Pereiti į pagrindinį turinį

Baltijos asamblėjos apdovanojimas – P.Vyšniauskui

2008-11-20 09:00
Baltijos asamblėjos apdovanojimas – P.Vyšniauskui
Baltijos asamblėjos apdovanojimas – P.Vyšniauskui / Įvertinimas: P.Vyšniauskas BA apdovanojimą pelnė už profesionalų praeities vertybių perteikimą muzikos avangardo kontekste ir baltų identiteto sklaidą pasaulyje.

Vienas iš Baltijos Asamblėjos (BA) 2008 metų apdovanojimų bus įteiktas Lietuvos saksofonininkui Petrui Vyšniauskui. Šią žinią iš Rygos parvežė BA narė ekspertė Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovė kompozitorė doc. Audronė Žigaitytė-Nekrošienė.

Jai pavyko apginti žymaus Lietuvos muzikanto kandidatūrą. Daugybę titulų savo šalyje pelnęs P.Vyšniauskas šiemet BA premijuotas „Už profesionalų praeities vertybių perteikimą muzikos avangardo kontekste ir baltų identiteto sklaidą pasaulyje”.

„Esu laiminga, kad šią premiją gavo gerbiamas kolega Petras Vyšniauskas. Tai puikus muzikantas. Man buvo malonu pristatyti šio menininko veiklą. Nebuvo lengva, nes kai kuriose šalyse džiazas vis dar nepripažįstamas lygiaverčiu klasikiniam menui. Mes Lietuvoje savotiškai išlepę – pamenu, kokį ažiotažą sukeldavo kompozitoriaus Eduardo Balsio mokinio Viačeslavo Ganelino džiazo trio reguliarūs koncertai filharmonijos salėje Vilniuje. Beje, juk ir Petras to trio išugdytas, šiandien pats muzikuojantis su V.Ganelinu. Esu įsitikinusi, kad džiazas yra aukštoji meno sritis, lygiavertė kitoms, teikianti neribotas galimybes muzikos išraiškai”, – teigė A.Žigaitytė-Nekrošienė.

Iš Lietuvos į Rygoje surengtą BA ekspertų posėdį dar vyko Klaipėdos universiteto profesorius Stasys Vaitekūnas, pristatęs mokslininko Domo Kauno kandidatūrą, ir rašytojas, žurnalo „Metai” redaktorius Danielius Mušinskas, pristatęs savo kolegos rašytojo Romualdo Granausko kandidatūrą. Iš viso posėdyje dalyvavo devyni ekspertai iš trijų Baltijos valstybių – Lietuvos, Latvijos ir Estijos.

BA apdovanojimai už literatūros, meno ir mokslo laimėjimus įsteigti siekiant skatinti literatūros, meno ir mokslo plėtojimą Baltijos valstybėse, įvertinti žymiausius laimėjimus šiose srityse ir skleisti kitose valstybėse.

Penkių tūkstančių eurų vertės premija skiriama tik vienos srities atstovui konkrečioje valstybėje.

Apdovanojimų įteikimas numatytas Estijoje gruodžio pabaigoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų