Pereiti į pagrindinį turinį

Bliuzui krizė nebaisi

2009-03-06 09:00

Geriausio 2007-ųjų Čikagos bliuzo atlikėjo Erico Daviso (JAV) ir Luca’os Giordano grupės (Italija) koncertu kauniečių Geros muzikos klubas kovo 11-ąją prisistatys Klaipėdoje.

Žengia į Klaipėdą

Klaipėdiečiams, nusiminusiems, kad šiemet Klaipėdos Pilies džiazo festivalio nebus – jis dėl krizės padarys vienerių metų pertrauką, neteks ilgai liūdėti. Geros muzikos gerbėjus kas mėnesį į koncertus naujame klube "Floresko" kvies prieš dvejus metus Kaune susikūręs Geros muzikos klubas, siekiantis populiarinti gyvos geros muzikos klausymą klubinėje aplinkoje. Jo koncertuose galima išgirsti įvairiausių stilių – blues, blues-rock, afro-beat, funky, soul, latin, world – muziką.

"Gimtajame Kaune jau turime rimtą publiką, mus žino ir Vilniuje, ir Palangoje, ir Neringoje. Norime įkelti koją ir į Klaipėdą, – sakė viešosios įstaigos "GM klubas" direktorius Česlovas Švarplys. – Apsidairėme "Floresko" klube – ten puikios sąlygos, daug investuota į garso aparatūrą, gera akustika, erdvė pritaikyta gyvai muzikai. Tikiu, kad čia bus gera vieta ir mūsų pakviestiems atlikėjams, ir uostamiesčio publikai, pasiilgusiai geros muzikos."

Sugrįš į Neringą

Geros muzikos klubo entuziastai sakė krizės neišsigandę. Pernai į Juodkrantę įžengę su festivaliu "Neringa gyvai", Palangoje pristatę kito savo vasaros festivalio "Daugirdas gyvai" koncertinius projektus, šiąvasar pajūryje jie ketina surengti dar vieną koncertų maratoną.

"Jei tik Neringos savivaldybė mus palaikys, liepą ir rugpjūtį – į lauko estradą Juodkrantėje ar Nidą atvešime puikių muzikantų iš viso pasaulio", – žadėjo Č.Švarplys, daug kam šiame krašte žinomas ir kaip įsimintinų Čikagos bliuzo koncertų organizatorius Palangos "Ramybės" klube. Tiesa, šiemet "Ramybę" Geros muzikos klubas aplenks. Anot vadovo, reikia ieškoti naujų erdvių, neužsibūti vienoje vietoje.

Klubas bendradarbiauja su įvairiomis užsienio muzikos agentūromis Anglijoje, Kanadoje, Vengrijoje ir turi patikimą tiltą su Čikagos bliuzo muzikos klubais. Koncertus Lietuvoje jis organizuoja klubuose, turinčiuose gerą akustiką, lauko kiemeliuose, koncertų salėse.

Pateiks visą paletę

"Mūsų siekis – supažindinti klausytojus su profesionaliausiais skirtingo žanro atlikėjais, muzikinių instrumentų virtuozais, atvežti grupes, grojančiais intriguojančias kompozicijas. Pasaulyje yra tiek įdomių bliuzo, soul, funky ir kitų stilių muzikantų, apie kuriuos Lietuva mažai žino, nors jie jau labai populiarūs kitose šalyse", – aiškino Geros muzikos klubo vadovas.

Geros muzikos klubas šiuos metus pradėjo vasarį folck-blues dueto iš Kanados Robo Luteso ir Roberto MacDonaldo koncertu. Kitą savaitę Kaune ir Klaipėdoje jo publikos laukia griausmingas blues-rock iš JAV. Balandį Kauno filharmonijoje ir "Floresko" klube uostamiestyje koncertuos Monrealio bliuzo karalienė Dawn Tyler Watson su gitaristu, dainininku ir dainų kūrėju Paulu Deslauriersu.

"Iki vasaros pateiksime visą bliuzo paletę: nuo ramaus folck-blues iki pašėlusio blues-rock. Gegužės mėnesį trečią kartą į Lietuvą sugrįš visų taip pamėgtas Ripoffas Raskolnikovas su grupe. O po to – vasara, lauko erdvės ir festivaliai. Bliuzui krizės nebaisios, jis yra kuriamas krizių metu", – kalbėjo optimistiškai nusiteikęs koncertų organizatorius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų