Pereiti į pagrindinį turinį

"ARTscape" – šiuolaikiška Estijos džiazo opera

2009-03-03 09:00
DMN inf.

Šiuolaikinį Estijos vaizduojamąjį meną ir kiną jau pristačiusi "ARTscape" programa pažintį su šia šalimi kviečia pratęsti šiuolaikiškai improvizuotoje džiazo operoje.

Būtent taip kritikai apibūdina "Free Tallinn Trio" kūrybą. Muzikantai tik priduria, kad tai – kamerinė opera, publiką siekianti pakerėti džiazo, roko, operos ir šiuolaikinės kamerinės muzikos harmonija.

2006-aisiais susikūręs "Free Tallinn Trio" per kelerius gyvavimo metus surado savo vietą Estijos improvizacinės muzikos scenoje. Kolektyvą puikiai įvertino ir pamėgo Austrijos, Lietuvos, Lenkijos, Švedijos, Vokietijos, Suomijos, Prancūzijos auditorijos. Sėkmė lydėjo ir 2007 m. išleistą jų debiutinį albumą "Full Moon".

Trio narių kelias į sėkmę grįstas profesionalumu ir talentais. Visi jie – Estijos muzikos ir teatro akademijos dėstytojai. Anne Liis Poll – profesionali chorvedė, Estijos kamerinio choro "Eesti Projekt" įkūrėja ir dirigentė. Ji – soprano dainininkė, kurią paviliojo improvizacinė muzika. Anto Pettas – klasikinės muzikos pianistas ir kompozitorius, improvizacine muzika gyvenantis jau du dešimtmečius. Trečiasis trio narys – gitaristas Jaakas Sooääras – universalus muzikas, grojantis ir su klasikinės, roko, popmuzikos, folkloro atlikėjais, taip pat Džiazo susivienijimo Estijoje įkūrėjas ir prezidentas.

Koncerte bus galima išgirsti ir talentingus Lietuvos džiazo kūrėjus. Lietuvių atsakas estų trio – klavišų virtuozas Dmitrijus Golovanovas ir saksofonininkas Janas Maksimovičius. J.Maksimovičius Lietuvos džiazo scenoje pasirodė 1996 m., muzikavo su garsiausiais Lietuvos džiazo kūrėjais, o 2002 m. debiutavo ir kaip kompozitorius. Jo ilgametis scenos partneris D.Golovanovas nuolat pelno laurus įvairiuose džiazo konkursuose. Naujausi jo įvertinimai – 2007 m. "Vilnius Jazz Young Power" konkurso ir 2008 m. tarptautinio jaunųjų pianistų konkurso "Jazz improvizacija" Didieji prizai.


VIETA: Šv. Kotrynos bažnyčia, Vilniaus g. 30, Vilnius.

LAIKAS: kovo 3 d. 19 val.

KAINA: 30 litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų