Pereiti į pagrindinį turinį

Aktorei M. Cotillard bus įteiktas garbingiausias Prancūzijos apdovanojimas

2016-07-14 08:45
BNS inf.

„Oskaro“ laureatė Marion Cotillard (Marion Kotijar) yra tarp žmonių, kuriems Prancūzijai ketvirtadienį švenčiant Bastilijos paėmimo dieną įteikiami aukščiausi šalies apdovanojimai – Garbės legiono ordinai.

Scanpix nuotr.

40-metė aktorė yra tarp maždaug 650 politikos, kultūros, sporto ir viešojo gyvenimo figūrų, kurių pavardės buvo paskelbtos oficialiame vyriausybės leidinyje.

M. Cotillard yra pirmoji nuo 1960 metų prancūzė moteris, laimėjusi garbingiausią JAV aktorių apdovanojimą. „Oskaras“ jai buvo įteiktas už dainininkės Edith Piaf (Edit Piaf) vaidmenį 2007 metų filme „Rožinis gyvenimas“ (La Vie en rose). Pernai ji buvo vėl nominuota – už prislėgtos motinos vaidmenį juostoje „Dvi dienos, viena naktis“ (Deux jours, une nuit) .

Prancūzija savo garbingiausią meno apdovanojimą šiai aktorei įteikė 2010 metais. Įteikimas nepraėjo be nedidelio incidento – tuometinis kultūros ministras Fredericas Mitterrand'as (Frederikas Miteranas), teikdamas M. Cotillard Meno ir literatūros III-iojo laipsnio ordiną, įdūrė – smeigtuku persmeigė jos palaidinę, 

Garbės legiono ordinai teikiami triskart per metus: metų pradžioje, per Velykas ir Bastilijos paėmimo dieną. Du trečdaliai apdovanotųjų būna civiliai asmenys, o likusieji – kariškiai.

Tarp kitų būsimų šio prestižinio apdovanojimo laureatų yra fotografai Raymond'as Depardonas (Remonas Depardonas) ir Sebastiao Salgado (Sebastijaunas Salgadu).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų