Pereiti į pagrindinį turinį

Britų virėjo receptus įveikė sėkmingai

2008-11-29 09:00
Britų virėjo receptus įveikė sėkmingai
Britų virėjo receptus įveikė sėkmingai

Sostinės restorane "Bistro 18" Lietuvos įžymybės įrodė: pagaminti garsaus kulinaro Jamie Oliverio patiekalus jiems – vieni juokai. Jų pastangas įvertinę kolegos ir žurnalistai negailėjo pagyrų.

Abejojo kitų gebėjimais

"Pasirodo, Aistė Paškevičiūtė valgį gamins dviem valandom ilgiau nei kiti" , –  šmaikštavo virėjų paradui dirigavęs aktorius Marius Jampolskis. Naujos britų kulinaro knygos pristatyme susirinkusiems svečiams jis nedrąsiai žadėjo gerą Lietuvos įžymybių darbų pabaigą. Tačiau, kaip vėliau susiklostę įvykiai parodė, patiekalai buvo gardūs ir sotūs.

Tąkart pramogų verslo atstovai pasirinko gaminti pagal minėtos knygos receptus. Šviesiaplaukė televizijos laidų vedėja A.Paškevičiūtė jėgas išmėgino ruošdama marinuotą mocarelą su grietine, citrinomis ir mairūnais. Nuo jos nė per žingsnį nesitraukęs aktorius M.Jampolskis stebėjosi merginos apsukrumu.

"Gaminu retai, o gal reikėtų sakyti labai retai", – šypsojosi laidų vedėja. Tačiau jos pagaminto patiekalo ragavę svečiai tikino, kad salotos išties gardžios. Jomis patenkinta buvo ir pati A.Paškevičiūtė.

Arbūzas – ne tik su degtine

Kulinarinės knygos "Laimingos virtuvės dienoraštis" pristatyme dalyvavusi aktorė Aušra Štukytė buvo rami: ji virtuvėje ne naujokė. Tą vakarą vilnietė gamino tailandietiškas arbūzų salotas.

"Dabar žinosiu daugiau būdų, kaip vakarėlyje stebinti draugus", – pripažino aktorė. Iki šiol A.Štukytė su bičiuliais ragaudavo arbūzą, pagardintą degtine. Pasklidę prieskonių kvapai traukė visų susirinkusių dėmesį.

Nekantriausias iš visų buvo televizijos laidos "Paparacai" vedėjo Rimo Valeikio augintis Juozukas. Jorkšyro terjeras drąsiai sukiojosi visur, landžiojo ten, kur sukrautos daržovės, padažai ir kiti produktai. Susirinkę svečiai R.Valeikio augintiniui neliko abejingi: glostė ir šėrė jį. Šeimininkas šypsojosi, kad Juozukas bus sotus kelias dienas.

Virtuvėje siūlė improvizuoti

Susirinkusiems svečiams nuotaiką skaidrino ir televizijos laidų vedėjo Vitalijaus Cololo pokštai. Tąkart vyras gamino makaronus su špinatų, maskarponės ir parmezano padažu. Jam talkino visas vyrų būrys: jo kolega Karolis Sakalauskas, vakaro vedėjas M.Jampolskis ir restorano darbuotojai. Pastarieji neleido V.Cololo sumaišyti padažui skirtų prieskonių.

"Virtuvėje neturi būti nuobodu, nebijokite improvizuoti", – tokius patarimus susirinkusiesiems žarstė V.Cololo. Jam talkinęs K.Sakalauskas buvo atviras: jis ne iš tų, kurie mėgsta gaminti patiekalus. Sočia vakariene ir originaliais patiekalais jį visada lepina žmona.

"Laikas valgyti, ragausite nuostabiausią iš nuostabiausių patiekalų", – apie tai, kad makaronai jau paruošti, pranešė V.Cololo.

Kaip ir dera tikram virėjui, vyras kruopščiai krovė į lėkštes maistą ir dalijo svečiams. Makaronus su špinatais, maskarponės ir parmezano padažu svečiai sušveitė akimirksniu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų