„Balenciaga“ nutraukė ryšius su agentūra dėl sadistinio elgesio su manekenėmis

  • Teksto dydis:

Prancūzijos mados namai „Balenciaga“ trečiadienį pranešė nutraukę ryšius su savo modelių atrankos agentūra po to, kai išaiškėjo jos „sadistinis“ elgesys su modeliais Paryžiaus mados savaitės metu.

„Balenciaga“ taip pat pranešė raštiškai atsiprašiusi 150 jaunų moterų, kurios buvo priverstos atrankos į jos sekmadienį įvykusį mados šou metu tris valandas išstovėti užrakintos ankštoje laiptinėje be šviesos, nes atrankos organizatoriai ... išėjo pietauti.

Skandalas kilo po to, kai modelių atrankos direktorius amerikietis Jamesas Scully (Džeimsas Skalis) apie tai parašė socialiniame tinkle „Instagram“. Tokį elgesį jis pavadino „sadistišku ir žiauriu“. Jis teigė, kad šios agentūros atrankos direktoriai „serijiniai išnaudotojai“.

„Kaip įprastai, jie uždarė duris ir išėjo pietauti ir išjungė šviesą laiptinėje palikdami merginas, kurios turėjo pasišviesti savo telefonais. Tai ne tik sadistiška ir žiauru, bet ir pavojinga. Kelios merginos, su kuriomis kalbėjausi, buvo traumuotos“, – pasakojo J. Scully.

„Man nesuvokiama, kaip žmonės gali negerbti šių merginų, ypač kai dauguma jų yra jaunesnės nei 18 metų ir dar nėra nesubrendusios gyvenimui“, – neslėpė pasipiktinimo jis.

Imsis pokyčių

„Balenciaga“ agentūrai AFP patvirtino, kad „radikaliai keis modelių atrankos procesą“ po šio incidento, įskaitant ir „ryšių su dabartine modelių atrankos agentūra nutraukimą“.

„Balenciaga“ mados namai buvo informuoti apie problemas su modelių atranka sekmadienį ir nedelsdami sureagavo, – teigiama mados namų pranešime. – „Balenciaga“ smerkia šį incidentą ir toliau sieks užtikrinti didžiausią pagarbą užtikrinsiančias darbo sąlygas modeliams.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių