Pereiti į pagrindinį turinį

7-ųjų naktinių baidarių varžybų Verknėje siekis – pagerinti greičio rekordą

2016-05-18 10:01
DMN inf.

Gegužės 27 dieną, penktadienį, 20 val. prasidės jau septintosios naktinės baidarių varžybos Verknės upe.

Šiais metais organizatoriai planuoja sulaukti daugiau nei 100 dalyvių ir tikisi, kad bus pagerintas trasos įveikimo rekordas.

Varžybų organizatorių – „Upių labirinto“ – atstovų teigimu, šios varžybos yra išskirtinės tuo, kad vyksta ne Lietuvos upių „autostradose“ – Neryje, Nemune, o vienoje iš vingiuočiausių šalies upių Verknėje.

„Plaukimo varžybų atkarpai nuo Aukštadvario tvenkinio iki Pikelionių tikrai galime suteikti rimtą kategoriją pagal vingiuotumą, o visoje 41 km trasoje netrūksta nei užvartų, nei akmenų. Būtent todėl šios varžybos, vykstančios naktį, tampa ypatingu testu ne tik visiems vandens turizmo mėgėjams, bet ir baidarių sporto asams“, – pabrėžė organizatorius Povilas Pelanis.

Šiais metais Verknės baidarių maratone yra nemažai naujovių – naujas varžybų pavadinimas, daugiau dalyvių klasių, patobulintos taisyklės. „Nuo šiol varžybos vadinsis „Didžiosiomis lenktynėmis mažojoje Verknėje Kornelijaus Aleknos taurei laimėti“ – tuo siekiame pagerbti šiemet visiems laikams irklą padėjusio, atkaklumo ir užsispyrimo simbolio, mielo bendražygio Kornelijaus Aleknos atminimą. Atsižvelgę į dalyvių pageidavimus, šiemet išskyrėme tris klases: bendrąją, moterų, ir mišrią (moterų ir vyrų). Taip pat, kadangi Verknė yra vingiuotumo etalonas, įvedėme naują taisyklę – draudžiama kirsti kilpas nešant, vežant baidares, ko yra pasitaikę varžybų istorijoje“ – sakė P. Pelanis.

Kol kas trasos (apie 41 km) įveikimo rekordas priklauso Juozo Gurevičiaus ir Arūno Dubausko ekipažui, kurie praėjusiais metais, trasą įveikė per 4 val. ir 15 min. P. Pelanis tikisi, kad šiemet pavyks pagerinti šį rekordą. 

„Varžybose kviečiami dalyvauti tiek patyrę vandens sporto entuziastai, tiek ir nesenai irklą į rankas paėmę aktyvaus laisvalaikio ir gamtos mėgėjai. Štai prieš kelis metus, vienas dalyvis su drauge plaukdami tiesiog grožėjosi naktine Verkne, o viduryje trasos, radę gražią vietą, pasistatė palapinę ir, pavakaroję prie laužo, kitos dienos rytą baigė plaukimą. Tiesa, ilgiausias trasos įveikimo laikas be didesnio poilsio, buvo užfiksuotas trečiose lenktynėse, kai lūžus vieno įgulos nario irklui, finišas buvo pasiektas per 17 valandų“, – sakė renginio organizatorius.

Naktinių varžybų metu dalyviams rekomenduojama įvertinti temperatūros permainas, pasiruošti vandeniui ir drėgmei atsparią aprangą bei avalynę, taip pat pasirūpinti prožektoriais, kurie itin praverčia tiršto tyrinio rūko metu.

„Svarbiausia yra išbandyti save ir tiesiog pasimėgauti buvimu naktinėje upėje. Be abejo, laimėtojams ir prizininkams bus įteikti vertingi prizai. Visi dalyviai plauks su baidarėmis „Vista“, kurias suteiks organizatoriai. Dalyviai rungtyniaus bendroje įskaitoje, moterys ir mišrūs ekipažai paraleliai dar rungtyniaus ir savo klasėse. Kviečiame dalyvauti visus norinčius ir tikime, kad nebus nei vieno, kuris parodys, nuo ko kilo Verknės upėvardžio šaknis, siejama su „verkti“, „virkauti“, juolab kad Kazimieras Būga šaknį „ver“ kildino iš indoeuropietiškos kalbos, kuria ji reiškia vandenį“, – sakė P. Pelanis.

Į naktines Verknės baidarių varžybas iki gegužės 26 d. 18 val.  galima registruotis internetu „Upių labirinto“ svetainėje.

Renginio programa:

2016 05 27 (Penktadienis)

- startas 20 val. Aukštadvario tvenkinyje (dalyviai renkasi 18 val.)

- finišas „Upių labirinto“ stovyklavietėje Pikelionyse (apie 41 km plaukimo). Plaukimo finiše visų dalyvių lauks karštai iškūrenta pirtis ir japoniškas vandens kubilas

2016 05 28 (Šeštadienis)

- 13 val. Kornelijaus Aleknos vandens turizmo ataskaitų ir foto albumų paroda;

- 14 val. baidarių ir kajakų slalomas;

- 16 val. improvizuotas kanupolas;

- 21 val. prizų įteikimas;

- 21:30 val. vandens turizmo/avantiūrizmo kino vakaras (Kornelijaus Aleknos legendinių vandens žygių skaidrės, filmai apie vandens žygius Himalajuose, Pirėnuose, Alpėse ir t.t.)

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų