Renkuosi skalbyklę: kaip nusipirkti tinkamiausią?

  • Teksto dydis:

Įsivaizduoti buitį be skalbyklės šiandien gali nedaugelis. Rinkos tyrimų bendrovės GfK duomenimis buitinę techniką įvairiems namų ūkio darbams atlikti pasitelkia net 96 proc. ekonomiškai aktyvių mūsų šalies piliečių.

Technologijų gamintojai nuolat tobulina savo produktus ir kuria inovatyvius sprendimus, tad būkite tikri, jog nuo tada kai paskutinįsyk rinkotės skalbimo mašiną, technologijos gerokai pažengė. Kaip nepasiklysti siūlomų prekių gausoje ir pasirinkti geriausiai poreikius atitinkančią skalbyklę, pataria „Samsung Electronics Baltics“ Buitinės technikos padalinio vadovas Lietuvoje Miroslavas Ramanavičius.

1. Rinkitės skalbyklę su keramikiniu kaitinimo elementu. Tokie elementai neleidžia susidaryti kalkių nuosėdoms, kurios lemia didesnes elektros energijos sąnaudas. Pasirinkus tokią skalbyklę taip pat neteks naudoti specialių kalkių nuosėdas tirpdančių priemonių. Greitai įkaistantys keramikiniai kaitinimo elementai užtikrina didesnį energijos vartojimo efektyvumą, tad sumažės ir jūsų išlaidos elektrai.

2. Jei gyvenate užmiestyje, kur pasitaiko elektros srovės nestabilumų, rinkitės skalbyklę su integruotu elektros srovės stabilizatoriumi. Tokios skalbimo mašinos, esant elektros srovės nestabilumui, automatiškai išsijungia, tokiu būdu apsaugodamos įrenginį nuo sugedimo.

3. Atsižvelgdami į skirtingus vartotojų poreikius gamintojai siūlo įvairaus dydžio skalbimo mašinas. Jos gal talpinti nuo 4 kg. iki 12 kg. skalbinių. Pasirinkite jums labiausiai tinkančią skalbimo mašinos talpą. Turėkite galvoje, kad skalbyklę perkate ne vieneriems metams, tad įvertinkite, kaip ateityje keisis jūsų poreikiai. Jei gyvenate vienas ir šeimos pagausėjimo neplanuojate, rinkitės mažesnės talpos skalbimo mašiną. Tačiau jei mylimai moteriai neseniai užmovėte sužadėtuvių žiedą ir jau diskutuojate apie vaikus, vertėtų patyrinėti didesnių skalbyklių asortimentą.

4. Esate vienišius vyras, kurio rūbus iki šiol skalbdavo mama ir skalbimo programų gausa prilygsta aukštajai matematikai? Technologijų gamintojai pagalvojo ir apie jus. Štai kompanija „Samsung“ sukūrė išmaniąją skalbyklę WW9000 – užteks vieno mygtuko paspaudimo ir skalbyklė pati nustatys skalbinių svorį, vandens temperatūrą, įvertins užterštumą ir pagal tai parinks tinkamiausią programos trukmę, nustatys gręžimo intensyvumą, dozuos vandenį bei skalbiklį.

5. Erzina veikiančios skalbyklės skleidžiamas garsas? Įsigykite nuotoliniu būdu valdomą skalbimo mašiną. Tuomet išmaniuoju telefonu skalbyklę galėsite įjungti dar būdami darbe, o grįžę jau rasite švarius rūbus ar patalynę. Taip pat jau yra skalbyklių, kuriose įdiegtos pažangios skalbimo metu triukšmą ir vibraciją mažinančios technologijos. Tokia skalbyklė pravers, jei gyvenate nedideliame būste ir auginate mažus vaikus, kadangi galėsite skalbti net netoliese miegant kūdikiui.

6. Atkreipkite dėmesį į skalbimo mašinos būgną. Čia taip pat pamatysite inovacijų. Specialaus rašto būgnai fiziškai sumažina trinties plotą tarp audinio ir paties būgno, dėl to skalbiniai skalbimo metu mažiau susidėvi. Dėl mažesnių skylučių vandeniui drabužiai juose nestringa ir nesigadina. Tai ypač aktualu moterims, skalbimo mašinoje skalbiančioms pėdkelnes ar plonyčius šilkinius drabužėlius. Naujausi skalbimo būgnai taip pat pagerina ir skalbimo kokybę.

7. „Samsung“ atliktos apklausos duomenimis, svarbiausias kriterijus, į kurį atsižvelgia net 72 proc. naują skalbyklę besirenkančių lietuvių, yra el. energijos suvartojimas. Pagal energijos sąnaudas skalbyklės skirstomos į klases: A, B, C, D, E, F, G. Ekonomiškiausios yra A skalbimo klasės skalbyklės. Šiais laikais dauguma naujų prietaisų yra A arba dar aukštesnės energijos efektyvumo klasės, todėl norėdami įsigyti labiausiai elektros energiją taupantį prietaisą, atkreipkite dėmesį į pliusiukus, šiandien jau rasite  A+, A++ ir netgi A+++ efektyvumo klasės skalbyklių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vv

vv portretas
Nusipirkau skalbykle,kurioje telpa 3,5 kg skalbiniu,nes vonioje mazai vietos. Bet pabandzius sukisti tuos 3,5 kg,iskyla problemu,nes principe tiek netelpa arba tenka taip sugrusti,kad skalbimas,manau,gaunasi nelabai kokybiskas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių