Pereiti į pagrindinį turinį

300 chorų „Eurovizijos“ dalyvių prireikė daugiau nei 5 kilogramų pudros

A. Ufarto/BFL nuotr.

Septynias savaites „Lietuvos balsų“ scenoje virė aistros. Jau šį sekmadienį sužinosime, kuris iš penkių chorų vyks į Vieną ir atstovaus Lietuvai chorų „Eurovizijoje“. Savo valią galės pasakyti ir LRT televizijos žiūrovai, tiesioginiame eteryje balsuodami už labiausiai patikusį chorą. Prieš sekmadienio didįjį finalą paskutinį kartą kviečiame pasidairyti po užkulisius.

Kas savaitę eilės grimo ir kirpėjų kėdėse laukdavo beveik 300 projekto „Lietuvos balsai. Chorų Eurovizija“ dalyvių. Aštuonias valandas jaunosios specialistės – dar tik būsimos meistrės – plušėdavo be jokios pertraukos.

„Per šį laiką išnaudojom jau 5 kilogramus skysto pagrindo pudros, 3 kilogramus birios pudros ir apie pusę kilogramo šešėlių“, – pasakoja grimo akademijos vadovė Eglė Pališkienė.

Valandos iki eterio greitai virsdavo minutėmis, tad patyrusios dėstytojos ne tik patardavo savo studentėms, bet ir pačios į rankas griebdavo grimo teptukus.

„Kai mokiausi Maskvoje, per išleistuvių vakarą dėstytojas pasakė: „Gero jums kelio, sėkmės visuose darbuose, ir noriu, kad žinotumėt, – aš jūsų neišmokiau grimo, daviau jums tik abėcėlę į rankas. Mums net žandikaulis atvipo, kaip tai, mokėmės metus ir tik abėcėlę. Jis pasakė: „Neišmokiau todėl, kad dviejų vienodų veidų nėra“. Tą ir stengiuosi įkalti savo studentėms, kad kiekvienas atvejis bus skirtingas“, – dalinasi grimo akademijos dėstytoja Marija Oržekauskaitė.

M. Oržekauskaitė šiame šurmulyje labiausiai patyrusi grimo meistrė. Ji geriausiai žino, kaip žmogų pasendinti ar net paversti gyvūnu. Tai – Kino studijoje įgyta patirtis. Jos galvoje sukurtos personažų vizijos persikeldavo į kino juostas.

„Didžiausias iššūkis turbūt buvo, kai darėme filmą „Smokas ir Mažylis“. Gediminas Girdvainis vaidino Mažylį, jis labai geras aktorius, režisierius Raimondas Vabalas šiame vaidmenyje matė tik Gediminą. Jam buvo 28 metai, o Mažyliui turėjo būti apie 50 metų“, – prisimena grimo akademijos dėstytoja.

O kokius personažus studentėms patardavo kurti grimo dėstytoja projekte „Lietuvos balsai. Chorų Eurovizija“, prisiminsime sekmadienį 18.30 val..

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų