Pereiti į pagrindinį turinį

„Auksinių rankų“ kūrėjai lauks ir su plaktukais draugaujančių moterų

2014-07-04 12:01
DMN inf.

Neseniai baigėsi „Auksinių rankų“ pirmasis sezonas. Iš daugiau kaip 200 pretendentų, pavasarį bandžiusių patekti į LRT televizijos laidą „Auksinės rankos“ – tik 2 moterys. Laidos kūrėjai neslepia, kad ketina laužyti nusistovėjusius stereotipus ir skatins dailiosios lyties atstoves labiau  domėtis meistravimu.

Prizą – 10 tūkstančių litų vertės UAB „Senukų prekybos centras“ čekį – gavęs laidos „Auksinių rankų“ laimėtojas Daumantas Daugirdas tvirtina, kad kiekvienas vyras privalo mokėti pajungti rozetę, sutaisyti varvantį čiaupą ir įkalti vinį. Pasak 28-erių Daumanto, laidos formatas jam labai patiko, nes čia galėjo pademonstruoti tai, ką moka geriausiai.

„Televizijoje daug laidų yra kuriama mokantiems šokti, dainuoti, čiuožti. O čia pagaliau pasirodė laida, kurioje ir aš turėjau galimybę pasivaržyti ir parodyti savo gabumus. Smagu buvo, kad laidoje dalyvavo ir moterys – mes prie jų kiek pasitempėme“, –  su šypsena meistravimo varžybas TV laidoje prisimena Vilniaus etninės kultūros centro ūkvedys Daumantas Daugirdas.

Daumantas, kaip ir jo tėvas, senelis, savo malonumui meistrauja nuo pat vaikystės, o neseniai su tėvu pabaigė įrengti sodybą, kurią prieš 3 metus pradėjo „ant pliko lauko“.

„Šiuo metu gyvenu nuomojame bute, bet artimiausiu metu planuoju vestuves, o savo šeimai namą ketinu  pastatyti ir įrengti  pats“, – žada „Auksinių rankų“ laimėtojas, šiandien parduotuvėje išsirinkęs reikalingų įrankių  būsimo namo statybai.

Laidos partnerių UAB „Senukų prekybos centras“ komunikacijos projektų vadovė Laima Petraitytė sako, kad prisijungti prie laidos paskatino kūrėjų siekis parodyti mūsų šalies gyventojus kaip mokančius ir norinčius meistrauti. Anot jos, prekybos tinklas planuoja ir ateityje remti projektus, kurie bus skirti jaunų žmonių gebėjimams atskleisti ir skatinti domėtis meistryste, kuri gali tapti ne tik maloniu laisvalaikiu, bet ir padėti užsidirbti.

„Meistrauti, kurti kažką sau ir šeimai yra malonumas, todėl džiugu, kad susidomėjimas šia laida augo. Tikimės, kad vis daugiau jaunų žmonių svajos savo rankomis pastatyti jeigu ne namą, tai bent pavėsinę ar sūpynes vaikams“, – sako L. Petraitytė.

Laidos kūrėjai tiki, kad ateinantį sezoną sulauks daugiau meistraujančių moterų. „Pažiūrėkit, kulinarų laidose dalyvauja vyrai – ir tai absoliučiai normalu ir visiems priimtina. Juolab, mes ketiname sugalvoti užduočių, kurios labiau patiktų moterims, o vyrams tai būtų iššūkis. Juk ir pirmąjį sezoną laimėjo ne stipriausias dalyvis, o sumaniausias“, – teigia naują sezoną planuojantis projekto režisierius Andrius Lygnugaris.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų