Pereiti į pagrindinį turinį

Birštono džiazas: bilietų į 2014 m. koncertą jau nebėra

2012-03-30 05:00
Birštono džiazas: bilietų į 2014 m. koncertą jau nebėra
Birštono džiazas: bilietų į 2014 m. koncertą jau nebėra / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Gyvenantieji Birštono džiazo festivalio ritmu nė nepajunta, kaip prabėga dveji metai ir kurortą vėl užtvindo ypatinga aura. Šiandien prasidedantis seniausias džiazo renginys Lietuvoje ypač gausus jaunų atlikėjų.

Arčiausiai Kauno esantis kurortas traukia ne tik kauniečius – nemažai vilniečių ir kitų Lietuvos vietų gyventojų randa laiko ir lėšų dalyvauti šiame tradiciniame muzikiniame renginyje. Bilietai į šeštadieninį vakaro koncertą jau seniai išgraibstyti.

„Jau išpirkti bilietai ir į 2014 m.šeštadienio koncertą, nors jo programos dar nėra. Žmonės, išvažiuodami iš festivalio pasako: perku bilietą į kitą festivalį. Šeštadienio koncerte vietų nelieka likus daugiau nei mėnesiui iki renginio“, – nesidrovėjo pasigirti tarptautinio festivalio rengėjas, Birštono kultūros namų vadovas Zigmas Vileikis.

Paskutinį kovo savaitgalį festivalis vyks 17-ąjį kartą, tiesa, renginys organizuojamas kas dveji metai. Kaip jau nusistovėję, muzika suskambės penktadienį vakare ir, atrodo, nepaliaujamai vilnys iki pat sekmadienio vakaro. Iš viso laukia 6 koncertai – tiek dieniniai, tiek vakariniai. Iš viso Kultūros namų scenoje bus pristatyta 19 projektų.

„Lietuviais pradėsime, lietuviais baigsime. Šiemet renginys pasisuko tokiu kampu, kad pasirodys nemažai jaunų, subrendusių lietuvaičių, kurie studijas baigė užsienyje – Nyderlanduose, Danijoje, JAV ir kitur. Todėl atsirado tokių kaip Liutauras Janušaitis, Indrė Dirgėlaitė, Vytis Nivinskas“, – vardijo Z.Vileikis.

Pasak jo, tai ta karta, kuriems dabar 25–28 metai, ir prastos muzikos jie negroja. Tiesa, jų muzikos negalima vadinti tradiciniu džiazu. „Daugiau klasikos galbūt gros Šiaulių, Rytų Aukštaitijos bigbendai“,– svarstė pašnekovas.

Klausytojai išgirs ir modernios, avangardinės, akustinės, subtilios muzikos. „Bus daug stilių ir žanrų“, – apibendrino renginio organizatorius.

Senajai kartai festivalyje atstovaus Rimantas Bagdonas su grupe „Jazz comfort“, kuris buvo pirmojo festivalio dalyvis ir atidarys šį renginį. Prie veteranų priskiriami ir Dainius Pulauskas, Artūras Anusauskas.

Ne mažiau intriguoja užsienio šalių, kurių pavadinimai įrašyti bendruose projektuose, atstovai. Atlikėjų bus iš Italijos, Bulgarijos, Estijos, Suomijos, Australijos, Didžiosios Britanijos, JAV, Turkijos, Danijos, Prancūzijos, Šveicarijos.

Ar verta važiuoti į festivalį žmogui, neturinčiam iš anksto įsigyto bilieto?

„Žinoma, kad taip, stovimų vietų visada yra. Iš scenos vaizdą retransliuojame į fojė. Jauni žmonės mielai įsitaiso tiesiog ant grindų. Tai ne problema. Esmė – pabūti toje atmosferoje, auroje, kuri jau laikosi daugiau kaip 30 metų“, – kvietė Z.Vileikis.


Apie džiazo festivalį „Birštonas“

Pirmasis festivalis surengtas 1980 m. Tai seniausias džiazo renginys Lietuvoje.

Didžiausią festivalio programos dalį sudaro Lietuvos džiazo muzikantai.

Festivalio renginiuose džiazo klausosi apie 3,5 tūkst. klausytojų.

Festivalio organizatoriai kiekvieno renginio pabaigoje už svariausią indėlį į Lietuvos džiazą įteikia „Grand Prix“.

Renginys turi nuostatą – „scena skirta menui“, todėl čia neperskaitysite rėmėjų vardų. Scenografija yra unikalus meno kūrinys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų