Pereiti į pagrindinį turinį

Bardų žygio startas – Kaune

2009-01-22 09:00
Bardų žygio startas – Kaune
Bardų žygio startas – Kaune / Asociacijos Bardų klubas archyvo nuotr. Romantikas: vienas iš bardų žygio per Lietuvą pažibų – buvęs "kertukas" V.Juronis.

Šalies bardai trečiąkart žygiuos per Lietuvą. Šeštadienį startavę Kaune per pusmetį bardai aplankys 15 šalies miestų ir miestelių – finišas liepą Jurbarke.

Žygio pradžios koncerte Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje skambės patyrusių ir pradedančiųjų atlikėjų dainos.

Organizatoriai tikisi, kad programos puošmenomis taps dainuojamosios poezijos entuziastas, dainas atliekantis ne tik visiems įprasta bendrine lietuvių kalba, bet ir žemaičių tarme Povilas Girdenis ir tikras Žaliakalnio grindinio ir dangaus augintinis, Bardų žygio per Lietuvą himno "Ateina žmonės" autorius poetas Edmundas Janušaitis. Savo kūrybos dainas atliks ir dainuojantis socialinių mokslų daktaras, Kauno technologijos universiteto profesorius Leonardas Rinkevičius, būrys jaunų atlikėjų.

Klausytojų širdis virpins ir prieš 40 metų Kauno ir visos Lietuvos koncertų sales drebinusios bigbito grupės "Kertukai" solistas Vidmantas Juronis. Iširus legendinei grupei, jis nenutraukė muzikinės veiklos, toliau kūrė dainas, dalyvavo įvairiuose muzikiniuose renginiuose. "Autorinė daina – tai specifinė muzikos rūšis, kurios siekis perteikti autoriaus sielos išpuoselėtą energiją – tai lyg laiškas sau pačiam, kuriame viskas artima ir atvira", – poetiškai apie dainą prabilo V.Juronis.

Sukūręs per šimtą dainų, jis prisipažįsta viduje esąs romantikas. "Tekdavo su "Kertukais" atlikti ir ekspresyviausius kūrinius, net ir dabar, po tiek dešimtmečių, manęs nuolat prašo, kartais net reikalauja atlikti "kertukiškus" rokenrolus", – juokiasi bardas.

Kol kas V.Juronis neišduoda, kam: lyriškai baladei ar ekspresyviam rokenrolui – suteiksiąs pirmenybę Bardų žygyje per Lietuvą.

Bardų žygio per Lietuvą pirmasis koncertas Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje (Radastų g. 2, salė) – sausio 24 d. 18 val.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų