Pereiti į pagrindinį turinį

Buvusi gražiausia Lietuvos mergina V. Česnauskienė: karjera palauks

2013-06-30 11:00
Buvusi gražiausia Lietuvos mergina V. Česnauskienė: karjera palauks
Buvusi gražiausia Lietuvos mergina V. Česnauskienė: karjera palauks / Viktorijos Melnik nuotr.

Karjerą banke ji iškeitė į šeimą. Aktyviai futbolą propaguojančiai, du sūnus auginančiai Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės nario Deivido Česnauskio žmonai „Mis Lietuva 2002“ Vaidai Grikšaitei-Česnauskienei šiuo metu svarbiausia – auklėti vaikus.

– Buvau paimti iš darželio Deividuką (pirmam Česnauskių sūnui liepos 23 d. sukaks penkeri metai – red. past.). Su mažais berniukais – visą laiką daug reikalų (sūnui Rojui liepą sukaks dveji), – kalbėdama greitakalbe Vaida kunkuliavo energija ir nenustygo kaip įjungtas varikliukas.

– Jau norite trečio vaiko – mergaitės?

– Deividui juokais sakau, kad jei garantuos, kad bus mergaitė, pirmyn! Planuojame po 5–7 metų. Tačiau sakoma: tu planuok, o Dievas pasijuoks. Svarbiausia, abu sūnūs yra sveiki. Vienas vaikelis, jei leidžia galimybės, nėra šeima. Mūsų dabartinis gyvenimo būdas, kelionės leido susilaukti ir antrojo. Kol vaikai neina į mokyklą, galime pakeliauti.

– Turbūt žinote, kas futbole yra nuošalė?

– (Juokiasi) Provokuojate? Čia ne egzaminas, nepasiduosiu! Ir viena, ir su vaikais, apsilankiau beveik visas futbolo rungtynėse, kai Deividas žaidė Kretoje, Salonikuose, Edinburge, Baku. Lankėmės „Žalgirio“ ir „Sūduvos“ rungtynėse. Vežamės du kamuolius – tai šventas reikalas. Mažieji seka tėčio pėdomis. Rojus žino kelią į stadioną, todėl net supanikavo, kai tėtis, vengdamas spūsčių, pasuko kitu keliu. Darželyje įrengiau vaikams futbolo vartelius. Mūsų mažasis džiaugdamasis, kaip ir futbolininkai, krenta ant žolės.

– Kodėl su vyru keliavote į kitas šalis kartu? Dabar sportininkų žmonos ar draugės juos tik kartais aplanko, o pačios lieka namuose.

– Šeima privalo būti kartu. Puikiai sutariame, tėtis myli vaikus, jis jiems – idealas. Dabar, kai berniukai maži, jei norime, kad šeima būtų tvirta, ypač svarbu būti kartu.

– Dirbote banke investavimo vadybininke, turėjote atskirą kabinetą, vilkėjote kostiumėliu, dalyvaudavote projektuose. Šeima jums pasirodė svarbiau už karjerą?

– Dabar esu daug susijusi su futbolu (Vaida – Europos devyniolikmečių čempionato ambasadorė, dalyvauja moterų futbolo judėjime, – red. past.). Nesu ta, kuri tik sėdi namie ir plaukia pasroviui. Idealu – šeimos ir karjeros harmonija. Lietuvoje klesti jauno žmogaus kultas, todėl Graikijoje, Azerbaidžane, kur tuokiamasi vėliau, stebėjosi, kad turime jau du vaikus. Kartais manydavo, kad esu auklė.

Mamos darbas – sudėtingiausias. Esu socialiai aktyvi, tačiau, pernelyg daug dėmesio skiriant karjerai, nukenčia šeima. Esu jauna, karjerai laiko dar yra, nors artėja trisdešimtmetis.

– Azerbaidžanas, Graikija skiriasi savo kultūra ir gyvenimo būdu. Ten jums patiko?

– Kažkokių panašumų tarp graikų ir azerbaidžaniečių yra – eismas, kelio ženklų nepaisymas, pypsėjimas gatvėse, skubėjimas. Esame šviesaus gymio, tad kartais nejauku, kai net sostinėje Baku čiupinėdavo vaikų plaukus. O kai kurie žmonės net pabučiuodavo mūsų vaikus. Ten patiko, mielai grįžčiau į Baku, kur radome draugų.

– Vis dėlto sulaukėte negatyvios reakcijos, kai vaikelį maitinote krūtimi.

– Ten kitokia kultūra. Rojui buvo pustrečio mėnesio, vaikščiojome parke, o kartais sunku būdavo apskaičiuoti laiką. Paėjau už krūmų, bet pačiai buvo nejauku maitinti sūnų.

– Išties nemėgstate aukštakulnių ir nesegite trumpų sijonų?

– Labai retai, dėviu nebent suknelę. Trumpų sijonų neturiu. Aukštakulniai nepatogūs dėl greito gyvenimo būdo, būnant su vaikais. Nebent – oficialus, vakaro renginys.

– Propaguojate sveiką gyvenimo būdą, nesureikšminate garsių prekės vardų, nors Baku buvote prabangos prekių parduotuvės „Emporium Baku“ reklamos veidu.

– Deividas – irgi už sveiką gyvenimo būdą, mitybą, jis paaiškina maisto sudėtį. Stengiamės tokius įpročius diegti ir vaikams. Drabužiai? Kai tai gali sau leisti, jie netampa svarbiu dalyku. Lietuvoje yra daug talentingų ir daug pigiau kokybiškus drabužius siuvančių žmonių.

– Vaida, turbūt žinote daugumos nuomonę apie sportininkus ir jų žmonas? Nesužaloti intelekto ir tuštutės, kurioms reikia tik naujų automobilių, brangių drabužių, vaikų auklių.

– Sutinku labai daug žavių ir protingų futbolininkų žmonų ir draugių. Sauliaus Mikoliūno, Edgaro Česnauskio žmonos – šaunios ir protingos. Nepamirškime nacionalinio lietuvių patiekalo – pavydo, kuris gimdo stereotipus. Aš neturiu laiko apkalboms ir pavydui. Džiaugiuosi, kad esame sveiki.

– Matėte neseniai plačiai nuskambėjusį Rusijos futbolo rinktinės nario Jurijaus Žirkovo žmonos, „Misis Rusija 2012“ Irinos interviu, kur ji demonstruoja aukščiausio kalibro „intelektą“ ir tuštybę?

– Mačiau. Man buvo jos gaila. Kartais žurnalistai profesionalai, seni vilkai, prirėmę prie sienos su vaizdo kamera, moka išprovokuoti. Nemanau, kad ji – žiopla.

– Kodėl nenorėjote, kad Deividas dalyvautų jums gimdant?

– Nenorėčiau, kad vyras dalyvautų gimdyme, nes tai – intymi akimirka, kurią norėčiau pasilikti sau.

– Labai skaudu, kai vyras negali būti greta, kai to ypač reikia?

– Futbolininkai turi itin daug gerbėjų, kurioms nesvarbu, kad esate „Mis Lietuva“. Kuris iš jūsų pavydesnis?

– Žinoma, niekas negali pasakyti, kaip nutiks gyvenime. Labai džiaugiuosi, kad jis tolerantiškas, protingas ir manęs nevaržo. Pavydo būna, pajuokaujame. Jei pavydo neliktų – kažkas negerai. Pasitikime vienas kitu. Ištikimybė ir pasitikėjimas yra svarbiausi dalykai.

– Prieš penkerius metus sakydavote, kad esate strategė, daug planuojate į priekį. Pastaruoju metu vis dažniau išgirstu, kad akcentuojate mokėjimą džiaugtis čia ir dabar. Kas turėjo įtakos pokyčiui?

– Deividas. Daug gyvenimiškų situacijų, įvykių parodė, kad rytojaus gali nesulaukti. Deividas – ramus, pozityvus, optimistiškas, teisingas žmogus. Papildome vienas kitą: esu aktyvi, siekianti tikslo. Jei noriu kažko, nepavyksta, jis nuramina: svarbiausia, kad esame sveiki, turime rankas ir kojas. Reikia džiaugtis gyvenimu!

– Jis išmokė džiaugtis gyvenimu, ramybe, o ko išmokėte jį?

– Duosiu jo telefono numerį. Paklauskite (juokiasi).

– Kaip išsaugoti tarpusavio santykius būnant kartu beveik septynerius metus, pagimdžius du vaikelius?

– Nesimatome mėnesį du. Karantinasi jiems – dieną prieš varžybas. Tai suteikia tam tikro šarmo ir susimatymai būna kaip pasimatymai. Pavyzdžiui, prieš Šv.Valentino dieną, iš anksto sutaręs su tėvais, kad jie pažiūrės vaikelius, jis paskambino iš Baku: „Atskrisk.“ Tai buvo nuostabus pasimatymas.

– Kas jums didžiausia vertybė?

– Šeima, vaikai, darna, tarpusavio pasitikėjimas, tolerancija. Tai diegiame ir vaikams, kurie turi matyti darnius santykius, pagarbą. Todėl patys juos auginame, nesamdome auklės. Labai svarbu, kad formuojant vaikų pasaulėžiūrą juos augintų tėvai.

Deividukas turi simpatiją darželyje, su ja miega susikabinę už rankų. Paaiškino: taip mato besielgiančius mus. Žinoma, jie nemato to, ko nederėtų ne pagal savo amžių.

– Sako, dabartinė jaunų žmonių karta – narcizai ir itin susireikšminę.

– Mano broliui 22-eji, to nepastebėjau. Man svarbiau šeima, mūsų gyvenimo įvykiai, nei stebėti, ar žmogus susireikšminęs.

– Bet aplink tiek daug vartojimo, susvetimėjimo.

– Pasiūla išties pernelyg didelė. Reikia mokėti atsirinkti būtiniausius dalykus. Kartais ir pati pastebiu, kad užsibūnu socialiniuose tinkluose, o verčiau reikėtų bendrauti su artimaisiais, draugais.

– Miegas jums vis dar prabanga?

– Per parą miegu apie šešias valandas. Tiesa, Rojus vis dar prabunda, tad be pertraukos tiek laiko miegojau labai seniai.

– Kuo futbolas geresnis už krepšinį?

– Pasaulyje tai – svarbiausias sportas. Jį žaidžia mano vyras. Futbolas žaidžiamas ne uždarose patalpose, bet gryname ore, gamtoje.

– Ir vienas futbolo „egzamino“ klausimas. Koks gražiausias futbolininkas pasaulyje po Deivido Česnauskio?

– Deividas Česnauskis, Deividas Česnauskis, Deividas Česnauskis. Grožį suprantu savaip, be to, aš savo vyrą puikiai pažįstu, todėl jis – gražiausias. Na, gerai, dar jo brolis Edgaras.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų