Ko gero niekas nedrįs ginčytis, kad maistas yra daug daugiau nei elementarus fiziologinis poreikis. Valgydami skanų maistą patiriame malonumą, o valgymas prie vieno stalo yra savotiškas žmonių bendravimo ritualas.
Drąsesnieji mėgsta su maistu eksperimentuoti ir stengiasi paragauti pačių egzotiškiausių viso pasaulio patiekalų, tačiau tik didžiausi maisto fanatikai geba valgymo procesą perkelti į kitą lygį – pasitelkę beprotiškiausias idėjas paprastą vakarienę jie paverčia nepamirštama patirtimi. Kviečiame Jus susipažinti su originaliausiomis ir ekstremaliausiomis vakarienėmis visame pasaulyje.
Vakarienė 50 m aukštyje
Be abejonės, viena iš įspūdingiausių patirčių, kurias gali suteikti vakarienė – „Dinner in the Sky®“. Tai yra unikali galimybė ne tik palepinti savo skonio receptorius garsiausių pasaulio virtuvės šefų patiekalais, tačiau tai padaryti 50 m aukštyje, po kojomis nusidriekus nuostabiai miesto panoramai!
Įsivaizduokite – Jūs sėdite prie stalo ir laukiate savo patiekalo. Apsidairote, o už Jūsų – miesto panorama, nukeliate kojas nuo pakylos, o po jomis – pažįstamos senamiesčio gatvelės. Lengvas adrenalino pliūpsnis perbėga kūnu, padažnėja pulsas, o vėliau skonio receptorius pakutena gurmaniški skoniai. Kas galėtų tam atsispirti?
Skonio egzaminas visiškoje tamsoje
Visi žino, jog užslopinus vienas jusles, kitos suaktyvėja – taip veikia žmogaus organizmas ir būtent tame slypi visa vakarienės tamsoje esmė. Pirmasis šią idėją įgyvendino „Blindekuh“ restoranas Ciuriche, tačiau dabar pavakarieniauti tamsoje galima kone visuose didžiuosiuose pasaulio miestuose.
Jūs įvedamas į aklinai tamsų kambarį ir palydimas prie staliuko (daugelyje vietų, kur organizuojamos tokios vakarienės, padavėjais dirba aklieji ir silpnaregiai). Tuomet Jums atnešamas patiekalas, tačiau Jūs nė neįsivaizduojate, kas tai yra. Nepaisant sunkumų atrasti lėkštę ir stalo įrankius, nustebtumėte, kokią didelę nežinomybę gali sukelti tai, ką ragaujate ir užuodžiate. Jeigu esate tikras maisto gurmanas, tiesiog privalote išbandyti šią vakarienę!
Vakarienė stebint žuvis ir ryklius
Tikriausiai pats įspūdingiausias povandeninis restoranas yra įsikūręs Maldyvuose, šalia Rangali salos. Penkių metrų gylyje įrengtas „Ithaa“ restoranas yra pusapskritimio formos, tad būdamas jame žmogus gali grožėtis nuostabiu 180 laipsnių panoraminiu vaizdu.
Virtuvės šefai siūlo šiuolaikinę europietišką virtuvę, nors tokiame egzotiškame krašte tai atrodo kiek keistai. Bet kokiu atveju, Jūsų vakarienės metu pro šalį praplaukiančios egzotiškos žuvys ir kiti įspūdingi jūros gyventojai (įskaitant ir ryklius), turėtų palikti neišdildomą įspūdį visam gyvenimui.
Vakarienė ant skardžio – tik drąsiausiems
Kinijoje, Hubėjaus provincijoje įsikūręs „Fangweng“ restoranas kabo prisitvirtinęs kalno pašonėje, virš Chang Jiang upės. Nors aukščio bijantis žmogus jame turbūt negalėtų praryti nė kąsnio, tačiau kiekvienam įsidrąsinusiam vakarienė šiame restorane į atmintį įsirėš visam gyvenimui. Didžiausi nutrūktgalviai gali ryžtis ir netoliese esančiam šuoliui su guma! Turbūt galima sakyti, jog tai – vakarienė ant pasaulio krašto.
Kalėjimo vakarienės ypatumai
Ar kada nors susimąstėte, koks jausmas sėdėti už grotų? Tokijuje, Japonijoje įsikūręs restoranas „Alkatrazas“ gali Jums padovanoti tokią patirtį!
Įėję į restoraną, Jūs būsite surakinti antrankiais ir palydėti į savo „vienutę“. Tiek restorano interjeras ir atmosfera, tiek patiekalų pavadinimai iš tiesų nekelia apetito – Jus sups kraupios kalėjimo ligoninės motyvai, o meniu rasite tokių pavadinimų kaip „Žmogaus žarnynas“. Japonija pasižymi išskirtiniu pasaulio suvokimu ir šis restoranas tik dar kartą tai įrodo, bet vis dėlto, tai yra viena iš nedaugelio galimybių pasėdėti už grotų nenusižengus įstatymui.
Vakarienė stingdančiame šaltyje
Kiekvieną žiemą Suomijoje, Laplandijoje, įsikuria įspūdingas Sniego kaimas, savo išskirtinumu traukiantis turistus iš viso pasaulio. Sniego kaimas siūlo nakvynę Ledo viešbutyje, Iglu šokių klubą ir, be abejonės, gurmanišką vakarienę Ledo bare. Kiekvienas, apsilankęs šiame unikaliame bare, jį atsimins visam laikui – vien iš sniego ir ledo sukurtas nepakartojamas interjeras ir šviesų bei žvakių žaismas Jus sužavės ir ilgam išliks atmintyje. Pastovi temperatūra bare svyruoja tarp -5 ir -2 laipsnių, tad čia susišildyti teks nebent tauriaisiais gėrimais!
Lietuvos gurmanams – netradicinių vakarienių patirtis
Ieškant netradicinių gurmaniškų įspūdžių, nebūtina vykti kelis tūkstančius kilometrų į egzotiškiausius kraštus. Jau po kelių savaičių į Lietuvą atvyksta dangaus restoranas „Dinner in the Sky®“, organizuosiantis dangiškus pakilimus į 50 m aukštį. Lietuviai galės pusryčiauti, pietauti, vakarieniauti, gerti kokteilius ir šampaną danguje.
Pavakarieniauti svaiginančiame aukštyje „Dinner in the Sky®“ restorane vilniečiai gali gegužės 27 d. - birželio 1 d., o kauniečiams dangaus restorano vizito reikės palaukti iki rugpjūčio 19-24 d.
Vakarieniauti visiškoje tamsoje bei patikrinti savo skonio receptorius galima Vilniuje, Kaune bei Klaipėdoje įsikūrusiuose restoranuose.
Naujausi komentarai