Berneen sukasi projektų karuselėje: noriu daryti viską, ką galiu, ir išreikšti save

Tarp Kataro ir Los Andželo – taip šiandien gyvena prieš dešimtmetį muzikinę karjerą Lietuvoje pradėjusi Berneen Čereška. Šiandien ji su šypsena prisimena dienas "Kelias į žvaigždes" projekte, pasakoja apie gyvenimą musulmoniškoje šalyje, naujus muzikinius atradimus ir kaip pandemija sutrikdė didžiausios pasaulyje muzikos industrijos ritmą.

Taisyklės ir ribos

Paskutinį kartą Lietuvoje Berneen lankėsi prieš pusantrų metų. Ji neslepia, kad kaskart čia sugrįžusi mato teigiamų pokyčių. "Žmonės yra atviros mąstysenos, viskas labai pažengę į priekį, bet aš nežinau, ar gyventi yra lengviau, nes atvykstu tik trumpam. Tačiau kalbant apie pramogas, šou verslą, muziką – visa tai labai patobulėjo. Yra muzikos stilių įvairovė, viskas tikrai kitaip nei tada, kai aš gyvenau Lietuvoje", – sako dainininkė.

Katare daug kas vyksta kitaip, nei šiandienos Lietuvoje, neslepia Pietų Afrikos Respublikoje užaugusi Berneen. "Užsienyje gyvenantys žmonės mano, kad Kataras yra taisyklių šalis, ir taip tikrai yra. Taisyklės čia griežtos, jų yra daug, reikalaujama, kad žmonės paklustų. Pavyzdžiui, šią savaitę, koronaviruso krizės akistatoje, žmonėms buvo nurodyta į savo telefonus įsidiegti programėlę, kuri padėtų valdžiai mus stebėti, kai paliekame namus, kad jie žinotų, kur mes einame. Jei į lauką eini be kaukės, gali gauti iki trejų metų laisvės atėmimo bausmę arba beveik 60 tūkst. dolerių baudą. Pamačiusi tokias naujienas, negalėjau patikėti. Bet daugybė žmonių gatvėje dar vaikšto be kaukių, nors jie ir bus priversti tai daryti. Čia laikomasi taisyklių", – pasakoja atlikėja.

Laukiu, kada vėl galėsiu vykti į JAV, bet nežinau, kas bus toliau. Praeis daug laiko, kol gyvenimas grįš į savo vėžes, ypač pramogų pasaulio žmonėms, ir ypač Amerikoje.

Išvaizda, apranga Katare taip pat yra griežtai reguliuojama sritis. "Kaip tu elgiesi viešumoje, taip pat yra labai svarbu – turi labai gerai galvoti, ką ir kaip tu darai. O ką veiki namuose, tai jau yra tavo reikalas", – gyvenimo mažoje Artimųjų Rytų valstybėje ypatumais dalijasi Berneen.

Tačiau ji skuba pridurti, kad Katare gyvena jos tėvai, čia gyvenimas jai pačiai ir jos šeimai yra patogus ir geras, ji tikrai nesiskundžia: iš Kauno kilęs vyras Andrius dirba naftos ir dujų pramonėje, pora augina ketverių dukrytę.

"Ji tik ketverių, bet jos vidinis pasaulis ir protas – lyg gerokai vyresnio žmogaus. Ji stipri, užsispyrusi kaip ožka. Kiekviena mama mano, kad jos vaikas pats geriausias, bet mano dukra tikrai unikali. Ji turi lietuviško ir afrikietiško kraujo. Ji būna ir šalta, ir karšta, bet jos kraujas tikrai labai karštas. Jos charakteris labai panašus į mano", – juokiasi atlikėja.

Privertė stabtelėti

Berneen gyveno labai skirtingose šalyse: gimtojoje Pietų Afrikos Respublikoje, Anglijoje, Lietuvoje, Katare. Ji pati sako, kad šiuo metu gyvena tarp Kataro ir Los Andželo.

"Praėjusiais metais Los Andžele praleidau apie penkis mėnesius. Dabar esu Katare, tačiau nuo kovo mėnesio turėjau būti Los Andžele, nes turėjome išleisti mano naują projektą: turėjome filmuoti vaizdo klipus, laukė ne vienas interviu, naujo albumo leidyba. Ir prasidėjo pandemija. Viskas sustojo", – pasakoja pramogų pasaulio moteris.

"Laukiu, kada vėl galėsiu vykti į JAV, bet nežinau, kas bus toliau. Praeis daug laiko, kol gyvenimas grįš į savo vėžes, ypač pramogų pasaulio žmonėms, ir ypač Amerikoje. Tikrai užtruks, kol mes galėsime grįžti į koncertus", – apie smarkiai pasikeitusią šou pasaulio situaciją sako pašnekovė.

Didelės muzikinio pasaulio kompanijos JAV nusprendė užsidaryti iki gruodžio mėnesio, nes situacija Amerikoje labai bloga, sako Berneen. "Nežinome, kiek tai tęsis. Juk iš pradžių galvojome, kad karantinas truks tik dvi savaites. Dabar dirbame per skaipą", – nežinomybės gaidelė girdėti jos balse.

Kataras yra musulmoniška šalis, todėl ji neremia pramogų verslo – būtent tai paskatino Berneen muzikinę karjerą kurti JAV. "Ne pandemijos metu koncertai Katare vyksta retai. Jei nori koncertuoti klube, viešbutyje ar kokiame festivalyje, turi gauti leidimus, čia viskas vyksta kitaip nei Lietuvoje ar Amerikoje, čia nėra daug muzikinės saviraiškos platformų. Todėl aš ir dirbu Amerikoje", – atvirauja dainininkė.

Berneen atlieka pop-, pop / urban stiliaus muziką. Jau yra paruošusi naują albumą, kuriame bus apie dešimt dainų. "Esu labai patenkinta tuo, ką darau, dirbu su neįtikėtinais žmonėmis Los Andžele, produktas yra solidus. Naujų mano klipų, dainų galima pasiklausyti instagrame", – nuoširdžiai džiaugiasi ji.

Ir kino industrijoje

Berneen sukasi ne tik muzikos, bet ir kino industrijoje – ji yra viena iš Pietų Afrikos Respublikos nepriklausomų filmų festivalio vadovų. "Šis festivalis vienija nepriklausomus filmų kūrėjus. Praėjusiais metais jis pasisekė labai puikiai, su šiuo projektu dirbu jau kelerius metus. Sulaukėme daug tarptautinių produktų – labai gerų filmų, surengėme ir savo raudonojo kilimo renginį, kuris taip pat praėjo labai sklandžiai", – džiaugiasi ji.

Šiemet šis festivalis turėjo įvykti birželį, tačiau dėl pandemijos yra laikinai atšauktas. "Jis turėjo būti dar didesnis nei pernai. Sulaukėme tokių režisierių, kurie dirba "WarnerBros" kino studijoje, tokių žmonių, kurie laimi "Oskarus", – sako Berneen.

Dariau tai, ką norėjau daryti, o žmonės gali galvoti, ką tik nori. Niekada nepamiršiu laiko, praleisto Lietuvoje.

Šiam festivaliui žmonės iš viso pasaulio siunčia trumpametražius filmus, dokumentiką, muzikinius klipus – viską, kas egzistuoja filmų industrijoje, priduria Berneen. "Kūrinius vertina teisėjai. Apdovanojami geriausi skirtingų kategorijų filmai, jie rodomi kine, festivalio renginiuose. Su festivaliu keliaujame per tris miestus", – pasakoja ji.

"Nuo to laiko, kai gyvenau Lietuvoje, praėjo dešimt metų, turiu tobulėti ir judėti pirmyn. Dirbu su daugybe režisierių. Yra scenarijus, kurį priėmė labai didelė kompanija… Negaliu sulaukti, kada pradėsime dirbti su šiuo projektu", – nekantrauja ryški moteris.

"Muzika yra mano veiklos centras, koncentruojuosi ties ja, bet noriu daryti viską, ką galiu, ir taip išreikšti save", – pabrėžia dainininkė.

Nieko nesigaili

Berneen su didele šypsena veide prisimena dienas, kai matavosi "KK2" laidos vedėjos amplua. "Man sakė, kad šitą laidą dar rodo – negalėjau tuo patikėti! Parodžiau tas laidas žmonėms, kurie su manimi dirba rinkodaros srityje. Jie manęs klausia, ką aš ten dariau, o aš tik atsakau, kad atsiprašau, bet nežinau", – juokais plyšta Lietuvoje užgimusi žvaigždė.

"Bet tai buvo linksma. Aš nemokėjau kalbos, ten buvo daug kvailų dalykų, bet nematau tame nieko blogo. Išmokau tiek daug ir niekada gyvenime nesigailėjau laiko Lietuvoje. Šokau aukštai, buvau aukštai, ir taip, dariau kvailus dalykus, žiūrintys laidas mane vadino kvaila, bet man buvo labai smagu ir tai buvo puiku. Dariau tai, ką norėjau daryti, o žmonės gali galvoti, ką tik nori. Niekada nepamiršiu laiko Lietuvoje", – šiek tiek nostalgiškai kalba ji.

"Labai ilgiuosi Lietuvos, mes grįžtame, bet gyvenimo čia neplanuojame. Dukra turi Lietuvos pilietės pasą, Andriaus tėvai gyvena Lietuvoje. Jau svarstome apie gyvenimą Amerikoje arba Kanadoje", – prisipažįsta Berneen.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DANUTĖ

DANUTĖ portretas
DIEVIŠKO GROŽIO MOTERIS

Algis

Algis portretas
Kokiu pagrindu ji gali apsigyvent Kanadoje ar kad ir Amerikoje? Islose zalia korta? Ne...

AŠ portretas
Balti plaukai juodaodei netinka.Buk savimi,tai geriausia ,prasmingiausia.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių