Pereiti į pagrindinį turinį

Buriuotojos naujieji namai – Italijos kalnų kurortas

2010-03-28 13:13
Patikrinimas: Gintarei buvo atlikti raumenų būklės, pusiausvyros, širdies veiklos testai.
Patikrinimas: Gintarei buvo atlikti raumenų būklės, pusiausvyros, širdies veiklos testai. / Klinikos "Biofirst" archyvo nuotr.

Gintarė Volungevičiūtė-Scheidt šią savaitę atsisveikino su Lietuva. Ilgam. Buriuotoja, Pekino olimpinė vicečempionė su septynių mėnesių sūneliu Eriku ir vyru – vienu garsiausių pasaulio buriuotojų brazilu Robertu Sheidtu persikelia į Italiją.

Gyvens kurortų zonoje

"Prie Gardo ežero jau turime namus", – pasakojo Gintarė likus kelioms dienoms iki atsisveikinimo su Lietuva. Šiuo metu Scheidtų šeima išsinuomojusi trijų kambarių apartamentus. "Kaip bus ateityje, matysime", – kalbėjo G.Scheidt.

Gardo ežeras, teliūskuojantis Alpėse, Šiaurės Italijos kurortinėje zonoje, mėgstamas visos Europos buriuotojų. Šiame ežere treniruosis Gintarės vyras Robertas, su italais pasirašęs sutartį.

Gardo ežere plazdės ir Gintarės burės. Ji pasiryžusi vėl pradėti sportuoti – iš vežimėlį stumdančios mamos atvirsti profesionalia buriuotoja.

Neseniai G.Scheidt keturis mėnesius praleido vyro gimtinėje Brazilijoje. Gyveno San Paule, kur R.Scheidtas turi butą.

Mamos dienoraštis

"Brazilijoje buvo gerai, – šyptelėja Gintarė. – Šilta. Atsipalaidavę, linksmi žmonės. Bet mano visos dienos buvo labai panašios. Su vaiku – paskui vyrą. Lankiausi jachtklubuose, baseinuose – ten, kur įleisdavo mus su Eriku. Augindama sūnų, visą laiką panašiai gyvenau."

Septynių mėnesių Erikas – tikras sportininkų vaikas. Jau bando vaikščioti! Jis, kaip ir dauguma kūdikių, nelabai mėgsta keliones lėktuvu. Bet į naujuosius namus Italijoje Erikas su tėvais nuskris greičiau nei į Braziliją.

Apartamentuose prie Gardo ežero gyvens ir Eriko močiutė, Gintarės mama, atvykusi su dukros šeima iš Lietuvos. Ji prižiūrės anūką, kol dukra treniruosis ir dalyvaus varžybose.

Kokia jos sportinė forma?

Kokia olimpinės vicečempionės sportinė forma po beveik pusantrų metų trukusių motinystės atostogų?

"Gydytojai sako, kad puiki!" – nusijuokė G.Scheidt. Prieš išvykdama į Italiją, ji išsityrė naujoje Kaune įsikūrusioje klinikoje "Biofirst".

Kompiuterinė diagnostika vieninteliu Lietuvoje dr. Wolfo aparatu "Back-Check" parodė Gintarės raumenų būklę – testuota jos raumenų jėga ir funkcionavimas.

Kompiuteris, skirtingomis spalvomis žymėdamas atskiras raumenų grupes, parodė, kurie raumenys yra stipriausi, kuriuos reikia lavinti. Specialia programine įranga šie duomenys buvo apdoroti, kineziterapeutas pateikė buriuotojai išvadas ir individualių treniruočių planus.

Jai buvo atliktas pusiausvyros-koordinacijos vertinimas, kuris buriuotojui yra labai svarbus. Testuota, kaip patiriant krūvį funkcionuoja Gntarės širdis.

"Vokietijoje šis testų centras ypač populiarus tarp sportininkų – tai yra veiksminga prevencinė priemonė, nustatanti, ar nepažeista pagrindinių raumenų grupių pusiausvyra. Dėl to gali prasidėti stuburo ar sąnarių skausmai, įvairios traumos", – teigia testą atlikęs bioklinikos kineziterapeutas Ruslanas Maglionokas.

Drąsiai prie burių!

"Man pačiai buvo įdomu, kokia mano fizinė būklė, – sakė G.Scheidt. – Nesportavau ilgai. Didžiausias sportas buvo nešioti vaiką. Bet tyriausi ne tik dėl smalsumo. Labai svarbu žinoti, kokį krūvį galiu pasirinkti vėl pradėjusi sportuoti, kokios programos man turi būti sudarytos, kad išvengčiau traumų."

"Įspūdinga aparatas. Per visą savo, sportininkės, karjerą tokio dar nebuvau mačiusi", – stebėjosi Gintarė, įvertinusi "Back-Check".

Regis, dr.Wolfo aparatūra, kurią, be kauniečių klinikos "Biofirst", galima rasti tik Vokietijoje, Šveicarijoje ir Austrijoje, jai patiko. Ko gero, labiausiai todėl, kad tyrimo išvados buvo įkvepiančios. "Galiu drąsiai pradėti treniruotis", – džiūgavo Gintarė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų