Aukcione parduodama legendinė Prince‘o gitara „Blue Angel“

 Aukcione Kalifornijoje parduodama legendinė 2016 metais mirusio amerikiečių popatlikėjo Prince‘o gitara. Aukcionų namai Julien's Auctions spėja, kad už 1984 metų gamybos mėlyną instrumentą gali būtu paklota iki 600 000 dolerių. Aukcionas vyks birželio 19-20 dienomis.

 
 


 

Aukcionų namų pranešime sakoma, kad tai vadinamoji „Blue Angel“ gitara – vienas mėgstamiausių „Grammy“ laureato, kuriuo jis grojo savo karjeros viršūnėje devintajame ir dešimtajame dešimtmetyje, instrumentų.

„Blue Angel“ buvo viena iš keturių „Cloud“ gitarų, sukurtų specialiai menininkui. Pradžioje balta gitara kelis kartus buvo perdažyta įvairiomis spalvomis. Pasitelkę kompiuterinę tomografiją ir atlikęs kitus tyrimus, ekspertai identifikavo instrumentą kaip vieną ilgai dingusiomis laikytų originalių gitarų, teigia „Julien's Auctions“.

2017 metais aukcionų namai mėlynai žalią Prince‘o gitarą pardavė už 700 000 dolerių – tai gerokai didesnė suma už pradinę 80 000 dolerių kainą.

Prince‘as 2016 metų balandį mirė savo namuose Mineapolyje nuo nuskausminamųjų perdozavimo. 1958-aisiais kaip Prince‘as Rogeris Nelsonas gimęs atlikėjas pasaulinę šlovę pelnė 1984 metais su savo albumu „Purple Rain“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių