Pereiti į pagrindinį turinį

1000 žingsnelių kviečia šokiui

2009-05-22 09:00
Autentiškas: tarp festivalio dalyvių – Kauno folkloro ansamblis "Žaisa".
Autentiškas: tarp festivalio dalyvių – Kauno folkloro ansamblis "Žaisa". / Aurelijaus Madzeliausko nuotr.

Kaunietiškas folkloro festivalis "Atataria lamzdžiai" šiemet daugiausiai dėmesio skirs šokiui.

Šiandien prasidedanti tris dienas truksianti folkloro šventė šiemet prisistato šūkiu "1000 žingsnelių". Skaičius primena garbingą pirmojo Lietuvos vardo paminėjimo sukaktį, o žingsneliais pabrėžiama, kad daugiausiai dėmesio šiemet skiriama autentiškam, tradiciniam liaudies šokiui.

"Festivalyje dalyvaujančius ansamblius skatinome įtraukti į savo koncertines programas daugiau tradicinės choreografijos kūrinių. Šokis, žaidimas nuo seniausių laikų buvo svarbus ne tik apeigose, bet ir kasdieniame gyvenime, nes kūno kalba ne mažiau raiški nei daina", – aiškino festivalio vadovė Laura Lukenskienė.

Skirtingai nuo rudenį vykstančių "Suklegų", kuriose skamba modernusis folkloras, "Atataria lamzdžiai" savo scenose pateikia tikrąjį, autentišką foklorą. Tris dienas 900 festivalio dalyvių suks ratelius, grieš ir dainuos įvairiausią Lietuvos, kitų tautų muziką tradicinės muzikos koncertuose, šokių vakaronėse.

Festivalyje dalyvauja ne tik Kauno ir kitų Lietuvos folkloro ansambliai – šiemet renginio scenose skambės ir tradicinė Lenkijos Karpatų muzika. Iš šio regiono į festivalį atvyksta grupės "Didysis ir mažasis Koniakow" ir "Kapela Walasi", žadantys nuotaikingą tradicinių šokių ir dainų programą. Tradiciniai festivalio svečiai – Rygos universiteto folkloro ansamblis "Dandari" (Latvija).

Penktadienio koncertas bus skirtas pačiam seniausiam foklorui, o šeštadienį vyksiančioje Vaikų dienoje scena bus suteikta mažiesiems folkloristams – koncertuos apie 30 vaikų folkloro grupių.

"Kviečiame ne tik klausytis, stebėti – ir kartu padainuoti, pašokti, apžiūrėti muzikos instrumentus seminare ir nuotaikingai pabendrauti vakaronėse", – į festivalį kvietė L.Lukenskienė.

Visi festivalio renginiai – nemokami. Išsami festivalio programa – jo rengėjų, Kauno tautinės kultūros centro, interneto svetainėje adresu www.ktkc.lt.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų