Pereiti į pagrindinį turinį

Pilaitės įklampino ir Holivudo žvaigždes

2009-11-09 10:48
Nebepriklauso: N.Cage neseniai už maždaug 6 mln. dolerių pardavė pilį Anglijoje, Somersete, už kurią pats buvo mokėjęs apie 8 mln. dolerių.
Nebepriklauso: N.Cage neseniai už maždaug 6 mln. dolerių pardavė pilį Anglijoje, Somersete, už kurią pats buvo mokėjęs apie 8 mln. dolerių. / celebslam.celebuzz.com nuotr.

Neapgalvoti nekilnojamieji pirkiniai prie bankroto ribos atvedė ir kai kurias pasaulio įžymybes – padengti skolas nesiseka net ir nusprendus atsikratyti prabangių pastatų.

Prislėgus finansiniams sunkumams, pelningai atsikratyti nekilnojamojo turto nepadeda net "Oskaro" apdovanojimas. Antai, kaip rašo užsienio spauda, žinomas Holivudo aktorius Nicolas Cage, gavęs "Oskarą" už pagrindinį vaidmenį filme "Tolyn nuo Las Vegaso" ("Leaving Las Vegas"), dabar pigiau, nei pirko išparduoda nekilnojamąjį turtą, sprendžia finansines problemas.

Tiesa, dėl susidariusios situacijos jis apkaltino savo buvusį vadybininką Samuelį Leviną, kad šis jį įkalbėjęs imtis kelių rizikingų investicijų, atnešusių 20 mln. dolerių nuostolių. Žvaigždės vadybininkas, kaip teigiama, septynerius metus investavo aktoriaus pinigus į nekilnojamąjį turtą ir tai atvedė į katastrofišką situaciją.

Skaičiuojama, kad per pastarąjį dešimtmetį aktorius, pirkdamas namus Amerikoje ir Europoje, išleido mažiausiai 45 mln. dolerių. Nemažai namų žvaigždė įsigijo prieš pat sprogstant nekilnojamojo turto kainų burbului.

Vienas daugiausiai uždirbančių pasaulio aktorių dėl finansinių sunkumų pardavė jam priklausiusią XI a. pilį Vokietijos pietinėje žemėje Bavarijoje. Ją aktorius įsigijo 2006 m. vasarą. Pilyje, kurios plotas beveik 10 tūkst. kv. m ir yra 28 kambariai, dvejus metus vyko remonto darbai. Žiniasklaidos duomenimis, aktorius šioje pilyje praleido vos vieną naktį.

N.Cage turėjo pilių ir Anglijoje. XVIII a. tvirtovę Somersete, pradėtą restauruoti, taip pat neseniai perleido į kitas rankas.

Aktoriaus parduodamų namų sąraše – ne vienas namas Amerikoje. Spauda skelbia, kad garsiam aktoriui nesiseka atsikratyti sodybos prestižiniame Los Andželo Bel-Air rajone. Prieš trejus metus už ją aktorius tikėjosi gauti 35 mln. dolerių, dabar prašoma pradinė kaina nesiekia ir 10 mln. dolerių.

Finansinių sunkumų patiria ir kitos įžymybės. Holivudo aktoriaus  Stepheno Baldwino namas šiaurinėje Niujorko apygardoje netrukus gali būti parduotas viešame aukcione, nes jis su žmona nesumokėjo už jį paskolos – 824,5 tūkst. dolerių. 2006 metais S.Baldwinas nusprendė parduoti namą už 3,4 mln. dolerių, bet nerado pirkėjo. Per tą laiką mokesčiai ipotekos kompanijai, kuriai įkeistas namas, užaugo iki 824,5 tūkst. dolerių. Pasirodo, tai ne vienintelė S.Baldwino ir jo sutuoktinės skola. Iš jų gali būti išieškoti dešimtys tūkstančių dolerių valstybinių ir federalinių mokesčių.

Nekilnojamojo turto krizė palietė ir Amerikos popmuzikos princesę Britney Spears. Kad galėtų gyventi taip, kaip ligi šiol, jai per mėnesį reikia beveik milijono dolerių. Skolos pasivijo dainininkę nuo 2008 m., kuomet susikaupė 10 mln. dolerių dydžio mokesčių skola už elektrą, vandenį, telefoną, prisidėjo paskola už namą Malibu paplūdimyje, atlygis asmens sargybiniams ir advokatams.

Pernai dėl Amerikoje siautusios nekilnojamojo turto krizės B.Spears ilgai negalėjo parduoti savo vilos Beverli Hilse. Nepadėjo ir tai, kad dainininkė fotografavosi šiame name ir nuotraukas buvo spausdinamos  nekilnojamojo turto žurnaluose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų