Pereiti į pagrindinį turinį

Toliaregiškas planavimas – sklandžios statybos

2013-06-26 20:17
Toliaregiškas planavimas – sklandžios statybos
Toliaregiškas planavimas – sklandžios statybos / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Dar tik sumanymais apie būsimą namą su interjero dizainere pasidaliję klaipėdiečiai šiandien džiaugiasi gyvenimu savo svajonių būste. Visus užsakovų norus padėjusi įgyvendinti kūrėja mano, jog toks darbų planas yra sektinas, tačiau specialistės praktikoje tai vienetinis atvejis.

Pas architektą – su planu

„Kadangi namą statėsi nebe jauni žmonės, gerai žinantys, ko jie nori, iš pat pradžių suplanavome, koks turėtų būti būstas. Pradėjome nuo to, kokių konkrečiai ir kokio ploto reikia erdvių, koks turėtų būti jų išdėstymas. Pas architektą užsakovai jau ėjo su mūsų parengtu planu. Architektas su konstruktoriumi jį sutvarkė pagal savo dėsnius, projektą dar kartą peržiūrėjome ir kai sutapo visų nuomonės, pradėjome statybas“, – schemą dėstė interjero dizainerė Liubovė Budiuk.

Pašnekovės teigimu, preciziškai parengtas projektas padėjo išvengti net ir nedidelių pakeitimų jau statybų metu, sykiu neužtruko ir pats procesas.

„Tai išties racionalus ir teisingas sprendimas, įvertinant galutinį rezultatą – šeimininkai yra labai patenkinti patogiu, visus jų lūkesčius atitikusiu būstu. Tačiau kad žmonės taip toliaregiškai galvotų apie namo statybas, mano praktikoje – pirmas atvejis, išskyrus, žinoma, savo namo statybas“, – šypsojosi pašnekovė.

Senovinis šaldytuvas

Pagal užsakovų poreikius pakankamo tam dydžio sklype Klaipėdos priemiestyje išdygo vieno aukšto statinys.

Tarp svarbiausių būsto planavimo pageidavimų – erdvi svetainė bei bendra virtuvės ir valgomojo zoną.

Taip pat kadangi šeimininkai nenorėjo per žemų lubų, jų aukštis siekia apie 2,8 m, o vietoje židinio buvo pasirinko koklinė krosnelė. Erdvės nepagailėta ir sutuoktinių miegamajam, iš kurio galima patekti į specialiai šeiminiams skirtą vonios kambarį bei drabužinę.

Namuose įrengta ir labai patogi ūkinė patalpa – nedidukas, maždaug 2 kv. m ploto rūsys, kuriame galima laikyti įvairias konservuotas gėrybes, maisto produktus. Kaip juokavo dizainerė, metodas senoviškas, tačiau patikimas.

„Šis “šaldytuvas„ labai patogus, jame laikosi pastovi temperatūra. Iš tiesų tai nėra naujiena, kai kurie žmonės tokius dalykus yra įsirengę, pavyzdžiui, po garažu“, – pasakojo moteris.

Nemetė pinigų į balą

Nors būste dominuoja klasikiniai elementai, kūrėja šio interjero stilių veikiau linkusi įvardyti kaip retro.

„Nors statyba nauja, svetainės baldai – iš antikvarinių parduotuvių, supirkti per kokius 10 metų. Šie baldai atkeliavo iš ankstesnio būsto, nes šeimininkams jie patinka, yra patogūs. Tiesiog žmonės praktiški ir nešvaisto pinigų ten, kur to nereikia“, – pripažino kūrėja.

Pašnekovės teigimu, prisitaikyti prie „duotų aplinkybių“ nebuvo sunku.

„Bet kokį daiktą galima kažkaip apžaisti, kita vertus, patiems užsakovams klasikiniai sprendimai buvo patogesni jų gyvenimui. Žinoma, teko derintis prie baldų apmušaluose dominuojančio gėlių motyvo, tačiau ieškodami tapetų, plytelių neturėjome siekio, kad tai būtų toji grynoji, visiška klasika“, – tvirtino kūrėja.

Štai ir retro stiliaus virtuvėje daug dėmesio skirta racionalumui, funkcijai – čia faktiškai atsisakyta viršutinių spintelių, nes šeimininkės patirtimi jas sudėtinga švarinti. O suprojektuotoje talpioje spintoje galima paslėpti gausybę buities rakandų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų