Pereiti į pagrindinį turinį

Belaukiant gandrų – paskui vyrą į Vilnių

2008-11-08 09:00
Belaukiant gandrų – paskui vyrą į Vilnių
Belaukiant gandrų – paskui vyrą į Vilnių / Darijos Vasiliauskienės nuotr.

Prieš niūrią rudenišką nuotaiką ji, regis, protestuoja visa savo esybe. Apvalėjantis pilvukas išdidžiai kyšo po ryškiai rožine palaidine, o akys nenustoja šypsotis. "Esame euforijoje", – prisipažino ketvirtą mėnesį besilaukianti Klaipėdos pilies džiazo festivalio asociacijos prezidentė Inga Grubliauskienė. Ir ja sunku nepatikėti.

Lauktas pagrandukas

Jauna moteris neslapukaudama kalba ir apie artimiausius planus, ir ypatingus išgyvenimus, tačiau savo būsenos nesureikšmina. "Esame paprasti žmonės, o ne kokios žvaigždės, pardavinėjančios savo kūdikių nuotraukas už milijonus", – juokėsi Inga.

Ketvirtos atžalos besilaukianti moteris tikino, jog balandį gimsiantis kūdikis buvo planuotas ir lauktas. "Vytas vis sakydavo, kad šešiavietėje mašinoje dar laisva viena sėdynė", – šypteli pašnekovė.

Džiaugsmingą žinią apie šeimynos pagausėjimą Grubliauskai sužinojo parvykę iš poilsinės kelionės. "Po jubiliejinio džiazo festivalio, kuriam pasibaigus buvome žiauriai pavargę, su šeima trumpam išvažiavome į Turkiją. Tai buvo labai pasyvios ir tuo mums neįprastos atostogos. Štai taip ir "pailsėjome", – kvatojo Inga.

Kūdikio lyties kol kas nežinantys Grubliauskai visiškai nesuka galvos, ar gims mergaitė, ar berniukas. Inga dievagojosi esanti bent jau tikra, kad šeimyna nepagausės dvynukais ar trynukais.

Skaudina požiūris

Moteris prisipažino, jog ją skaudina Lietuvoje vyraujantis požiūris į daugiavaikius. Ingą sukrėtė tyrimų duomenys, kad pagal netoleranciją ir nenorą gyventi kaimynystėje tokios šeimos užima antrą ar trečią vietą po narkomanų bei romų tautybės žmonių.

"Viena pažįstama, sužinojusi, kad laukiuosi, reagavo: "Tai kam tau to reikia?" Ar verta tokiam žmogui ką nors aiškinti? Gerbiu tuos, kurie apsisprendžia, kad jų gyvenimo tikslas – karjera, gal jiems tai suteikia laimės. Nors ir esu tikra, kad labai to norint, galima suderinti ir viena, ir kita, bet tik darnioje šeimoje", – samprotavo moteris.
Dviejų dukrų ir sūnaus susilaukusi moteris įsitikinusi, jog kuo šeimoje daugiau vaikų, tuo ji tvirtesnė.

"Mūsų visuomenė perdėtai sudaiktėjusi, šeimos negimdo vaikų, nes dar nenusipirko naujo virtuvinio komplekto ar dar kokio rakando. Savo vaikams stengiamės skiepyti, kad ne daiktas yra vertybė, o tai, ką gali duoti savo artimam žmogui, kaip gali užjausti ir suprasti kitą, galiausiai kokie yra tavo gebėjimai, talentai", – aiškino Inga.

Gimdyti – į Klaipėdą

Kitąmet pagausėsianti šeima – ne vienintelė permaina, pastaruoju metu užgriuvusi Grubliauskus. Artimiausius ketverius metus ne tik Vytautas, bet ir Inga su vaikais pasiryžę gyventi tarp sostinės ir uostamiesčio.

"Man reikia permainų", – nusijuokė I.Grubliauskienė, šiuo metu visa galva pasinėrusi į naujos mokyklos Vilniuje paieškas dešimtmečiui Žilvinui ir aštuonmetei Saulei. Tad neilgai trukus visas penketas įsikurs Seimo viešbutyje. "Mes nelepūs, mokame ir galime gyventi bet kokiomis sąlygomis", – optimistiškai nusiteikusi Inga.

Grubliauskai viliasi neapleisti ir savo namų Klaipėdos pašonėje, Kvietiniuose, į kuriuos pasiryžę grįžti kiekvieną savaitgalį. "Laikome save klaipėdiečiais, ir vargu ar Vilnius taps mums savu miestu. Norėčiau, kad ir Inga gimdytų Klaipėdoje – kad vaikas būtų tikras klaipėdietis", – atviravo parlamentaras. Paklausta, koks likimas laukia kito Grubliauskų "kūdikio" – džiazo festivalio, Inga atsiduso.

"Ar jis bus – kol kas negaliu pasakyti nei taip, nei ne. Viskas priklausys nuo rėmėjų geranoriškumo. O ar meilė džiazo festivaliui bus stipresnė už finansines krizes – parodys netolima ateitis", – sakė prieš penketą metų festivalio vairą į savo rankas perėmusi moteris.

* I.Grubliauskienę rūpestingai globoja ne tik sutuoktinis, bet ir mažųjų trijulė – Žilvinas, Saulė ir jaunėlė Elzė. Nuo šiol kas mėnesį Grubliauskų namuose kepamas pyragas – taip švenčiama kiekviena nedidelė būsimojo šeimos nario sukaktis. "Vaikelis tikrai bus laimingas – jis tiek daug iš visų gaus meilės", – įsitikinusi Inga.

* Pavasarį pasaulį išvysiantis kūdikis – antra bendra Ingos ir Vytauto atžala. Prieš puspenktų metų pora susilaukė dukters Elzės. Iš pirmos santuokos 22-ejų dukrą Agnę turintis V.Grubliauskas kaip savus priėmė ir Ingos vaikus iš buvusios santuokos.

* "Mūsų kūdikis – tikras keliautojas", – juokauja Vytautas ir Inga Grubliauskai, šią vasarą dar suspėję nuvykti į džiazo festivalį JAV.

* Po kelionės į Turkiją Grubliauskų laukė džiaugsminga naujiena.
Mūsų visuomenė perdėtai sudaiktėjusi, šeimos negimdo vaikų, nes dar nenusipirko naujo virtuvinio komplekto ar dar kokio rakando.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų