Pereiti į pagrindinį turinį

Angelų vaikai atidaro mugę

2009-04-18 09:00
Angelų vaikai atidaro mugę
Angelų vaikai atidaro mugę / Redakcijos archyvo nuotr. Kūriniai: mažieji meistrai mugės "Angelų vaikai – su meile Jums" lankytojams siūlys įsigyti įvairių savo pagamintų dirbinių iš stiklo, molio, medžio, siūlų.

Per tradicinę Atvelykio parodą mugę "Angelų vaikai – su meile Jums" vaiko teisių apsaugos kontrolierė ir Mokytojų namų direktorė neįgaliems vaikams keps rekordinio dydžio kiaušinienę.

Pabendrauti, įsigyti dirbinių ir kartu atšvęsti Atvelykio sekmadienį vilniečius kvies daugiau kaip 200 neįgalių vaikų iš visos Lietuvos. Jų Atvelykio paroda-mugė "Angelų vaikai – su meile Jums" Vilniaus mokytojų namuose rengiama jau aštuntą kartą. Sostinėje neįgalūs vaikai iš visos šalies susiburia dukart per metus – prieš Kalėdas ir per Atvelykį.

Rytoj paroda-mugė prasidės 10 val. Mokytojų namų kiemelyje ir lankytojų lauks iki 16 val. Šiemet joje dalyvauti ketina vaikai iš 24 šalies specialiųjų mokyklų ir pensionų. Mažieji meistreliai mugės lankytojams siūlys įsigyti įvairių savo pagamintų dirbinių iš stiklo, molio, medžio, siūlų. Tai darbeliai nuo atvirukų iki dailių buities apyvokos daiktų.

Mugės organizatoriai džiaugiasi, kad vaikai atveža vis įdomesnių ir neretai tikrų menininkų kūriniams prilygstančių darbų. Tik štai kainą jie kukliai numažina. Mugės rengėjai šypteli, kad pastarojoje parodoje vaikai už savo dirbinius prašė vos kelių litų – šešių už dailiai pasiūtą besišypsančią skudurinukę, poros už išdrožtą skulptūrėlę ir keliasdešimt centų už nulipdytą ar numegztą gėlytę. Visi už darbelius gauti pinigai atitenka patiems autoriams.

Renginiu "Angelų vaikai – su meile" siekiama keisti įsisenėjusius stereotipus, tradicinį visuomenės požiūrį į neįgalų žmogų, parodyti visuomenei, kad neįgalus vaikas ne tik gali, bet ir privalo tapti visaverčiu visuomenės nariu ir aktyviai dalyvauti bendruomenės gyvenime, jaustis reikalingas. Juolab kad daugeliui šių vaikų gyvenimas pagailėjo ne tik sveikatos, bet ir tėvų meilės, namų šilumos, artimų žmonių dėmesio. Apsilankymas Vilniuje jiems yra ne toks dažnas įvykis, tad mugė – ir šventė, ir galimybė pasižmonėti, pabendrauti su bendraamžiais, pasivaržyti, galiausiai – išgirsti gausybę pagyrimų.

Šiemet vaikus ir mugės lankytojus linksmins žinomi dainininkai ir kolektyvai, šventėje taip pat dalyvaus Lietuvos policijos Odorologijos tyrimų ir kinologijos valdybos pareigūnai su tarnybiniais šunimis. Su atvykusiais vaikais ir kitais šventės dalyviais bendraus ir europarlamentaras Justas Paleckis.

Vaišėmis užsimojo pasirūpinti renginio globėja vaiko teisių apsaugos kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė ir Vilniaus mokytojų namų direktorė Zita Žepnickienė. Jos milžiniškose keptuvėse pačios keps gardžią kiaušinienę.


Renginio programa:

10 val. – mugės atidarymas.

11 val. – muzikinis pusvalandis su vaikų muzikos studija "Džimba" ir dainininkėmis Taja, Eva ir Alicija.

11.30 val. – dresuotų tarnybinių šunų pasirodymas.

12 val. – svečiuosis folkloro festivalis "O kieno žali sodai 2009". Koncertuos folkloro kolektyvai "Ratilio", "Poringė", "Spiečius" (Vilnius), "Linago", "Goštauta" (Kaunas), svečiai iš Rygos – "Dandari". Renginį ves LTV laidos "Gero ūpo" vedėja Loreta Sungailienė.

12.30 val. – kepama rekordinio dydžio kiaušinienė.

13 val. – muzikinė popietė su vaikų dainavimo studija "Mikrofonas".

14.30 val. – muzikinė "Raganiukės" teatro improvizacija "Raganiukė ir Velykos".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų