėjimo juos maitina lapai. Taigi kuo jie ilgiau žaliuos, tuo didesni užaugs svogūnėliai“, – aiškino R.Repšienė.

Lapams nuvytus, augalus reikėtų išimti iš vazonėlių ir toliau nelaistant laikyti durpėse, kad svogūnėliai neišsausėtų. Tačiau reikėtų vengti ne tik tiesioginių saulės spindulių, skersvėjų, bet ir nelaikyti svogūnėlių pernelyg drėgnoje patalpoje.

„Norint, kad žiedai ankstyvajam pražydinimui būtų didesni, geriau vieną sezoną gėles paauginti lauke“, – patarė specialistė.

Rugpjūčio pabaigoje narcizų, hiacintų svogūnėliai išimami iš durpių ir sodinami lauke, tad kitų metų pavasarį jie ir vėl džiugins žiedais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų