Pereiti į pagrindinį turinį

A.Taurinsko tapybos gėlės – visiems

2009-05-07 09:00
Natiurmortas: A.Taurinsko "Gėlės I" (2008).
Natiurmortas: A.Taurinsko "Gėlės I" (2008).

Tris savaites "Klaipėdos galerijos" lankytojai galės grožėtis gyvu tapybos klasiku tituluojamo klaipėdiečio Algirdo Taurinsko naujausiais paveikslais. Šiuosyk ne peizažais, portretais ar figūrinėmis kompozicijomis, o natiurmortais – gėlėmis.

Pavasariui sparčiai žengiant pajūriu, žiedų žiedai užlies ir jaukias "Klaipėdos galerijos" erdves, į jas įžengus tradicinės lietuvių tapybos korifėjui, A.Gudaičio mokyklos sekėjui A.Taurinskui su autorine tapybos darbų paroda "Gėlės".

A.Taurinską galima būtų pavadinti "pogrindiniu dailininku". Iki šiol nėra nei albumo, nei katalogo, kuriame galima būtų apžvelgti ilgą ir gražų jo kūrybinį kelią. Sunku būtų suskaičiuoti, kiek A.Taurinsko paveikslų išsibarstę po pasaulį, kiek jų puošia privačias kolekcijas.

Pagarbiai vadinamas gyvuoju klasiku, spalvos ir potėpio meistras A.Taurinskas retai rengia autorines parodas. Tačiau kiekvieną kartą, kai jo darbai iš dirbtuvės nužengia į parodų sales, tai – įvykis. Konservatyvus ir nuspėjamas, ištikimas 40 metų puoselėjamai lietuviškos tapybos tradicijai menininkas dovanoja žiūrovui spalvų ir ekspresijos pliūpsnį, tikrą tapybos gaivalą.

Pajūrio, pamario peizažai ir portretai – tokį pažįstame A.Taurinską. Parodoje "Gėlės", neprieštaraudamas pavadinimui, autorius žada pliūpsnį žydinčių natiurmortų – dvi dešimtis dar kvepiančių dažais šiemet nutapytų darbų, pavasariškų, gėlėmis išsiskleidusių drobių. Aistringa, spalvinga, gyva gegužės pradžia su menininku, kurį taip retai matome ir taip pasiilgstame.

A.Taurinsko tapybos parodos "Gėlės" atidarymas – gegužės 8 d. 17 val. "Klaipėdos galerijoje" (Bažnyčių g. 4/Daržų g. 10), kur ji veiks iki gegužės 28 d.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų