„Auksinio proto. Vasaros lygos“ nugalėtojas – jauniausias finalo žaidėjas J. Letukas

  • Teksto dydis:

Kukliai, ramiai iki pergalės. Taip LRT televizijos intelektiniame žaidime „Auksinio proto. Vasaros lyga“ per klausimus žygiavo naujasis čempionas, 18-metis vilnietis Justinas Letukas.

Penktadienio vakarą, nuskambėjus fanfaroms, jis pelnė ne tik pergalę, konkurentų pagarbą, bet ir 2 000 eurų piniginį prizą.

Antrąją vietą užėmė ir 1 000 eurų laimėjo 30 m. vilnietis analitikas Rimgaudas Stundžia. Jam šie metai intelektiniuose žaidimuose ypač derlingi – pavasarį jis tapo geriausiu 17-ojo viktorinos „Kas ir kodėl?“ sezono žaidėju. Trečia vieta vasariškame „Auksiniame prote“ džiaugėsi Briuselyje vertėja dirbanti 55 m. Greta Pikutienė, ji apdovanota 500 eurų prizu.

Visus tris karštuosius metų mėnesius televizorius azartu kaitinusios „Auksinio proto. Vasaros lygos“ finale susirungė geriausi penkių pogrupių žaidėjai. Sportininkams atstovavo buvęs krepšininkas Mantas Kalnietis, antrojo šanso pogrupiui – informacinių sistemų kūrėja iš Gargždų Jurgita Riekašienė ir paguodos finale į finalo traukinį įšokęs žiūrovams puikiai pažįstamas istorikas Vilmantas Dunderis, linksmųjų pogrupiui atstovavo G. Pikutienė, „Kas ir kodėl?“ rinktinei – R. Stundžia, o „Tūkstantmečio vaikų“ alumnų vardą gynė J. Letukas.

Prasidėjus žaidimo filmavimams pavasario pabaigoje, J. Letukas ruošėsi abitūros egzaminams, o į eterį išėjus paskutiniam vasaros lygos žaidimui buvęs Vilniaus licėjaus auklėtinis jau vadina save studentu – nuo rugsėjo studijuos informacinių sistemų inžineriją Vilniaus universitete.

Naujasis čempionas pasakojo, kad dalyvaudamas „Auksinio proto. Vasaros lygoje“ rėmėsi ne tik mokyklinėmis žiniomis, pasitelkė ir nuojautą bei patirtį tokio pobūdžio žaidimuose.

„Išskirtinių domėjimosi sferų neturiu, tačiau ilgą laiką dažnai žiūriu ir dalyvauju įvairiuose protmūšiuose, kuriuose ir įgyju šiek tiek specifinių žinių. Klausimai apie kiną ir geografiją man visada labiausiai patinka, todėl informaciją apie juos įsimenu geriausiai“, –  sakė J. Letukas.

Laimėjimą jis norėtų investuoti į ateinančius mokslo metus Vilniaus universitete, dalį skirs nešiojamam kompiuteriui studijoms įsigyti.

Pasibaigus vasaros lygai, į LRT eterį grįžta reguliarusis „Auksinis protas“ su nepakeičiamaisiais jo vedėjais Arūnu Valinsku ir Andriumi Tapinu. Rugsėjo 6-ąją prasidės jau 11-asis žaidimo sezonas. Žaidėjų laukia įnirtingos protų kovos, o žiūrovų – malonumas gliaudant klausimus ir intriga stebint ir laukiant, kas pretenduos į solidų 20 000 eurų prizinį fondą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Joo

Joo portretas
Baustas už nusikaltimą.

to-Joo

to-Joo portretas
KOKĮ? Už ką?

Pritariu teigiamiem atsiliepimam

Pritariu teigiamiem atsiliepimam portretas
Labai džiaugiuosi. Puiki jauna karta. Tikiuosi, kad ši karta sąžiningai tarnaus Lietuvai.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių