Pereiti į pagrindinį turinį

Asmeniniu turtu pasidalijo su visais

2010-10-01 23:59

Kiekvieno istoriko ir literato darbą palengvins kauniečio profesoriaus Leono Fliorento Gudaičio spaudos rinkinių kolekcija.

Daugiau nei pusę amžiaus kauptą XX a. antrosios pusės Lietuvos periodikos archyvą profesorius padovanojo Vytauto Didžiojo universitetui (VDU).

Trečiadienį, minėdamas 75 metų jubiliejų, L.F.Gudaitis kartu su VDU rektoriumi Zigmantu Lydeka perkirpo kaspiną, juosiantį Naujos universiteto skaityklos duris. „Naujoviško tipo skaitykla yra atvira VDU bendruomenei ir visiems miesto kūrybiniams intelektualams – rašytojams, žurnalistams, studentams, visiems besidomintiesiems literatūra ir kultūra“, – vardijo profesorius L.Gudaitis.

Buvęs VDU leidinio „Darbai ir dienos“ mokslinis redaktorius, ilgametis žurnalo "Nemunas" redaktorius L.F.Gudaitis prisipažino: idėja įrengti šią skaityklą-kabinetą kilo, kai jo kolegė Rūta Marcinkevičienė apskrities bibliotekoje nerado „Tiesos“ septintojo dešimtmečio numerių. „Pažvelgiau į savo malonumui sukauptą periodinę spaudą ir ten radau kolegos ieškomus leidinius“, – dėstė profesorius.

Apie tai prasitaręs universiteto profesorei Auksei Balčytienei ir gavęs rektoriaus pritarimą L.F.Gudaitis džiaugėsi rasta nauja erdve kabinetui.

Skaityklos atidarymu džiaugęsis Z.Lydeka pastebėjo jos ypatumą: ten esą dažnai bus galima sutikti ir patį profesorių, kuris galės pasidalyti įspūdžiais kad ir apie kadaise ypač populiaraus kultūros žurnalo "Nemunas" leidybą.

Naujoji skaitykla, kurioje – daugiau kaip 90 įvairių laikraščių ir žurnalų komplektų, savo skaitytojų laukia VDU rūmuose (Laisvės al. 53) 214-oje auditorijoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų