Pereiti į pagrindinį turinį

"Adios" koncertuose vaidina save

2009-01-16 09:00

Seniai girdėta dainuojamosios poezijos meistrų grupė "Adios" šiandien palepins savo kūrybos gerbėjus Kaune.

Trys gerai žinomi bardai – Andrius Kulikauskas, Saulius Bareikis ir Olegas Ditkovskis – kviečia į koncertą Kauno valstybiniame dramos teatre.

Dviejų aktorių ir muzikanto A.Kulikausko kompanija, nupūtusi nuo instrumentų dulkes ir prisiminusi ilgą laiką nedainuotus kūrinius, publikai žada ilgesingą vakarą.

Pradėjusi kartu koncertuoti prieš dešimt metų, grupė "Adios" netruko susirasti vietą dainuojamosios poezijos mylėtojų širdyse. Išleidusi albumą "Virš debesų", surengusi ne vieną sėkmingą koncertą grupė ilgą laiką nekoncertavo.

"Dainuojamosios poezijos palėpės" koncertų ciklo vakare skambės atviros, tikros savos kūrybos S.Bareikio, O.Ditkovskio dainos, kitų poetų tekstai ir jautrus A.Kulikausko akompanavimas.

S.Bareikis ir O.Ditkovskis – Jaunimo teatro aktoriai, dainuojantys nuo studijų laikų. Koncertavę su Kostu Smoriginu garsiajame "Aktorių trio", jie nevengia ir autorinių koncertų. Neseniai išleidęs albumą "Svečias", S.Bareikis sako, jog koncertuose lipa į sceną vaidinti pats save.

"Aš mylėjau tave tau nežinant, tau nežinant tave aš myliu..." – šie O.Ditkovskio dainuojami žodžiai suvirpina ne vienos gerbėjos širdį. Daug scenų šturmavęs aktorius nepaliauja ieškojęs dar nepramintų kūrybos kelių, neišgirstų melodijų. Pradėjęs nuo, kaip pats sako, "virtuvinių dainų", šiuo metu pristato naują programą su S.Bareikiu. Olegui dainoje svarbiausia muzika. Savo atliekamos muzikos jis nevadina dainuojamąja poezija – tiesiog dainomis.

Trečias šiandieninio koncerto svečias – garsiosios išsidraikiusios ševeliūros savininkas A.Kulikauskas – kompozitorius, aranžuotojas, buvęs populiaraus estradinio ansamblio "Vilniaus aidai" muzikantas ir vadovas, vėliau su maestro Vytautu Kernagiu įkūręs "Dainos teatrą", kuria muziką filmams ir spektakliams, koncertuoja su įvairiais atlikėjais.


"Adios" koncertas Dainuojamosios poezijos palėpėje (KVDT Parketinė salė, Kęstučio g. 62) – sausio 16 d. 19 val.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų