„Auksinio proto“ nugalėtojas – Pinigų muziejaus ekskursijų vadovas T. Grėlis

  • Teksto dydis:

Vėlų penktadienio vakarą paaiškėjo jau septintojo populiariausio Lietuvoje LRT televizijos intelektinio žaidimo „Auksinis protas“ nugalėtojas.

Po ilgos, azartiškos dviejų valandų kovos juo tapo Lietuvos Banko Pinigų muziejuje ekskursijų vadovu dirbantis 35-erių vilnietis Tomas Grėlis. Jam atiteko ir pagrindinis žaidimo prizas – 10 000 eurų.

Geriausiam šio sezono žaidėjui pavyko laimėti prieš tikrus grandus – superfinale dėl pergalės kovėsi net trys šiame žaidimo etape jau dalyvavę superžaidėjai – pernai didžiulį gerbėjų būrį prie ekranų užsiauginęs muziejininkas iš Trakų Saulius Zalys, pradinių klasių mokytoja iš Žaslių Laimutė Dekienė ir muziejininkas, istorikas iš Alytaus Vilmantas Dunderis. Ne mažiau laimėti norėjo ir dainininkas iš Šiaulių Gediminas Berteška ir vairuotojas iš Aukštakalnių Audrius Staškus.

„Nežinau, kiek tą jausmą mato žiūrovai, bet superfinale žaisti tikrai nebuvo lengva. Vien filmavimas yra ilgesnis nei įprastų žaidimų, o ir klausimų gerokai daugiau. Įtampa su kiekvienu etapu vis augo. Ir paskutiniame jau tikrai bent aš ją jaučiau labai stipriai, nes keli atsakymai galėjo viską pakeisti. Jei žaidimas būtų dar užsitęsęs, gal net nebūčiau atlaikęs. Todėl jau po pergalę skelbiančių fanfarų užplūdo neapsakomos ir nesumeluotos emocijos“,  – pasakojo Tomas Grėlis.

Laimėtojas prisipažino viduje palaikęs visus priešininkus ir padėkojo už garbingą ir gražią kovą. Pačiam Tomui pergalė intelektiniuose žaidimuose nėra naujiena – jo kišenėje jau yra prieš porą metų pelnytas LRT televizijos viktorinos „Kas ir kodėl?“ nugalėtojo titulas.

„Pergalę „Kas ir kodėl?“ anąkart lėmė sėkmė ir susitvarkymas su jauduliu, o „Auksiniame prote“ susidėjo daugybė faktorių, čia tavo kelias gali baigtis su vienu neteisingu atsakymu. Svarbu ir tai, su kuo žaisi poroje ir ar parankūs bus klausimai, kokią temą su 20-čia klausimų pasirinksi trečiajame etape. Kažką iš anksto nuspėti beveik neįmanoma, tuo šis žaidimas ir įdomus“, –  pasakojo T. Grėlis.

Nors žaidė su superfinalo skonį jau anksčiau patyrusiais priešininkais, Tomas taip pat nėra naujokas, savo sėkmę ir žinias jis bandė jau penktą kartą.

„Nesu iš tų, kurie vadovaujasi olimpiniu principu, kad svarbiausia dalyvauti. Žaisdamas jaučiu ir jaudulį, ir didžiulį malonumą, visgi, galutinis tikslas visada yra pergalė“, – prisipažino nugalėtojas.

T. Grėlis yra baigęs Vilniaus universitetą, istorijos fakultete įgijo archeologijos bakalauro laipsnį. Pinigų muziejuje jis dirba jau šešerius metus ir teigia pagaliau atradęs save mėgstamoje veikloje – čia veda ekskursijas ir edukacijas.

Už palaikymą T. Grėlis dėkojo kolegoms darbe,  artimiesiems, o labiausia – žmonai Kamilei, kuriai jaučiasi esąs skolingas, nes pamiršo tiesiai iš ekrano perduoti linkėjimų.

„Intelektiniuose žaidimuose laimėti piniginiai prizai labai prisideda prie mūsų su Kamile jaunos šeimos gerbūvio kūrimo. Po laimėjimo „Kas ir kodėl?“ sekė nuostabi vestuvių šventė ir įspūdinga kelionė po JAV, o šįkart pelnytas prizas taps investicija į mūsų seniai planuoto nuosavo būsto pirkimą. Ir... kaip jau sakiau per „Auksinio proto“ filmavimą, nedidelis laimėjimo procentas bus skirtas mano hobiui – stalo žaidimams“, – pasakojo T. Grėlis.

O „Auksinis protas“ su LRT žiūrovais neatsisveikina – jau kitą penktadienį, birželio 18-ąją, 21.00 val. startuoja pilna sportinės dvasios intelektinė daugiakovė „Auksinis protas. Vasara“. Tad Arūnas Valinskas, Andrius Tapinas ir gausus vasariškai nusiteikusių žaidėjų pasiryžę padovanoti smagias kovas visiems jų laukiantiems iki pat rugsėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių