Šezlongai – palaima svečių akiai ir nuolatinis mūšio laukas namiškiams

  • Teksto dydis:

Jie suteikia didžiausią poilsio komfortą – pusiau gulomis geriausiai atsipalaiduojama ir pailsima. Be jų neįmanoma įsivaizduoti vasaros poilsio gryname ore. Tinginio baldais praminti šezlongai tarnauja ne tik pajūryje, bet ir kambariuose, terasose, kiemuose. O jų kūrėjų fantazija prisitaiko prie mūsų poreikių ne menkiau, nei šis gultas – prie kūno.

Detalė. Stilingas šezlongas šių dienų namuose tampa išraiškingu dizaino akcentu. Jis – palaima svečių akiai ir nuolatinis mūšio laukas namiškiams. Kiekvienas tik ir tyko išsitiesti jame su knyga rankoje ar tiesiog pasimėgauti akimirkos palaima.

Dovana. Už šį poilsiui skirtą baldą turime būti dėkingi prancūzams. Chaise longue, išvertus iš prancūzų kalbos, reiškia "ilga kėdė". Tai kušetės ir krėslo junginys, sudarytas iš stačiakampės vienos ar kelių dalių pasostės, įvairios formos ir aukščio galvūgalio, dažnai žemesnio kojūgalio, 1–2 ranktūrių – svarbiausia, kad jame būtų galima įsitaisyti pusiau gulomis.

Istorija. Išskirtinis baldas labiausiai išpopuliarėjo įmantriajame rokoko stiliaus laikotarpyje. Dėl savo išskirtinio patogumo šezlongas dažnai priglausdavo nuo korsetų ir daugiasluoksnių medžiagų pavargusius damų kūnus. Net ir portretams jos mėgo pozuoti, žaismingai prigulusios ant šio komfortiško baldo.

Nepakeičiamas. Ar tai trumpa pietų pertraukėlė, ar ilgesnis poilsis darbo dienos pabaigoje – šie krėslai yra tikras namų VIP relaksas. Turbūt neverta ginčytis, kad turintiems kiemą ar terasą tai privalomas baldas. Lengvesnį galima nešioti kur tik panorėjus, o sunkesniam verta sukurti specialią oazę.

Išmanieji. JAV Masačusetso technologijos instituto teritorijoje galima aptikti neįprastų gultų, kuriuose įmontuoti saulės kolektoriai. Mediniai, tausojantys aplinką baldai leidžia ne tik mėgautis grynu oru, bet ir naudotis naujausiomis technologijomis. Į patogiame krėsle įmontuotas šakutes galima įjungti savo mobiliuosius prietaisus ir juos įkrauti. Vakare šie šezlongai tampa įstabiais žibintais ir pagyvina instituto aplinką.

Galimybės. Kai reikia pataupyti pinigus, gera išeitis – baldai iš statybinių padėklų. Kadangi jų mediena atspari vandens, saulės ar vėjo poveikiui, tai puiki žaliava lauko baldams. Padėklai yra tarsi konstruktorius – iš šių modulių galima surinkti ne tik gultą, bet ir sofą, stalelį, lentyną. Telieka nušlifuoti paviršių ir padengti jį medžiui skirtais natūralių atspalvių impregnantais ar laku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių