Pereiti į pagrindinį turinį

Aktoriaus G. Savicko mama: duodu porą metų parūpinti man anūkų

2016-04-27 11:12
DMN inf.

Mintimis apie ypatingą vaikų ryšį su brangiausiu žmogumi – mama – mintimis pasidalijo aktorius Giedrius Savickas, LRT televizijos žinių vedėja Ugnė Galadauskaitė ir dainininkės Giulijos dukra Monika.

 Tėvo anksti netekęs aktorius G. Savickas už galimybę siekti aktoriaus karjeros dėkoja mamai. „Ruošėmės aštuntam Giedriaus gimtadieniui, o likus dienai iki jo, netikėtai mirė jo tėtis. Norėjau kurį laiką nuslėpti nuo jo šią žinią, bet apie netektį jam pasakė aplinkiniai. Jis dar ilgą laiką negalėjo suvokti, kad niekada nebepamatys tėčio“, –  sunkiai rinkdama žodžius prieš kameras į skaudžius prisiminimus leisis aktoriaus mama. Klaipėdoje užaugęs, sostinėje aktorystės mokslus baigęs 36-erių vyras dėkos mamai, kuri sunkiai dirbo, jog galėtų sukurti sūnums saugią rytdieną. Tiesa, juodo darbo „paragauti“ teko ir pačiam Giedriui. Juodu su devyneriais metais vyresniu broliu Sauliumi Švedijoje rinko grybus, dirbo statybose. O šiandien be jo sunkiai įsivaizduotume sėkmingus televizijos projektus, populiarius spektaklius ir lietuvišką kiną. Pats aktorius neslepia, kad dabar džiaugiasi gyvenimu, o greta sėdinti jo mama ragina sūnų ne tik džiaugtis, bet ir pamąstyti apie anūkus. „Duodu dar dvejus metus šitam reikalui užbaigti. Visi manęs klausinėja, kada bus anūkų, juk jau šešerius metus Giedrius draugauja su labai gera mergina Agata. Galėtų jau ir apie vaikučius rimtai pamąstyti“, – sūnui pusiau juokais, pusiau rimtai dėsto mama Genovaitė.

LRT žinių laidų vedėjos U. Galadauskaitės mama Ginta taip pat atvira – svajoja, kad dukra susirastų mylintį vyrą ir susilauktų vaikų. Pati žurnalistė, išgirdusi mamos žodžius, nusijuokia: „Kažkada numerologė man išskaičiavo sėkmingą karjerą, bet jokių gerų žinių apie asmeninį gyvenimą skaičiai neparodė“. 26-erių iš Marijampolės kilusi laidų vedėja nuo vaikystės žinojo, kad nori tapti žurnaliste. Asmeninio archyvo kadruose, kuriuos išvys LRT laidos „Gyvenimas“ žiūrovai, prieš buitinę filmavimo kamerą – smagiai besivaipanti smulkutė, geltonkasė mergaitė. „Tada labai norėjau būti dėmesio centre“, – žiūrėdama poros dešimtmečių senumo vaizdus juokiasi pati Ugnė. Labiausiai ji džiaugiasi itin artimu ryšiu tėvais, todėl vos radusi laisvą minutę skubą į gimtąją Marijampolę. Tarsi geriausios draugės su mama sukritusios į lovą jos šneka apie viską: darbus, širdies reikalus, vakarėlius. „Esu didžiausia Ugnės kritikė, iškart pasakau, jei nepatiko koks švarkelis, per daug gestikuliavo rankomis ar kartojo kokį nereikalingą žodį“, – dukros darbą eteryje Ginta Galadauskienė vertina labai rimtai.

Pačioje Niujorko širdyje gyvenanti dainininkės Giulijos dukra Monika mamą mato kur kas rečiau, nei norėtų. Ten ji siekia operos solistės karjeros – įgyvendina tai, apie ką visą gyvenimą svajojo pati Giulija. Tiesa, moterys technologijų dėka bendrauja kasdien. „Visada sakiau dukrai, kad mama turi būti geriausia draugė, nes šiaip draugės vieną dieną yra, kitą gali tiesiog dingti, o aš visada būsiu greta. Galiu drąsiai pasakyti, kad mudvi su Monika esame pačios geriausios draugės, kurios neturi paslapčių“, – atvirai prisipažįsta dainininkė. Ji susitaikė su tuo, kad dukra savo likimą sieja nebe su Lietuva – merginos širdis priklauso žaviam niujorkiečiui, jos pirštą jau puošia įspūdingas žiedas, o galvoje sukasi daugybė minčių užkariauti didžiąsias Europos ir Amerikos scenas.

Laida „Gyvenimas“ – šįvakr 19.30 val. per LRT televiziją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų