Renkamės stilingas žvakes: 2018 metų tendencijos

  • Teksto dydis:

Žvakės nuo neatmenamų laikų yra neatsiejama stalo puošmena ir namų dekoro detalė, o žvakių pasirinkimą neretai lemia vyraujančios mados ir tendencijos.

Kaip neprašauti ir pasirinkti stilingą žvakę 2018 metais?

Ne tik dekoratyvinė, bet ir simbolinė funkcija

Žvakės kartu su gėlėmis tampa kertiniu įvairių švenčių stalo dekoro elementu. Būtent žvakių kompozicijomis kuriamas namų jaukumo įspūdis. Pastebima, kad žvakės naudojamos tiek skandinaviškame, tiek provanso, tiek klasikinio stiliaus interjeruose.

Klaidinga sieti žvakes vien tik su dekoratyvine funkcija. Simbolinė ir sakralinė žvakių paskirtis taip pat labai reikšminga. Jos naudojamos ritualinėse ir tikėjimo apeigose. Manoma, kad žvakės simbolizuoja tikėjimą, viltį ir šviesą, o naujuose namuose uždegta žvakė turi pritraukti laimę ir gėrį.

Šešios pagrindinės tendencijo

Rinką užkariauja naujos technologijos. Pastarųjų metų inovacija – LED žvakės, šviečiančios baterijų pagrindu. Šiuolaikinės technologinės galimybės leidžia LED žvakėms suteikti natūralią išvaizdą. LED šviesa įmontuojama ir kai kurių parafininių žvakių viduje – tai sukuria netradicinį iš žvakės vidaus sklindančios šviesos įspūdį.

Spalvų, ornamentų ir formų minimalizmas. „Jei prieš gerą dešimtmetį pirkėją žavėjo įvairiaspalvės, blizgučiais ir įvairiausiais ornamentais puoštos žvakės, šiandien situacija gerokai pasikeitė. Pirkėjas ieško minimalizmo, „švaraus“ dizaino, šviesių ir subtilių spalvų. Formos prasme vyrauja ilgos ir plonos bei cilindrinės žvakės“, – teigia žvakių fabriko „Salamina“ pardavimų vadovė Violeta Marcjan.

Ieškantiems išskirtinumo – marmuro tekstūra. Marmuras šiais metais išgyvena tikrų tikriausią renesansą. Populiarios tiek žvakės su nelygiu paviršiumi, primenančiu marmurą, tiek marmuro spalvos žvakės, pasižyminčios spalvų intarpais ir perėjimais. Beje, tokios spalvos žvakes madinga derinti su metalo žvakidėmis ir kitais metalo akcentais.

Kvapai neužleidžia savo pozicijų. Tinkamai parinktas žvakės kvapas iš tiesų gali transformuoti tam tikrą erdvę ir sukurti norimą atmosferą. Iš mados neišeina levandos, natūralaus lino ir citrusų aromatai, dažnai naudojami stresui mažinti. Gera žinia lietuviškų kvapų mėgėjams – pasaulyje vis populiaresnės darosi pušų kvapo žvakės.

Eklektika ir kontrastai vis dar populiarūs. Jei ieškote klasikinių sprendimų, niekada neprašausite derindami žvakes kontrasto principu. Kontrastu gali būti grįstas tiek žvakių spalvos, tiek dydžio pasirinkimas. Tačiau vis labiau populiarėja netikėtų elementų derinimas: žvakidės iš skirtingų metalų, apvalios ir pailgos žvakės, vienspalvės ir margos žvakės sukomponuotos vienoje erdvėje – kuo netikėčiau, tuo stilingiau.

Iš mados neišeina klasika. Pripažįstama, kad egzistuoja tam tikros taisyklės, kurių neveikia jokios mados ir tendencijos. Pavyzdžiui, žvakes be išimties reikėtų dėti į žvakides, stiklines taures, specialius žvakių padėklus ar lėkšteles arba integruoti į gėlių kompozicijas. Tai padės išvengti ne vietoje nuvarvėjusio vaško. Žvakes patariama parinkti taip, kad pastatytos ant stalo jos neužstotų pašnekovo. Taip pat žvakes rekomenduojama grupuoti – tokiu būdu žvakių kompozicijos įgyja užbaigtumo įspūdį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių