Amžinoje diskusijoje – V. Baumilos nuomonė: kas geriausias visų laikų Lietuvos krepšininkas?

  • Teksto dydis:

Dainininkas Vaidas Baumila iššūkių nebijo, o sportą laiko neatsiejama gyvenimo dalimi. Dainininkas papasakojo apie sportą, artimą kiekvieno lietuvio širdžiai. Kas yra mėgstamiausias V. Baumilos krepšininkas ir ką tituluotų geriausiu visu laikų žaidėju Lietuvoje bei NBA lygoje.

„Man iššūkis gyvenime – perlipti per save, atrasti save iš naujo, įveikti savo baimes, kurios virsta galimybėmis. Išmokti kažko naujo, suprasti naujus dalykus, tobulėti darbinėje veikloje, sporte“, – ruošdamasis „LNK iššūkiui“ sakė V. Baumila.

Sporte jis – ne naujokas. Nors dabar renkasi kitas sporto šakas, V. Baumilai krepšinis nėra svetimas, toli gražu.

„Esu žaidęs krepšinį ir netgi baigęs tuometę Šarūno Marčiulionio krepšinio akademiją“, – sakė V. Baumila.

Visgi einant metams dainininkas sako, kad krepšinį apleido. Ne dėl išblėsusios meilės – tiesiog gyvenimas surikiavo kitaip.

V. Baumilos asmeninio albumo nuotr.

„Dabar žaidžiu itin retai. Krepšinyje galima patirti pakankamai daug traumų. Be to, radau save talentingesnį kitose sporto šakose“, – pasakojo dainininkas.

Paklaustas, kurį Lietuvos krepšininką galėtų išskirti kaip asmeninį favoritą, V. Baumila minėjo Ramūną Šiškauską.

„Mane žavi jo ramus būdas, aukštas krepšinio intelektas ir bendras elgesys – tiek aikštelėje, tiek už jos ribų“, – kalbėjo V. Baumila.

Jis prisiminė vieną įsimintiniausių šalies krepšinio istorijos momentų – 2000 m. Sidnėjaus olimpinių žaidynių pusfinalį. Tuomet likus mažiau nei minutei žaidimo ir esant lygiam rezultatui – 80:80 – R. Šiškauskas nepataikė dviejų iš trijų baudos metimų į JAV rinktinės krepšį.

„Pamenu, kaip graužiau nagus jam prametus tuos baudos metimus. Vis tiek su visa meile ir pagarba jį palaikiau“, – pasakojo atlikėjas.

Š. Mažeikos / BNS nuotr.

Paklaustas, kurį Lietuvos krepšininką siūlytų karūnuoti visų laikų geriausiu šalies žaidėju, V. Baumila paminėjo tą, kurio įtaka Lietuvos ir Europos krepšiniui tik auga. Tai – sėkmingai trenerio karjerą tęsiantis Šarūnas Jasikevičius.

„Niekas nesiginčys, kad kalbant apie geriausią visų laikų lietuvį daugelio mintyse skambėtų Š. Jasikevičiaus pavardė“, – sakė jis.

Į nesibaigiančią diskusiją, kad yra visų laikų geriausias NBA žaidėjas – Michaelas Jordanas ar LeBronas Jamesas – V. Baumila nelindo. Jis turi savo nuomonę.

„Esu Kobe Bryanto kartos, todėl kaip NBA gerbėjui man jo žaidimas, požiūris, užsidegimas, įdėtas laikas bei laimėjimai jį pakelia iki geriausio visų laikų žaidėjo lygio“, – 2020 m. žuvusią krepšinio legendą minėjo V. Baumila.

„Scanpix“ nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jis

Jis portretas
Yra tikrų tikriausias šudo gabalas, jam niekad nebus atleista už a.a.Romo Kalantos įžeidimą, su pagaliu per kuprą ir von į rusyną ,KGB išpera.

Ramutis, Senelis is Swedijos

Ramutis,  Senelis is Swedijos portretas
Tokiu klausimu tik vaikai gali kalbeti, kadangi nemate zaidziancio Sabo! Visi sajungos aukso medaliai laimeti jo deka.Net gudrusis zydelis Gomelskis zinojo kad be Sabo tai Seule jie geriausiu atveju laimes 3-cia vieta. O kur Dzonsono taure su Zalgiriu iskovota, vienintele Europos komanda. Sabonis. 7-nis kart pripazintas geriausiu Europos krepsininku.Komentatoriai pavartykit krepsinio istorija. O siandieniai garsenybes tai galetu nebent. SABO sporbacius panesioti!

Cha

Cha  portretas
Anūkas tris vaikai kasčėjus marsietis 4 vaikai.geriausiai
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių