Brolių Bendžių receptai su humoro jausmu: ką galite padaryti per 15 minučių? Pereiti į pagrindinį turinį

Brolių Bendžių receptai su humoro jausmu: ką galite padaryti per 15 minučių?

2025-05-09 14:44
LNK inf.

Nors pavasaris už lango šiluma nelepina, lėkštėje susikurti saulėtą patiekalą – vieni juokai. Sąmojingi, šmaikštūs broliai Mantas ir Deividas Bendžiai tai įrodė LNK.LT kulinariniame iššūkyje.

Mantas ir Deividas Bendžiai
Mantas ir Deividas Bendžiai / LNK nuotr.

„Dėl skonio nesiginčijama“. Ir juokiantis bei smagiai leidžiant laiką virtuvėje vos per penkiolika minučių galima paruošti šildančius, sočius bei skoniais stebinančius pietus.

Aktorius Mantas ir vaizdo tinklaraštininkas Deividas Bendžiai – ne naujokai virtuvėje. Gaminti jie mokėsi iš tėčio, kuris taip pat mėgsta suktis virtuvėje.

Laidoje „Dėl skonio nesiginčijama“ broliai per penkiolika minučių turėjo pagamint patiekalus iš vienodų ir prieš tai nematytų ingredientų. Mantas pasirinko pelėsiniu sūriu įdarytą vištienos filė, o Deividas – bowlą su kepta vištiena.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Manto Bendžiaus vištiena, įdaryta pelėsiniu sūriu

Jums reikės:

Vištienos filė;

Pelėsinio sūrio;

Šaukšto abrikosų džemo;

Saujos graikinių riešutų;

Perlinių kruopų garnyrui;

Žaliųjų žirnelių;

Avokado;

Granato;

Majonezo;

Sojų padažo;

Druskos, vištienos prieskonių;

Alyvuogių aliejaus.

LNK nuotr.

Gaminimo eiga:

Pirmiausia, prieš dvi valandas iki gaminimo vandenyje užmerkite perlines kruopas.

Į 500 ml vandens dėkite apie 150 g išmirkytų perlinių kruopų, pasūdykite ir užkaiskite. Užvirus, sumažinkite ugnį ir virkite apie 20 minučių.

Išvirusias kruopas pagardinkite sojos padažu.

Kruopas sumaišykite su žaliaisiais žirneliais.

Vištienos prieskonius sumaišykite su šaukštu majonezo, trupučiu alyvuogių aliejaus. Įpjaukite vištienos filė horizontaliai ir įtrinkite mėsą.

Kepkite vištieną įkaitintame aliejuje. Kai abi pusės bus apkepusios, į pjūvį dėkite pelėsinį sūrį, sumažinkite ugnį, uždenkite keptuvę dangčiu ir pakepkite dar.

Lėkštėje patiekite kruopas su žirneliais, pjaustytą prinokusį avokadą, šalia – abrikosų džemą. Vištieną pabarstykite granato sėklomis bei smulkintais graikiniais riešutais.

Skanaus!

LNK nuotr.

Deivido Bendžiaus bowlas su kepta vištiena

Jums reikės:

Vištienos filė;

Pelėsinio sūrio;

Šaukšto abrikosų džemo;

Saujos graikinių riešutų;

Perlinių kruopų garnyrui;

Žaliųjų žirnelių;

Avokado;

Granato;

Sojų padažo;

Druskos, vištienos prieskonių;

Alyvuogių aliejaus.

Norėdami išgauti aukščiausio lygio skonį, rinkitės „Rimi Smart“ ir „Rimi“ linijų produktus.

LNK nuotr.

Gaminimo eiga:

Pirmiausia, prieš dvi valandas iki gaminimo vandenyje užmerkite perlines kruopas.

Į 500 ml vandens dėkite apie 150 g išmirkytų perlinių kruopų, pasūdykite ir užkaiskite. Užvirus, sumažinkite ugnį ir virkite apie 20 minučių.

Išvirusias kruopas pagardinkite sojos padažu.

Vištienos filė pabarstykite prieskoniais i ir kepkite įkaitintame aliejuje. Iškepus, palikite „pailsėti“ ir supjaustykite 1,5 cm storio gabalėliais.

Dubenėlyje ant kruopų dėkite žaliuosius žirnelius, granatų sėklas, vištieną, pelėsinį sūrį, pjaustytą avokadą, Dubenėlio centre dėkite šaukštą abrikosų džemo ir smulkintus graikinius riešutus.

Skanaus!

LNK nuotr.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų