Pereiti į pagrindinį turinį

Baltijos gitarų kvartetas – Klaipėdos koncertų salėje

2009-01-27 09:00
Baltijos gitarų kvartetas – Klaipėdos koncertų salėje
Baltijos gitarų kvartetas – Klaipėdos koncertų salėje / Ketvertukas: Baltijos gitarų kvartete dabar muzikuoja S.Krinicinas, S.S.Lipčius, Ch.Ruebensas ir Z.Čepulėnas.

Klaipėdiečiai vėl galės pasiklausyti pamėgto Baltijos gitarų kvarteto, kuris šiuosyk pristatys naująją kompaktinę plokštelę "Šokant su gitara", pasirodžiusią šių metų išvakarėse.

Atstovauja jaunajai kartai

Keturi jaunosios kartos lietuvių gitaristai 2004 m. susibūrė į Baltijos gitarų kvartetą, kuris jau dabar pristatomas kaip lyderiaujantis gitarų ansamblis Baltijos šalyse.

Atlikėjus sujungė ne tik studijos Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, bet ir laimėti konkursai bei solinės koncertinės programos šalyje bei už jos ribų.

Nuo 2008 m. išvykus Ievai Baltmiškytei, į kvartetą pakviestas gitaristas iš Belgijos Chrisas Ruebensas, tad kolektyvas tapo tarptautiniu.

Visi keturi gitaristai – Sergejus Krinicinas, Saulius S.Lipčius, Ch.Ruebensas ir Zigmas Čepulėnas – įvairių konkursų laureatai, aktyvūs solistai, daug koncertuojantys Lietuvoje ir užsienyje.

Gastroliuoja po pasaulį

Kvarteto nariai, išskyrus Ch.Ruebensą, šiuo metu studijuoja Lietuvos muzikos ir teatro akademijos magistrantūroje. Taip pat ansamblis nuolat tobulinasi įvairiuose meistriškumo kursuose.

2006 m. Talino (Estija) miesto rotušėje kvartetas atliko rečitalį, atstovaudamas Lietuvos sostinei Vilniaus kultūros ir turizmo dienos proga.

Po itin sėkmingo pasirodymo tais pačiais metais ir festivalio "Iserlohn Guitar symposium" (Vokietija) studentų koncerte jaunasis kolektyvas trejus metus pagrečiui buvo kviečiamas ten koncertuoti bei vesti meistriškumo kursus.

Per pastaruosius dvejus metus kvartetas viešėjo Tokijuje (Japonija), festivalyje "Saitenspruenge – 2007" (Vokietija), Belgijoje, Moldovoje, Ukrainoje, Rusijoje, Austrijoje.

Komentuos patys atlikėjai

Baltijos gitarų kvartetas atlieka įvairią muziką – nuo Renesanso iki šiuolaikinių opusų. Ansamblis turi autorių, dedikuojančių būtent jam savo kompozicijas.

Naujausias albumas "Šokant su gitara" inspiruotas kūrinių, kurių partitūros skirtos orkestrui. Turbūt todėl šiame kūrybiniame projekte jauni muzikai sukuria kiek kitokį gitaros skambėjimo įvaizdį. Siekdami kuo įdomesnio, įvairesnio garso, neapsiribodami įprasta gitaros sąskambių palete, jie savaip iliustruoja muzikos klasiko Ludwigo van Bethoveno posakį: "Gitara – tai mažas orkestras".

Kaip tikimasi, jaukumo ir šilumos koncertui suteiks ir tai, kad patys atlikėjai komentuos atliekamus kūrinius. Jie yra tikri savo instrumento aistruoliai ir siekia juo sudominti kitus. Jau du kartus pasirodant Klaipėdos koncertų salėje jiems tai puikiai pavyko. Ir šiuosyk vakaras su klasikine gitara žada būti jaukus ir nuoširdus.

Baltijos gitarų kvarteto koncertas – sausio 30 d., penktadienį, 18 val. Klaipėdos koncertų salėje (Šaulių g. 36).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų