„Auksinio proto“ devintojo sezono čempionas – iš Varėnos rajono kilęs vertėjas M. Tamulevičius

Vėlų penktadienio vakarą žiūrimiausio visų laikų LRT TELEVIZIJOS intelektinio žaidimo „Auksinis protas“ studijoje paaiškėjo jau devintojo sezono čempionas. Auksinis konfeti krito ant 28-erių metų vertėjo Manto Tamulevičiaus pečių – įveikęs ne vieną dešimtį klausimų ir kitus penkis šio sezono geriausius žaidėjus, jis tapo žaidimo nugalėtoju ir pelnė 10 000 eurų prizą.

„Buvo visko. Keletą kartų pavyko į kitą etapą pralįsti pro adatos skylutę, buvo ir tokių turų, kur tikrai jaučiausi stipriai ir užtikrintai, ir net prieš jam prasidedant neabejojau, kad šį etapą įveiksiu. Manau, man padėjo ir greitas žaidimas – neretai greičiau už varžovus spaudžiau mygtuką. Taigi pergalę pavadinčiau sėkmės, žinių ir greičio kombinacija“, – sakė jaudulio neslepiantis M. Tamulevičius.

Devintojo „Auksinio proto“ sezono laimėtojas užaugo Mergežerio kaime, Varėnos rajone. Į sostinę jį atvedė studijos Vilniaus universitete, čia esančiame filologijos fakultete jis baigė vertimų studijų programą, vėliau įgijo ir vertimo žodžiu magistro laipsnį. M. Tamulevičius bendradarbiauja su viena iš Lietuvos leidyklų kaip laisvai samdomas vertėjas, o pagrindinė jo veikla yra vertimas žodžiu viešajame sektoriuje. Beje, Manto žmona Mantė taip pat yra vertėja, verčianti architektūros, antropologijos sričių knygas, įvairius tekstus informacinių technologijų ir panašiose srityse.

Pergalę pavadinčiau sėkmės, žinių ir greičio kombinacija.

Paklaustas, kuo domisi, M. Tamulevičius šypsosi – paprasčiau atsakyti, kuo nesidomi. Jo specialybė tarsi įpareigoja smalsauti įvairiose srityse. Ir vis dėlto, labiausiai Mantas linksta prie istorijos, kultūros, nenusisuka nuo tiksliųjų mokslų, sporto, seka dabartines pasaulio ir Lietuvos aktualijas.

Intelektinius žaidimus jis ne vienerius metus žaidžia ir gyvai organizuojamuose protmūšiuose, ir televizijoje. Mantas neslepia – žengiant prieš kameras kaskart kojos šiek tiek dreba, tačiau jaudulys dingsta su pirmu klausimu ir lieka tik koncentracija į žaidimą, praskiesta šiek tiek adrenalino.

10 000 eurų laimėjimą „Auksinio proto“ nugalėtojas planuoja skirti kelionėms ir kitiems sumanymams įgyvendinti.

Devintajame „Auksinio proto“ superfinale dėl pergalės taip pat kovojo 44 m. draudimo produkto vadovas iš Vilniaus Saulius Baranauskas, 55 m. istorikas iš Alytaus Vilmantas Dunderis, 35 m. tiekimo, logistikos vadovas ir muitinės deklarantas iš Plungės Žydrūnas Jonušas, 53 m. pedagogas iš Vilniaus Vidas Pakštas ir 60 m. inžinierius iš Klaipėdos Vladas Urbanavičius.

„Auksinis protas“ su televizijos žiūrovais atsisveikina tik iki kito penktadienio – jau birželio 2 d. 21.00 val. LRT TELEVIZIJOS eteryje startuoja „Auksinis protas. Vasaros lyga“. Daug sportinės dvasios turinčios intelektinės žaidynės, vadovaujamos Arūno Valinsko ir Andriaus Tapino, jau ketvirtą sezoną vyks kiekvieną penktadienio vakarą iki pat rudens.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sveikinimai iš Kauno

Sveikinimai iš Kauno portretas
Ziurejau, pelnytai nugalejo ivairiapusiškai apsišvietes vyrukas ir gal kad jaunas greitos reakcijos P.s.ziuriu visas laidas, labai nervina kai ateina lėto mastymo ir reakcijos zmones, jie turetu zaisti tik sofos lygoje:)

Šaunuolis dzūkas.

Šaunuolis dzūkas. portretas
Pagarba!

Cha

Cha portretas
Du broliukai - šuleriukai.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių