Pereiti į pagrindinį turinį

B.Moisejevo svajonė – būti palaidotam Vilniuje

2009-03-28 09:00
B.Moisejevo svajonė – būti palaidotam Vilniuje
B.Moisejevo svajonė – būti palaidotam Vilniuje / Tomo Raginos nuotr. Pratrūko: B. Moisejevas, paprašytas parodyti šokio judesį, nesusitvardė: "Achujieli... Parodysiu jums judesiuką. Juoksis juk visi iš manęs."

Vilnius, Klaipėda, Šiauliai – toks šį kartą Boriso Moisejevo koncertinis maršrutas Lietuvoje. Tačiau ekscentriškasis Rusijos atlikėjas neatsispyrė pagundai pasisvečiuoti ir Kaune, kuris jam kelia ypač daug sentimentų. Jaunystės mieste daininkas užkirto kopūstienės ir lašinių.

Ilgisi senojo Kauno

"Lenkiu galvą prieš miestą, kuris man dovanojo šlovę, populiarumą ir pinigus. Kaune aš išmokau teisingai gyventi. Laisvės alėja, Muzikinis teatras, to meto naktiniai klubai ir mane supę žmonės – visa tai labai svarbu", – karjeros pradžią prisiminė atlikėjas, Lietuvą prieš tris dešimtmečius vadinęs savo tėvyne.

Scenos mohikanas įsitikinęs – Vilnius nuo Kauno skiriasi kaip diena ir naktis. Kodėl? "Kaunas nemėgsta pigaus blizgesio, nereikalingo šurmulio ir triukšmo, o čia gyvenantys žmonės pasižymi nepaprastu nuoširdumu ir svetingumu", – kalbėjo B.Moisejevas. Atlikėjas prisiminė vieną kaunietę gerbėją: "Po koncerto priėjo prie manęs moteris ir padovanojo šampano butelį, apklijuotą gėlėmis ir paukščių figūrėlėmis. Niekada to nepamiršiu."

Prisiminęs jaunystės laikus ir senuosius restoranus, kuriuose koncertavo gyvendamas Kaune, B. Moisejevas apgailestavo, kad juos pakeitė bedvasiai greitojo maitinimo objektai. "Dabar šiame mieste mažai pinigų", – nuomonę apie Kauną išsakė dainininkas.

Dėl šios priežasties rugsėjo mėnesį jo vardu pavadinta choreografijos mokykla duris turėtų atverti ne Kaune, o Vilniuje.

"Vieną panašią mokyklą turiu Maskvoje. Kursų kaina – 100 eurų. Įkainių nepakeičiau net prasidėjus krizei. Lietuvoje kainos bus panašios", – neslėpė B.Moisejevas.

Amžinajam poilsiui – Antakalnis

55-erių sulaukęs vyras tikina gyvenantis rytojumi, o ne šia diena. Kuria ateities planus, yra atviras pasiūlymams ir nuo scenos artimiausiu metu nežada trauktis.

"Scena ir šokis – kaip sportas. Reikia žinoti, kada pasitraukti. Aš be scenos neišgyvenčiau. Turbūt esu iš tų, kurių gyvenimas neatsiejamas nuo publikos ir ovacijų. Vis dėlto mirti scenoje nenorėčiau", – prisipažino Borisas.

Prisiminęs kelis lietuvių atlikėjus, kurie nepaisant bėgančių metų neprarado savo vokalinių sugebėjimų ir sceninio įvaizdžio, B. Moisejevas apgailestavo dėl didžiųjų scenos netekčių.

"Janina Miščiukaitė, Vytautas Kernagis – sunku patikėti, kad tokių žmonių jau nebėra. Prieš kelias dienas buvau aplankyti jų kapų", – baltą šypseną jo veide pakeitė rimtis.

Netrukus atlikėjas prisipažino apie vieną idėją: į savo testamentą įtraukti pageidavimą, kad jis būtų palaidotas Antakalnio kapinėse. "Sakau jums, tai vieta, kuri mano didžiojoje kelionėje bus paskutinė", – tikino B. Moisejevas.

Geriausia dieta – chirurgai

Aplink kaklą apvyniota ryškiaspalvė skarelė, ištampytus treningus primenančios pilkos kelnės, žaliomis kaukolėmis puošti oranžiniai sportiniai bateliai – scenoje tokio B.Moisejevo nepamatysite.

"Džiaugiuosi, kad mano profesija reikalauja prižiūrėti save", – taisydamas šviesiai dažytą plaukų sruogą tikino atlikėjas.

Borisas prasitarė, esą jo jaunatviškos išvaizdos paslaptis – ne maisto produktų derinimas ir alinančios treniruotės sporto salėje.

"Geriausia dieta – plastikos chirurgai. Prieš pusmetį turėjau didelį pilvą. Nuvažiavau į vieną šalį ir jį man nupjovė. Juokais daktaro paklausiau: kas gimė – mergaitė ar berniukas?" – kąsdamas mėlynojo svogūno žiedą jaunystės formulę atskleidė B. Moisejevas.

"Noriu, valgau cepelinus arba bulvinius blynus, noriu – duoną ir rūkytus lašinius. Juos aš ypač mėgstu", – pasakojo dainininkas apie savo mitybos režimą.

Tuo įsitikinome patys. Bendraudamas su žurnalistais B.Moisejevas restorane "Legenda" kirto lietuviškus lašinius. Vėliau ant stalo atkeliavo imperatoriškasis karpis ir tešla užkepta kopūstienė.

"Kodėl sau turėčiau sakyti "ne"? Vaikystėje mama neturėjo pinigų, todėl negalėjau valgyti, ko norėjau. Šokdamas taip pat turėjau galvoti, ką dedu į burną. O dabar? Da pašli na...." – tyliai nusikeikė nusipelnęs artistas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų