Bebaimis keliautojas naktį praleido negyvo kupranugario kūne

Savo poelgiais, istorijomis ir drąsa ne vieną sužavėję žmonės siunčia žinutę pasauliui. Kas jų akimis yra svarbiausia? Šie bebaimiais laikomi žmonės pripažįsta, kad net ir jiems ne visada pavyksta išlikti stipriems.

Daugybę metų išgyvenimo laukinėje gamtoje laidas kuriantis, neįtikėtinomis istorijomis pasaulį sužavėjęs keliautojas Bear Gryllsas prisipažįsta ne visada būnantis toks stiprus, kaip kiti galvoja. 

„Visiems būna akimirkų, kai nepasiseka, kai suabejojame savimi ir nebesinori tęsti to, ką darai. Noriu pabrėžti, kad tai yra visiškai normalu. Nepasiduokite“, – ragino B. Gryllsas.  

Pirmaisiais Rusijos invazijos į Ukrainą metais žinomas keliautojas organizavo paramą Ukrainai. O nuvykęs į Ukrainą prezidentui Volodymyrui Zelenskiui sakė jo šalį palaikęs nuo pirmos karo dienos. Ir šįkart keliautojas užsimena, kad dabar pasauliui reikia žmones vienijančių asmenybių. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Viskas turi ir teigiamą, ir neigiamą pusę, ar ne? O pasauliui reikia tiltų statytojų, žmonių, kurie suartina žmones ir vis labiau supranta kitas bendruomenes. Todėl visada tai skatinu“, – įsitikinęs B. Grylls.  

LNK stop kadras

Į aukščiausią Everesto kalną įkopęs ir vienas dykumoje, negyvo kupranugario kūne naktį praleidęs nuotykių ieškotojas pabrėžia, kad vienas svarbiausių dalykų – nepersistengti.  

„Svarbiausia man gyvenime yra ne kalno viršūnė ar įveikta dykuma, o pasiektos svajonės. Taigi, stengiuosi kiek įmanoma daugiau patirti nuotykių, bet nenoriu ir persistengt“, – kalbėjo jis.  

Everesto viršukalnę pavyko pasiekti daugiau kaip vienuolikai tūkstančių vyrų ir beveik devyniems šimtams moterų. Viena iš jų – Švedijos keliautoja Annelie Pompe pabrėžė, kad moterys vis dar per dažnai nuvertinamos. 

Svarbiausia man gyvenime yra ne kalno viršūnė ar įveikta dykuma, o pasiektos svajonės.

„Buvau trečia moteris, įkopusi į Everestą. Žinoma, tai padaryti yra sunku ir pavojinga. Bet kad įkoptum į kalną, neprivalai būti barzdotas vyras. Žmonės atrodantys kaip aš taip pat gali įveikti aukščiausius kalnus. Moterys gali įveikti sunkumus ir pavojus“, – teigė A. Pompe. 

Anot keliautojos, moterys neturėtų savęs riboti ir manyti, kad sudėtingas situacijas gali išgyventi tik vyrai. 

„Raskite patikimą grupę ir keliaukite su ja. Kartais būti vienai tikrai yra pavojinga. Tačiau nė viena moteris neturėtų būti apribota. Drąsiausios mano sutiktos moterys buvo Papua Naujojoje Gvinėjoje. Ten jos į aukštus kalnus kopia basomis ir kopdamos visą laiką šypsosi“, – tvirtino A. Pompe.  

Tarp visų pasaulio pilotų moterys užima tik šešis procentus, o musulmonių piločių beveik nėra. Tai sužinojusi sirų kilmės pabėgėlė Mayaaa Ghazel pilote tapo norėdama pasauliui įrodyti, kad gali tai padaryti.  

„Paauglystėje su šeima atvykusi į Jungtinę Karalystę negalėjau lankyti mokyklos, nes nemokėjau anglų kalbos. Žinodama, kad išsilavinimas jaunai musulmonų merginai yra be galo svarbus, išmokau kalbą, baigiau universitetą ir tapau pilote. Niekas neturėtų mums nurodinėti, ką mes galime ir ko negalime padaryti. Patys esame savo likimo kalviai“, – kalbėjo M. Ghazel.  

LNK stop kadras

Kiti labiau nei lyčių lygybe rūpinasi klimato kaita. Okeanijos regione dėl klimato kaitos po truputį skęsta Tuvalu salynas, spėjama, kad po kelių dešimtmečių jis atsidurs po vandeniu. Šalies inovacijų ministras Saimonas Kofe pasaulio dėmesį atkreipė prieš trejus metus, kai konferencijoje prieš klimato kaitą kalbą sakė stovėdamas vandenyne. Supratęs, kad salos išgelbėti nepavyks, dabar jis kalba apie skaitmeninę šalies ateitį.  

„Kai mūsų valstybės nebeliks, visus duomenis apie ją, apie gyventojus, kultūrą, ekonomiką, paveldą, administracines sistemas ir valdžios darbą perkelsime į skaitmeninę erdvę. Tai bus pirmoji skaitmeninė valstybė, neturinti teritorijos. Šiam reikalui jau ieškome reikalingų technologijų ir platformų“, – pasakojo S. Kofe.  

Kaip ir Maldyvai, Tuvalu yra žemiausia pasaulio valstybė, turinti tik 12 tūkst. gyventojų.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

STEFA

STEFA portretas
O tai reikia suprasti ,kad perpjove tam zveriui pilva ir ilindo ten miegoti ?!

straipsny parase su intriguojancia antraste

straipsny parase su intriguojancia antraste portretas
bet taip ir nesuradau straipsnyje nei uzuominos kaip jis ten y kupranugario sikna ylindes , per nkty gyveno.....

Nepaaiskinami

Nepaaiskinami portretas
Psichikos sutrikimai
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių