30 tūkst. į kates investavusi mediumė netrukus jas prarado: verkiau, bet pareigūnai nieko nepaisė

  • Teksto dydis:

Gyvūnų specialistai sako, kad Lietuvoje sparčiai daugėja įvairios egzotikos. Žmonės įsigyja vėžlį, smauglį ir net krokodilą ar lūšį. Dauguma jų į Lietuvą patenka nelegaliais keliais ir tūkstančiai gyvūnų juodojoje rinkoje žūsta. Tačiau norinčių turėti išskirtinius augintinius nemažėja.

Prieš keletą metų egzotika susižavėjo ir žinoma mediumė Gražina Asipauskaitė – ji įsigijo dvi ypatingas kates. Viena iš jų – Savanos hibridas, kita – servalas. Abu gyvūnai reti ir ypač brangūs. Už dvi kates Gražina sako sumokėjusi apie 9 tūkst. eurų.

„Pasimoviau ant aferistų. Iš pradžių buvo pasiūlyta viena suma. Paskui ji išaugo iki 7 tūkst., paskui iki 9 tūkst. Palikusi užstatą pakliuvau į tokias pinkles, kai už viską reikėjo vis mokėti ir mokėti“, – laidoje „KK2 penktadienis“ pasakos Gražina, kurios meilė išskirtiniams gyvūnams virto tikra drama. Ne tik todėl, kad vienam brangiam gyvūnui reikėjo brangaus gydymo, bet ir todėl, kad paaiškėjo, jog šių kačių laikyti Lietuvoje negalima.

„Dėl gyvūnų buvau pasiruošusi padaryti viską. Įsteigiau specialų mini zoologijos sodą. Jei būtų reikėję, būčiau ėmusi paskolą iki begalybės“, – sakys Gražina, į kates bei jų priežiūrą investavusi apie 30 tūkst. eurų. Tačiau kad ir kiek ji stengėsi, katės iš jos namų buvo konfiskuotos. „Verkiau, šaukiau, bet pareigūnai nieko nepaisė“, – sakys Gražina.

Ir nors ši istorija Gražinai – labai skaudi, moteris nežada pasiduoti. Kartu su bendraminčiais Lenkijoje ji kuria Savanos veislės kačių veislyną.

Egzotikos invazija į Lietuvą – jau šį vakarą 19.30 per LNK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lyginant su ja

lyginant su ja portretas
paksaitė ne tokia durna atrodo

mediumės sinonimas - aferistė

mediumės sinonimas - aferistė portretas
nieko nuostabaus kad užšoko ant kitų "mediumų"

ogi

ogi portretas
jos akys uznesa i aciu matomai turi turi tu gyvunu hibrido butu matomai pigiau persikelt i dziungles ir ten kartu gyvent kokioje trobeleje ir nieks nieo neatimtu kates pacios atslinktu idealu ir pigu joio sildymo bananai ===
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių