Birželį laukia pasaulins koncertas dėl klimato „Live Earth“

  • Teksto dydis:

Pasaulinis koncertas „Live Earth“, kuriuo bus reikalaujama imtis veiksmų dėl klimato kaitos, bus surengtas birželio 18 dieną septyniuose žemynuose, tarp jų – Antarktidoje, trečiadienį paskelbė buvęs JAV viceprezidentas Alas Gore'as (Elas Goras) ir popmuzikos žvaigždė Pharrellas Williamsas (Farelas Viljamsas).

Septyni koncertai bus surengti miestuose visame pasaulyje, tarp jų – Paryžiuje ir Niujorke, ir tai bus didžiausias kada nors surengtas tokio pobūdžio renginys, sakė A.Gore'as.

„Tikslas yra turėti milijardą balsų su viena žinia, pareikalauti jau dabar imtis veiksmų dėl klimato“, – Pasaulio ekonomikos forume Davose sakė A.Gore'as, kuris 2007 metais laimėjo Nobelio taikos premiją už savo kampaniją dėl klimato kaitos.

Praėjusį mėnesį vyriausybės Limoje susitarė dėl naujo stiliaus pasaulinio pakto kovai su klimato kaita elementų, skambant perspėjimams, kad reikės daug griežtesnių veiksmų siekiant apriboti pasaulinės temperatūros kilimą. Tačiau dauguma sunkiųjų sprendimų buvo atidėti iki derybų Paryžiuje, kurios turi įvykti gruodį.

Pasak A.Gore'o, veiksmų skubumą akcentuoja dviejų JAV vyriausybinių agentūrų studijos, kurios praėjusią savaitę parodė, kad 2014-ieji buvo karščiausi metai Žemėje nuo pat tokių duomenų kaupimo pradžios ir kad tokios temperatūros pakurstė virtinę itin didelių audrų.

10 karščiausių metų nuo duomenų kaupimo pradžios 19-ajame amžiuje visi buvo užregistruoti po 1997-ųjų, rodo JAV duomenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių