Pereiti į pagrindinį turinį

Britų karališkoji pora Indijoje mėgavosi kriketu ir Bolivudu

2016-04-11 07:51
DMN inf.

Didžiosios Britanijos princas Williamas (Viljamas) ir jo žmona Kate (Keit), sekmadienį stilingai pradėję savo vizitą Indijoje, žaidė kriketą su vaikais ir per iškilmingą vakarienę bendravo su Bolivudo superžvaigždėmis.

Pirmąją intensyvią savaitės trukmės vizito šiame subkontinente dieną karališkoji pora pademonstravo mušimo įgūdžius Mumbajaus Ovaliniame maidane, stebint Indijos kriketo legendai Sachinui Tendulkarui (Sačinui Tendulkarui). Kate vilkėjo ilgą, margą rausvos ir žalios spalvų suknelę-tuniką, kurią sukūrė indų dizainerė Anita Dongre (Anita Dongrė).

„Karališkoji popietė Ovaliniame (maidane) su Kembridžo kunigaikščiu ir kunigaikštiene. Parblokštas jų kuklumo“, – vėliau „Twitter“ parašė S.Tendulkaras. Williamas ir Kate buvo šiltai sutikti šiame garsiajame Vakarų Indijos miesto parke, kur susitiko su trijų labdaros organizacijų atstovais ir pasikalbėjo bei pažaidė su vaikais iš nepasiturinčių šeimų.

Kunigaikštis ir kunigaikštienė atvyko savo pirmojo oficialaus vizito Indijoje, kurios 1,2 mlrd. žmonių populiacija seniai žavisi savo buvusių kolonijinių valdytojų monarchija.

Williamo motina princesė Diana sukėlė sensaciją, kai 1992 metais buvo nufotografuota atrodanti nelaiminga priešais Agros Tadž Mahal mauzoliejų. Dabar princo ir jo žmonos planuojamas apsilankymas šiame marmuro mauzoliejuje kelia didelį Indijos žiniasklaidos susidomėjimą.

Williamas ir Kate atskrido į Mumbajų sekmadienį kelios minutės po 11 val. (8 val. 30 min. Lietuvos laiku). Jų vizitas prasidėjo rimta gaida: vainiko padėjimu prie viešbučio „Taj Mahal Palace“, 2008-aisiais įvykdytų Mumbajaus atakų aukų atminimui. Per tas atakas žuvo 166 žmonės, daugelis jų – šiame prabangiame penkių žvaigždučių viešbutyje.

„Tada Jų Karališkosios Aukštybės pasikalbėjo su @TajMahalMumbai darbuotojais, kurie per tas atakas padėjo apsaugoti svečius“, – „Twitter“ parašė Kensingtono rūmai.

Iš ten karališkoji pora nuvyko į Ovalinį maidaną, kur išgirdo apie trijų vietos labdaros organizacijų darbą padedant kai kuriems skurdžiausių Mumbajaus vaikų ir pasikalbėjo su garsiu Indijos kriketo žaidėju Dilipu Vengsarkaru.

Bolivudo žvaigždės

Princas su žmona taip pat pasivažinėjo atviru autobusu su vaikais, gavusiais pagalbą iš vienos nevyriausybinės organizacijos.

Po kriketo Williamas ir Kate nuvyko prie senovinio Bangangos baseino vienos šventyklos komplekse prestižiniame Malabar Hilo rajone – itin svarbios vietos hinduistų mitologijai, kur palaikės lūšnos stovi šalia prabangių dangoraižių.

Pora, kuriai buvo įteiktos gėlių girliandos, suglaudė plaštakas indiškam pasveikinimui ir barstė žiedlapius į vandenį. Tuomet Williamas ir Kate pažaidė futbolą su neturtingais vaikais iš Indijos finansų sostinės lūšnynų.

Vakare per labdaros priėmimą viešbutyje „Taj Mahal Palace“ karališkoji pora šnekučiavosi su Bolivudo filmų žvaigždėmis ir pirmaujančiais Indijos verslo bendruomenės atstovais. Williamas, kuris vilkėjo juodą smokingą, ir Kate su mėlyna suknia ėjo raudonu kilimu, vis sustodami nusišypsoti ir papozuoti kameroms. Priėmime taip pat dalyvavo tokios Indijos kino žvaigždės kaip Shah Rukhas Khanas (Šahrukhas Khanas), Anilas Kapooras (Anilas Kapuras), Sonam Kapoor (Sonam Kapur) ir Aishwarya Rai Bachchan (Aišvarja Rai Bačan).

33 metų Williamas, kuris yra antras žmogus eilėje į britų sostą po savo tėvo princo Charleso (Čarlzo), ir 34 metų Kate vizitą Mumbajuje užbaigė pirmadienį ryte, susitikimu su jaunais verslininkais.

Pirmadienį pora numato išvykti į Delį, kur pietaus su premjeru Narendra Modi (Narendra Modžiu). Vėliau jie keliaus į atokią Asamo valstiją, kur apsilankys Kazirangos nacionaliniame parke. Pora taip pat dvi dienas praleis Butane, kur susitiks su šios Himalajų valstybės karaliumi bei karaliene ir leisis į šešių valandų žygį. Savo kelionę Williamas ir Kate užbaigs šeštadienį Agroje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų