Pereiti į pagrindinį turinį

Atliekų sąvartyne - pasaka apie Elenytę ir Joniuką avinuką

2010-03-20 00:59
DMN inf.
Kitaip: "Lėlės" teatro aktoriai papasakos naują pasakos versiją.
Kitaip: "Lėlės" teatro aktoriai papasakos naują pasakos versiją. / "Lėlės" teatro nuotr.

Lietuvių liaudies pasaka apie našlaitę Elenytę ir Joniuką avinuką atgims šiuolaikinėje aplinkoje – urbanistinių atliekų sąvartyne. Kaip tai galėtų atrodyti, parodys "Lėlės" teatras.

Įvairūs lietuvių liaudies pasakos apie našlaitę Elenytę ir Joniuką avinuką variantai Vilniaus teatre "Lėlė" buvo statomi ne kartą. Vienas pirmų šios pasakos pastatymų – dar 1976 m. lėlių teatro meistro Vitalijaus Mazūro sukurtas spektaklis "Avinėlio teismas" pagal poeto Marcelijaus Martinaičio pjesę. Tuomet spektaklis buvo vertintas prieštaringai.

Šiandien V.Mazūras ruošia naują minėtos pasakos variantą pavadinimu "Privati valda". Jaunimui ir suaugusiesiems skirto spektaklio premjera – kovo 21 d. 18 val. Didžiojoje "Lėlės" salėje. Spektaklio režisierius ir dailininkas – V.Mazūras, kompozitorius – Faustas Latėnas, choreografė – Sigita Mikalauskaitė. Prie vaidinimo bendraautorių dera priskirti ir M.Martinaitį. Režisieriaus prašomas poetas perrašė kai kurias savo pjesės scenas.

Spektaklio "Privati valda" vaidyba patikėta jauniesiems lėlininkams, kurie šią vasarą baigs aktorinio meistriškumo studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

VD inf.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų