Pereiti į pagrindinį turinį

„Bliuzo naktys“ pristato žvaigždę iš garsiosios Bliuzo šlovės salės

2016-05-19 08:22
DMN inf.

Liepą vyksiančiame Varnių festivalyje „Bliuzo naktys“ pasirodys legendinis bliuzmenas Brianas Krameris.

Jis buvo dar paauglys, kai pradėjo bastytis su kitais legendomis tapusiais bliuzmenais Buddy Guy ir Junioru Wellsu. Pastarasis ypač atsidavusiai rūpinosi vaikiu, mokė jį groti iš širdies. Šiandien B. Krameris pats yra įtrauktas į „Bliuzo šlovės salę“. 

Galima sakyti, kad rimta B. Kramerio karjera prasidėjo1989-aisiais, kai jiedu su J. Wellsu kartu išleido albumą. Beje, su jais grojo ir buvęs „Rolling Stone“ narys Mickas Tayloras.

Vėliau B. Krameris turėjo garbės pagroti kartu su didžiuoju bliuzmenu Larry’iu Johnsonu, o paskui išvyko bandyti laimę Europoje. Apsigyvenęs Švedijoje jis greitai įsisuko į Skandinavijos artistų gyvenimą, tapo geidžiamu muzikantu klubuose ir festivaliuose. Netrukus jis prisijungė prie tarptautinį pripažinimą pelniusio Erico Bibbo ir prasuko keturis sėkmingus turus nuo JAV ir Kanados iki Vokietijos, Didžiosios Britanijos, Prancūzijos ir Japonijos.

Brianas taip pat dalinosi scena su legendiniais Taj Mahal, Toumani Diabate, Bobu Brozmanu, Robinu Fordu, Jimmy’iu Dawkinsu ir daugeliu kitų. Jis grojo pasaulinio garso Čikagos, Kembridžo, Portugalijos, Pietų Afrikos festivaliuose.

B. Krameris turi savo įrašų kompaniją, kurioje kepa albumus, sulaukiančius tarptautinės sėkmės. „Man labai patogi ir muzikos prodiuserio kėdė“, – sako jis.

Be to, muzikantas laikosi tradicijų ir Stokholme rengia „jam session“ vakarus, yra laimėjęs oficialių prizų už pozityvų indėlį kultūros vardan.

2015-ųjų sausį B. Krameris buvo oficialiai įtrauktas į „Bliuzo šlovės salę“ kaip žanro meistras kartu su savo vardo grupe. Praėjusią vasarą jis dalyvavo didžiausiame Švedijos Bliuzo festivalyje. Ten B. Krameriui buvo įteiktas prestižinis rankų darbo apdovanojimas, skelbiant jį metų bliuzmenu.

O šią vasarą, liepos 1-2 dienomis, B. Krameris pasirodys geros nuotaikos festivalyje „Bliuzo naktys 2016“, kuris tradiciškai rengiamas Varniuose, prie Lūksto ežero. Tai bus specialus projektas „Brian Kramer & The Road Band“. Legendinis Niujorko muzikantas B. Krameris pasirodys kartu su Vilniaus muzikantu Aleksandru Belkinu ir jo grupe, grojančia nuo 1992-ųjų.

Festivalyje „Bliuzo naktys 2016“ taip pat pasirodys amerikiečiai Earlas Thomas ir Shanna Waterstown, Kidas Collingas iš Liuksemburgo, latviai „Coolman Report“ ir „Latvian blues band“, estai „Cathouse Radio“, lietuviai – „Baltasis kiras“, Arina, „Jutas & Bukartas Shot Band“, „Mood Sellers Band“, „Kontrabanda“ ir kt. Bilietus platina „Tiketa“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų